kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
Heheeee.Brauna nikt nie traktuje poważnie!
Powiedz to jego wyznawcom, a tych jest już całkiem sporo.
Heheeee.Brauna nikt nie traktuje poważnie!
Heheeee.
Heheeee.
To była ironia.Nie wydaje mi się, aby Braun miał wyznawców.
Osobiście zgadzam się ze wszystkim co do tej pory powiedział i mam nadzieję, że Konfederacja zmieni obecny kształt Polin
Tylko co za to spotkało tych niemieckich najemników od Polskiego dowódcy?To była ironia.
Jest bardzo niebezpieczną rzeczą u Brauna lansowanie ober-katolicyzmu połączonego z nazywaniem prawosławnych schizmatykami. Do tego zrównywanie polskości z katolicyzmem.
Dlaczego to niebezpieczne?
1. Podczas zajmowania Moskwy brak szacunku dla prawosławia wywołał wściekłość Moskali (wtedy nie było osobnej narodowości ruskiej czy rosyjskiej). Otóż dla prawosławnych ikona jest jak żywy człowiek, a debile zaczęli strzelać dla jaj z łuków do świętej ikony nad bramą wjazdową do Moskwy. Wojska koronne wygoniono, a relacje z Moskwą nie są najlepsze po dziś dzień.
2. Wrzucenie prawosławnych do Unii. To była główna przyczyna popsucia relacji z prawosławnymi na Ukrainie. Skutek - rzeź na Wołyniu. Ukraińcy-unici rżnęli Polaków-katolików.
To drobiazg dziś już bez znaczenia. Mleko się wylało.Tylko co za to spotkało tych niemieckich najemników od Polskiego dowódcy?
Primo, strzelanie załoganta litewskiego nie było brakiem szacunku katolików do prawosławia, a pewnego rodzaju litewskim- w znacznym już stopniu protestanckim ikonoklazmem.To była ironia.
Jest bardzo niebezpieczną rzeczą u Brauna lansowanie ober-katolicyzmu połączonego z nazywaniem prawosławnych schizmatykami. Do tego zrównywanie polskości z katolicyzmem.
Dlaczego to niebezpieczne?
1. Podczas zajmowania Moskwy brak szacunku dla prawosławia wywołał wściekłość Moskali (wtedy nie było osobnej narodowości ruskiej czy rosyjskiej). Otóż dla prawosławnych ikona jest jak żywy człowiek, a debile zaczęli strzelać dla jaj z łuków do świętej ikony nad bramą wjazdową do Moskwy. Wojska koronne wygoniono, a relacje z Moskwą nie są najlepsze po dziś dzień.
2. Wrzucenie prawosławnych do Unii. To była główna przyczyna popsucia relacji z prawosławnymi na Ukrainie. Skutek - rzeź na Wołyniu. Ukraińcy-unici rżnęli Polaków-katolików.
O Braunie też mam dobrą opinię, ale tu nie chodzi o mnie a o "lut"... JKM przy nich to jednak poważny facet, który nie postuluje Intronizacji Jezusa na Króla Polski czy że na Ziemi żyli ludzie z dinozaurami 5000 lat temu... A że JKM miał kilka żon, to raczej w Polsce ludzi taka bigoteria nie rusza...To śmieszy jeszcze bardziej, jeśli wspomnieć że @Claude mOnet ma dobrą opinię o Chojeckim.
Nie wydaje mi się, aby Braun miał wyznawców.
Osobiście zgadzam się ze wszystkim co do tej pory powiedział i mam nadzieję, że Konfederacja zmieni obecny kształt Polin
Mentzen pokazuje, że Partia Janusza przeszła na inny poziom działania. Może coś z tego będzie. Mentzen to pierwszy technokrata w tym środowisku. Powinien być delfinem po Januszu.
Czy stworzył on jakiś projekt budżetu
Ale z jednej strony rzeczy, które on wygaduje mogą budzić wątpliwości, czy jego pomysły obniżą podatki, a wręcz sugerować, że być może je podniosą.