KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Dziennikarzyny z natemat.pl nagle zaczęli się martwić partią KORWiN i wynajdują recepty na przejście progu wyborczego za cztery lata:

Korwin do lamusa, czas na partię WIPLER
Wyborcza porażka partii Korwin-Mikkego dostarczyła kolejnych dowodów na to, że z twarzą “krula” nie da się wygrywać. Korwiniści powinni wziąć przykład z PiS i Jarosława Kaczyńskiego. Receptą na sukces może być wizerunkowa wolta i przywództwo Przemysława Wiplera.
http://natemat.pl/159781,korwin-do-lamusa-czas-na-partie-wipler

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
No ale Korwin to całe zło które niszczy idee wolnosciowe? A gówno. Tylko dzięki Korwinowi idee te są u nas szeroko słyszane. Tylko i wyłącznie.

Szukaj libów w Niemczech. Albo gdziekolwiek. Nie ma ich.
Ala ja mam podobne zdanie. Nawet tu na forum o tym pisałem:
https://libertarianizm.net/threads/zaslugi-jkm-dla-idei-wolnosciowych-w-pl.3794/page-7#post-60431
Tylko jak już zostało ziarno zasiane to trzeba iść dalej. A to co robi teraz partia KORWIN to jest cofanie się. Jak chce się by idee wolnościowe rozpowszechniały się to trzeba je głosić. Korwinowska partia podczas ubiegłych wyborów dała ciała. Ja powiem krótko. Jak ktoś się wstydzi wolnościowych poglądów to ja wstydzę się jego. Dla tych wszystkich zwolenników zdobywania władzy poprzez rozmywanie przekazu i stawiania na populizm mam pytanie. Jak Wy sobie to wyobrażacie w praktyce? Żeby wejść do sejmu planem było postawienie na nacjonalistyczny przekaz. Wyobraźmy sobie, że udało im się przekroczyć lekko próg wyborczy. Co dalej? Znalezienie się w sejmie nie oznacza, że zdobyło się władzę. Czyli trzeba by było z wyborów na wybory zdobywać coraz większe poparcie. Następnym celem byłoby osiągnięcie 10%, potem 15 czy 20%, jeszcze potem 30%, aż wreszcie mając koło 40% poparcie zdobyłoby się władzę. Jak ma wyglądać osiąganie tych następujących po sobie szczebli wedle Waszej strategii? Czy aby zdobyć 10% poparcie należy postawić na elektorat, który chce ceł zaporowych? Czy aby uzyskać 15% należy obiecać darmowe obiadki dla polskich dzieci? Aby uzyskać 20% obiecać 5mln mieszkań dla ubogich rodzin? Jeśli mieliby oni postępować w ten sposób to czy nie uważacie, że aby to działało z wyborów na wybory trzebaby było spełniać obietnice wyborcze? Ach tak wiem. Politycy nie spełniają obietnic, a wyborcy mają sklerozę. Ale jeśli opierałoby się to na oszukiwaniu wyborców, to jaką mam pewność, że ja również nie zostanę oszukany w pewnym momencie?
Ja chcę głosować na uczciwą, wolnościową partię. Teraz nie miałem takiej okazji. Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Ta pani stała się dziś jedną z bardziej nie lubianych / wyśmiewanych pań w polskich Internetach. A tu takie cos i powody sensowne w sumie. (Ale wysmiana z powodu innego wideo, o "idealnym facecie", ble.)

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ja serio nie kumam dlaczego jest wyśmiewana za tamto wideo. Znaczy kumam - ludzie to debile. Ale ona ma bardzo rozsądne kryteria dotyczące mężczyzny, których nie spełnia 99% internetowych pizd, które wyśmiewają ją od tępiej dzidy i głupiej loszki.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Ludzi boli dupa, bo laska powiedziala, ze chce faceta, ktory dobrze zarabia i nie jest pipą. Mnie to obraza, bo mieszkam w piwnicy, ale w sumie masz racje.

No ale to Internety, ludzie lubia miec cel do orzygania. Zwlaszcza jezeli nie wpisuje sie w mowe milosci. Jakby powiedziala, ze jej facet moze byc nawet gejem to pewnie by przyklasneli.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Ja serio nie kumam dlaczego jest wyśmiewana za tamto wideo. Znaczy kumam - ludzie to debile. Ale ona ma bardzo rozsądne kryteria dotyczące mężczyzny, których nie spełnia 99% internetowych pizd, które wyśmiewają ją od tępiej dzidy i głupiej loszki.
Właśnie sobie go obejrzałem i byłem w trakcie pisania posta z dokładnie takim przesłaniem. :) imho odleciała troszkę, gdy chciała metroseksualnego i męskiego faceta jednocześnie. Generalnie spoko laska, pewna siebie, wie czego chce.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Ta pani stała się dziś jedną z bardziej nie lubianych / wyśmiewanych pań w polskich Internetach. A tu takie cos i powody sensowne w sumie. (Ale wysmiana z powodu innego wideo, o "idealnym facecie", ble.)

Kelthuz już coś tam bazgroli w komentarzach o karynach...

Ale z tymi co zarabiają średnią krajową (że to nieudacznicy) to już pojechała ostro. Rozumiem że takie kryterium oceny można przyjąć w akapie, a nie w trzeciej rzeczpojebanej ze społeczną gospodarką rynkową. Osoba która propsuje Korwina chyba powinna sobie z tego zdawać sprawę... Jeżeli nie, to ona moim zdaniem jednak jest tępa...

Ostatnia edycja:
OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ja bym chciał, gdybym miał córkę, aby szukała kogoś, kto zarabia powyżej średniej krajowej. Nie ma w tym nic złego, że chce się bogatego faceta. To są jej kryteria, nie? Nie ma w tym nic tępego. I to nie jest też prawda, że nie da się w Polsce zarabiać powyżej średniej krajowej.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Ja bym chciał, gdybym miał córkę, aby szukała kogoś, kto zarabia powyżej średniej krajowej. Nie ma w tym nic złego, że chce się bogatego faceta. To są jej kryteria, nie? Nie ma w tym nic tępego. I to nie jest też prawda, że nie da się w Polsce zarabiać powyżej średniej krajowej.

Kryteria przy wyborze faceta. A mi chodzi o kryteria po jakich ona ocenia czy ktoś jest nieudacznikiem czy nie. No to jak zarabiasz średnią krajową w Polszy to jesteś dla niej nieudacznik. Można sobie mówić że "średnia krajowa to dla mnie za mało", ale pierdolenie o nieudacznikach to mogłaby sobie darować.

W końcu każdy też od czegoś zaczyna, może ten od średniej krajowej ma plany na biznesy i za jakieś 5 lat dorobi się kupy hajsu? Takie definitywne ocenianie przedsiębiorczości i zaradności człowieka po dochodach jest z dupy wzięte. Za to ile jest totalnych antyprzedsiębiorczych pizd, które dostały kasę w spadku albo wygrali na loterii? Ilu to murzyńskich pseudo raperów przetrwoniło kasę za kontrakt na jedną dobrą płytę? Ilu kulczyków którzy dorobili się na kolesiostwie w systemie kapitalizmu kompradorskiego?

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Pytanie co ona może zaoferować takiemu facetowi ;) Tym bardziej, że ma to być "związek", a raczej panienka opisuje relację typu "utrzymanka". Oczywiście ma do tego prawo, ale niech nie kurwi pojęć ;)

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Dlaczego? Ja się zgadzam z tym stwierdzeniem. Trzeba mieć dwie lewe ręce lub niski intelekt, żeby zarabiać poniżej średniej.

To masz dwie lewe ręce i niski intelekt, czy nigdy nie zarabiałeś poniżej średniej? Od razu po szkole znalazłeś sobie fuchę w evil korpo gdzie każdy matoł bez doświadczenia dostaje 4 kafle co miesiąc?

F

Filip

Guest
tl,dr a poza tym lekka mizantropia mnie blokuje przed zobaczeniem jej wypowiedzi. Co powiedziała tam takiego?
Dlaczego? Ja się zgadzam z tym stwierdzeniem. Trzeba mieć dwie lewe ręce lub niski intelekt, żeby zarabiać poniżej średniej.
Albo satysfakcjonować się mniejszymi zarobkami (chociaż w Polsce ciężko wykonalne). Subiektywna teoria wartości to protip.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Pytanie co ona może zaoferować takiemu facetowi

Złośliwie powiedziałbym - nigdy się nie dowiesz. Ale dla niej ktoś, kto nie bierze 3K na miesiąc za uczciwą robotę to nieudacznik i ma prawo do takiej oceny. Nie ma jakiegoś rigczowego wzorca udacznika, o ile wiem.

Ja jestem raczej nieudacznikiem choć powyżej średniej krajowej zarabiam od 20+ lat i wcale nie jestem z tego specjalnie dumny, bo dla mnie nie jest to jakiś wyznacznik sukcesu.

Nie pamiętam dokładnie co powiedziała w filmiku, ale na blogu napisał, że facet ma zarabiać znacznie więcej od niej, co może oznaczać, że może wymagać dochodów znacznie powyżej średniej.

• Like
Reactions: fds
Do góry Bottom