Było to podczas randki z ukraińską modelką Anną Duricką (Анна Дурицкая), która okazała się być jedynym świadkiem morderstwa. Niektórzy sugerują, że go wystawiła na odstrzał.
Właśnie.FSB miało – na przykład – bardzo poważny powód, by zamordować śp.Aleksandra Litwinienkę; to proste: służby nie mogą dopuścić, by członek służb zdradził – i przeżył (co, nawiasem pisząc, dowodzi, że rzekomi uciekinierzy z KGB czy FSB, którzy spokojnie sobie żyją, to po prostu agenci mający za zadanie np. rozsiewanie mitu o potędze KGB czy FSB....).
Dzięki poprawiłem. Nie mam jakoś pamięci do imion i nazwisk.@kr2y510 Miałeś zapewne na myśli Suworowa vel Rezuna a nie Sołżenicyna?
Tej hipotezy wykluczyć nie można, choć wydaje się być mało prawdopodobna. Ekipa Putina woli znać swą opozycję i starać się ją kontrolować, by uniknąć zaskoczenia. Odjebka miałaby dla nich sens, gdyby następca Niemcowa był człowiekiem KGB.Z drugiej strony... nie sądzicie, że to byłby dobry blef?
Wojna z Ukrainą, zachodnie sankcje, embargo na import żywności, tania ropa, odpływ kapitału i galopująca inflacja spowodowały ostry kryzys gospodarczy Rosji, a tracą na tym nie tylko obywatele, ale także rosyjski biznes. Są jednak takie firmy, dla których obecne warunki okazały się szansą na szybki rozwój i osiągnięcie krociowych zysków
A które firmy w Rosji nie mają dobrych układów z władzami?w komentarzach może dwie osoby zwróciły uwagę, ze te firmy to jakoś w świetnych układach z władcami.
Hehe.Korwin napisał:(...) Dostarczanie w takiej chwili opozycji męczennika byłoby kretynizmem ze strony władz
W 1751 r. Elżbieta zabroniła używania tortur w sprawach śledztw kryminalnych i zniosła karę śmierci. Zakazała również mieszkańcom Moskwy trzymania domowych i pałacowych niedźwiedzi, w dzień siedzących na łańcuchu i ryczących na przechodniów, a nocą wypuszczanych na swobodę do miasta.
Właśnie takie przedstawianie Rosji (i nie tylko Rosji) mnie wkurwia. To gwałt na logice. Jak można wrzucać do jednego wora różne morderstwa? Przecież czym innym jest mord opozycjonisty, czym innym jest odjebka oligarchy (IMO: dobrze ci tak kutasie, świat bez takich spierdolin ludzkich jak ty jest lepszy), a czym innym jest wyrok śmierci (z naszego puntu widzenia to mord) na zdrajcy! To są różne sprawy!I jeszcze lista zamordowanych w ostatnich latach
http://3obieg.pl/trupia-lista
Musisz wybaczyć koledze - to wynika najprawdopodobniej z zaszłości humanitariańskiego sposobu myślenia, wedle którego wszystkie morderstwa są złe z samej swojej natury.Właśnie takie przedstawianie Rosji (i nie tylko Rosji) mnie wkurwia. To gwałt na logice. Jak można wrzucać do jednego wora różne morderstwa?