- Moderator
- 8 902
- 25 790
Podejrzewam, że Japończycy ze swoją kulturą wstydu i kolektywizmem nie odnajdują się w rosyjskim quasi-akapie. Zbyt duża różnica kulturowa.
Ja pisałem o tym kilka dni temu w Kryptoanarchizmie.Decyzja wywołała oczywiście krytyczne reakcje ze strony internautów. Co więcej, w Rosji z sieci Tor korzysta zaledwie około 150 tysięcy internautów, trudno zatem uznać jej funkcjonowanie w kraju o populacji 140 mln za szkodliwe czy zagrażające władzy. Można zatem odnieść wrażenie, że Roskomnadzor woli dmuchać na zimne.
Można blokować poszczególne domeny, adresy IP, porty i protokoły sieciowe. Blokowanie protokołów sieciowych jest kosztowne i jest stosowane wyłącznie celem dalszej blokady adresów IP/portów. Całkowicie zablokować się nie da, bez radykalnego ograniczenia całego ruchu sieciowego lub jego odcięcia.Da się "zablokować", czy...
Karać jest prościej, bo ktoś kogo nie zatrzymała blokada zazwyczaj nie wie, że jest monitorowany....czy tylko można karać za używanie?
Byłoby zbyt pięknie. Na razie o tej opcji gadają tylko różnej maści wolnościowcy.Rosja wprowadzi standard złota?
Te brednie o standardzie złota są po to, by władze Rosji zyskały sympatię kontestatorów obecnego systemu na zachodzie.
@Imperator USA raczej tym nie postraszą, bo USA mają najwięcej złota na planecie. Gdyby chcieli postraszyć USA, to w rozliczeniach z Chinami przeszliby na Yuany (RMB) lub coś innego. To USA by odczuły.
Było to podczas randki z ukraińską modelką Anną Duricką (Анна Дурицкая), która okazała się być jedynym świadkiem morderstwa. Niektórzy sugerują, że go wystawiła na odstrzał. Tu zdjęcia oblubienicy Niemcowa.Własnie przeczytałem, że w Moskwie zastrzelono jednego z liderów rosyjskiej opozycji, Borysa Niemcowa. Oddano cztery strzały, prawdopodobnie w plecy.