KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Tymczasem Wipler ... zapadł się jak kamień w wodę. Ostatni wpis na FB - 28.10
Info od Pszemka:
comment_10d3n3mjjgQieICS2qdPwvr3CQplTmEY,wat.jpg

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Mam nadzieję że Wipler odejdzie z tej partii. Jedyny sens jego istnienia i główna siła polegał na fakcie że siedział w sejmie, był na bieżąco z obecną sytuacją polityczną miał wgląd w dane, kontakty w sejmie, miał wiedzę z pierwszej ręki odnośnie planów i pomysłów. Od kiedy nie jest już w sejmie jest kompletnie zbędny...

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Nigdy nie rozumiałem tego memu. Wipler przecież wcześniej był w PiS. Czy potem jeszcze skakał po jakichś partiach, które w wyborach poradziły sobie słabo, nim dotarł do Korwina?
Potem założył Republikanów i chwalił się lipnym sondażem, które dawało mu 11%, a potem przyczepił się do Gowina, ale nie wiem czemu zerwali współpracę i przed eurowyborami był w KNP.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Potem założył Republikanów i chwalił się lipnym sondażem, które dawało mu 11%, a potem przyczepił się do Gowina, ale nie wiem czemu zerwali współpracę i przed eurowyborami był w KNP.
Zapomniałeś dodać, że do 2000 roku był w UPRze i Kolibrze! No i miał "romans" z Piterą jeszcze...

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 579
15 476
Pszemek jest współautorem - chyba głównym - największego sukcesu w historii partii korwinowych, większego niż te 7% w eurowyborach. Jeżeli dobrze pójdzie - a nie mam powodu przypuszczać że nie - to istnieje szansa zbudowania wreszcie porządnej, okrzepłej, zorganizowanej struktury, zdolnej do zdobycia lepszego wyniku niż LPR w 2005.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Pszemek jest współautorem - chyba głównym - największego sukcesu w historii partii korwinowych, większego niż te 7% w eurowyborach. Jeżeli dobrze pójdzie - a nie mam powodu przypuszczać że nie - to istnieje szansa zbudowania wreszcie porządnej, okrzepłej, zorganizowanej struktury, zdolnej do zdobycia lepszego wyniku niż LPR w 2005.

Pytanie czy będzie mu się chciało...Z jednej strony musi sobie szukać nowej roboty i klepać biedę w opozycji, z drugiej dawni koledzy z PiS-u proponują mu sutą ministerialną synekurę. A dzieci wykarmić trzeba.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Nie zapominajmy, że KORWiN będzie dostawał co kwartał milion złotych. Część z tych pieniędzy mogą wykorzystać na sekcję ekspercką, opracowanie inicjatyw ustawodawczych itp.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Chyba Korwin skreca w lewo skoro takie badziewie wrzuca na swoja stronke:

http://korwin-mikke.pl/polska/zobacz/polska_pulapka_niskich_plac/120235

Dla wielu zagranicznych firm Polska stanowi źródło dobrze wykwalifikowanych i równocześnie tanich pracowników. Inwestorów zagranicznych przyciągają ulgi oraz niespotykane już w Unii Europejskiej specjalne strefy ekonomiczne - czytamy w raporcie.

Eksperci Fundacji Kaleckiego podkreślają, iż obecna struktura inwestycji zagranicznych konserwuje model rozwojowy oparty na niskich kosztach pracy, co może skutkować utrzymaniem peryferyjnej roli Polski w światowej gospodarce.

Artykul z GoWna i w dodatku brzmiacy jak PiSuar. Po chuj wrzucac takie kretynskie teksty? Ludziska wyciagna wnioski, ze prazyczyna zlej sytuacji gosp. Polski sa ulgi podatkowe i specjalne strefy ekonomiczne!

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Przy (śmiesznym) założeniu, że wiadomosci na korwin-mikke.pl puszcza sam JKM: ta wiadomość nie jest kretyńska. Jest za to, najprawdopodobniej, prawdziwa.

On nie puszcza, ale ludzie z jego otoczenia puszczaja, a to cos znaczy.

Prawdziwa? Znaczy sie ludzie sa biedni bo im pracodawcy za malo placa i ulgi podatkowe sa za duze?!

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
@libertarianin.tom
Prawdą jest to, że płace są niskie.
Prawdą jest też to, że inwestorzy z EU inwestują tu właśnie z tego powodu.
Natomiast pytajnik na końcu tytułu oryginału z gazowni ("Utkwiliśmy w pułapce niskich płac?") sugeruje, że w tezie postawionej w tytule jest coś nie tak, co prawdopodobnie też jest prawdą. Czyli że w tej pułapce nie jesteśmy.

Do góry Bottom