KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Madmar318

Well-Known Member
306
1 088
Sorry, że tak wtrącę trochę JKMa. ;) Korwin widocznie musiał spuścić trochę pary po kampanii, co widać w powrocie do starszej, ostrzejszej retoryki w poniższym wywiadzie. Od 22:10 bardzo ładny szach mat – Elsner grzecznie wszedł na minę. :)

Ja się dziwie że on jeszcze nie przypierdolił żadnemu komuchowi podczas dysputy. Tyle że to by mogło mieć negatywne konsekwencje w następnych wyborach.. Nie mógł wprost zapytać skąd będą mieć 500zł na dziecko? 500zł + opłata za obsługę ponoć dodatkowych 8 tyś. urzędników. Nie wiem czy ta liczba jest prawdziwa, tak coś mi się obiło o uszy.

F

Filip

Guest
Miejmy nadzieję, że to był tylko populizm - przecież na zdrowy rozsądek dużo odpowiedniejsze były by ulgi podatkowe na to 500 zł, to tego nie byłoby problemu menelów mnożących się dla zasiłków. Szkoda, że tego nie poruszył.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Podobno po wyborach mają być zmiany w partii KORWiN, mają zmienić nazwę, część kasy wydać na think-thanki, resztę zostawić na kampanię i być może ma przejść parę posłów od Kukiza. Do ugrupowania ma też dołączyć Marian Kowalski.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Myślę że nazwa "Związek Narodowo-Liberalny" byłaby niezła. Albo "Polska Partia Wolności". Poza tym lewacy z natemat.pl mają chyba rację co do kwestii wizerunkowo-kierowniczych. JKM powinien pozostać faktycznym wodzem partii ale twarzą medialną niech będzie Wipler albo jakiś inny młody i wygadany ale niekontrowersyjny polityk. No i jak już jest kasa, to warto by zacząć zbierać podpisy pod jakimś obywatelskim projektem ustawodawczym, np. likwidacji PIT-u. Albo zniesienia abonamentu RTV.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Nazwa powinna zostać, przy czym do telewizji niech chodzą już inni, a JKM od wielkiego dzwonu, skupiając się na publicystyce i fejsie. Niech się zwolna wygasza politycznie. No i póki co, ma jeszcze czas na masakrowanie w Paralamencie Europejskim.

Niech inni poczują, że JKM robi dla nich miejsce, dla ich własnych pomysłów na szczegółowe rozwiązania.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Nazwa powinna zostać, przy czym do telewizji niech chodzą już inni, a JKM od wielkiego dzwonu, skupiając się na publicystyce i fejsie. Niech się zwolna wygasza politycznie.
To by mi się bardzo podobało, gdyby nazwa KORWiN funkcjonowała wciąż nawet po śmierci Janusza. Piękny hołd, pomnik wręcz. Ale pewnie się nie uda. Zaraz się okaże, że powstała Partia Radykalnego Zerwania z Eurosocjalizmem, Merkantylizmem, Etatyzmem, Kompradorstwem, w skrócie PRZEMEK, czy coś.

F

Filip

Guest
Najlepsza była nazwa Wolność i Praworządność, ewentualnie Wolność, Własność, Sprawiedliwość. Generalnie mniej prawicy i korwinów.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Nie lepiej Polska Partia Prorynkowa? Zawsze skrót będzie można rozwinąć na Pierdolić Państwo Polskie ;) jakby ozjaszowi włączył się protokół autodestrukcji i nawrócił się na akap.

Donatel

Active Member
135
131
Unia Polityki Realnej - Póki nie było unii jewropejskiej nazwa była dobra, natomiast partia eurosceptyczna i unia w nazwie?

Wolność i Praworządność idealna nazwa, przekaz idei w dwóch słowach - powrót do państwa prawa i prywatnej własności.
Łatwo będzie można przerobić na WiPLER.

Do góry Bottom