I RP została wpierw rozwalona od wewnątrz, bronią informacyjną. Niestety religia katolicka nie pomogła.
Jakie wnioski z tego?
Ale mnie to nie przeszkadza. W ankapie tych co będą próbować łupić podatkami bliźnich się powiesi na latarniach i drzewach. Albo lincz, taki sam jaki spotkał niemal wszystkich poborców podatkowych w USA.
No to co tu jeszcze robisz jak tam lepiej?
Wcześniej używałem BBS-ów i terminali (jeszcze był ghoper i ftp), gdzie funkcje były podobne do wczesnego HTML zaprojektowanego w CERN.
Tez wymyślone w instytucjach diabła zwanych uczelniami, finansowanych z podatków. One też nie są niezbędne do przeżycia.
Przykład Faradaya temu przeczy. Zresztą takie badania nie są niezbędne.
By mówić że "coś jest niezbędne", należy powiedzieć po co. Należy podać funkcję celu.
Do czego są te pierdoły niezbędne?
Bo jak na razie, to teleskopy i zderzacze hadronów służą zaspokojeniu próżności naukAwców. Według mnie bez tych drogich zabawek, inni (prawdziwi naukowcy) ruszyliby badania podstawowe z większym kopytem, innymi środkami i znacznie taniej.
To nie kwestia celu tylko ewolucyjnej konkurencji społeczeństw .. te które polegały na prywatnej inicjatywie w inwestycjach naukowych, infrastrukturalnych etc. przegrały - jak I RP. Wygrały te, które zmusiły swoich niewolników do większego wysiłku - czy to się Ci podoba czy nie. Podobanie się i lubienie nie ma tu nic do rzeczy