libertarianin.tom
akapowy dogmatyk
- 2 703
- 7 121
A Rand zjechał bo miała kochanka i olewała religie.
Akurat jesli chodzi o nia to ma w sumie racje. Wielu libertarian nie sympatyzuje/walo z Rand i objektywistami.
A Rand zjechał bo miała kochanka i olewała religie.
Okazuje sie, ze feudalizm to jednak byl...prawdziwym kapitalizmem, a okres liberalizmu to ino kupa dodrukowanej kasy. Tylko jesli dodrukowanie kasy zapewnilo Zachodowi trwajaca 200 lat dominacje...to dlaczego inne kraje nie zrobily tego samego? 200 lat dominacji brzmi jak dobra reklama dla drukujacych....
Mi się obiektywizm też nie podoba, ale jej "Atlas Zbuntowany" jest najpopularniejszą libową książką i czepianie się że jest słabym filozofem jest śmieszne. To filozofia w sam raz dla przeciętnego czytelnika.Wielu libertarian nie sympatyzuje/walo z Rand i objektywistami.
mogą bezkarnie dodrukowywać pierdyliony dolarów
Awersja do ryzyka?Kluczowe dla zrozumienia dlaczego libertarianizm jest skazany na pozostanie ideologią piwniczną są dwa terminy: awersja do ryzyka oraz dylemat gapowicza.
Kurwa bzdura.Niestety dla libertarian, wygląda na to, że niska awersja do ryzyka koreluje z duża dozą agresji i skłonnością do dominacji nad innymi. Ci, którzy nie chcą pokornie wypełniać cudzych rozkazów, płacić innym haraczu ani kłonić się przed wodzami, najczęściej sami pragną pobierać haracze, wydawać rozkazy i odbierać cudze pokłony. Mało któremu wilkowi wystarczy niezależność i wolność - dlatego nazywają sie wilkami. Wiki muszą zagryzać słabsze wilki i chcą korzystać ze swojej wolności, a ich walka ma na celu jedynie ICH wolność, a cudza stoi z nią w sprzeczności.
To inna rzecz, ale Ty zdaje się miałeś nadzieję na demokratyczne wybranie akapu, jak widaćNie ma nadziei na akap
Pisał, że nie jest nawet liberałem.Najbardziej libertariański kandydat S.Mentzen na wybory samorządowe.
Gdzie?Pisał, że nie jest nawet liberałem.
https://ototorun.pl/artykul/slawomir-mentzen-uklad/429900To, co Pan mówi możemy podobać się każdemu liberałowi, ale Pan nie jest liberałem.
Bardzo słuszna uwaga.
http://pokazywarka.pl/ama-slawomir-mentzen/31. Nie jestem libertarianinem. Bliżej mi do republikanów. Moim ulubionym spośród realnie istniejacych państw i społeczeństw była I Rzeczpospolita na przełomie XVI i XVII wieki.
Raczysko od Wozińskiego.