GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
pewnie po prostu za mało sie starasz, twoi towarzysze anarchisci nie znają fuch na czarno? a nei na czarno jest źle ino usankcjonowana przez pańśtwo umowa na pełny etat i prawa pracownicze i inne bzdury są dobre dla "niepaństwowych socjalistów" hehehePłacę bo nie mam dostępu w chwili obecnej do dochodu który mógłby pozostać nieopodatkowany
płacisz podatek dochodowy, rozliczasz sie z us, pewnie masz meldunek dowód osobisty, stawiasz sie na każde wezwanie, przestawiasz zegarek dwa razy w roku jak ci każą...a czy robię coś co mi każe? Ciekawe co.
też kiedyś byłem takim lemingiem...
spoko młoda jesteś to masz czas... ale jak bedziesz dalej rozdawać kase innym, i marnować czas na powtarzanie tych bzdur co tu wypisujesz to nic z tego nie bedzie...Prędzej czy później się od tego systemu uniezależnię, niestety musi to zająć parę lat, szybciej się nie da.
na targu kupuje od wieśniaków... abo w sklepie, abo w jakimś umówionym miejscu...Wiemy GAZDA że ty umiesz kupić sobie nieopodatkowane z Openbazzaru przy pomocy BTC na escrow, prosząc sprzedawcę by zakopał Ci towar pod podanym adresem na co najmniej 50 kilometrów od domu, ewentualnie przez paczkomat byś se wniósł to do swojej lepianki z gówna ale wszystko małymi kroczkami.
ja sie nie rozliczam z vatu, to robi sklep, to jemu państwo przykłada pistolet do głowy i każe płacić, nie mi, ja płace ino to co sprzedawca se zażyczy, płace abo nie, nie ma do niczego przymusu...
a i @solnedgang nie potwierdziłaś/odniosłaś sie do tego jak to bedzie wyglądać/powstanie wasza komuna, ja to zinterpretowałem jak napisałem, ale zbyszek wskazał że nie musi to znaczyć to co ja z tego rozumiem, bo komuniści używają innomowy swojej...
tak więc możesz to napisać po ludzku? teen nabędziecie na zasadach ludzkich bez inicjowania agresji, a nie że nie kradniecie bo dla komunisty nei ma właściciela? tak samo ze środkami produkcji...
bo to jest jedyne co mnie interesuje, jak nei musze ie z wami bawić w waszą komune to też mnie nie interesuje czy bede miał korzyści bo i tak nie bede w tym brał udziału, bo taki system mnei nie przekonuje, to nie bedzie działać... przykłady z przeszłości pokazywały jak kończyły takie komuny...
a więc mam nadzieje że nie ubrałaś to ino w odpowiednie słówka i każdy co nei bedzie sie chciał bawić w anarchokomunizm bedzie dalej ze swoim na swoim robić swoje...
edit któryś tam: nie odpowiedziałaś ile kierowca powinien dostać za trase... transport jest ważną gałęzią gospodarki i nierozłączna z praktycznie każdą dziłalnością, ty chcesz oddolnie współdecydować o sprawach biznesu a o niczym nie masz pojęcia... nie umiesz szybko powidzieć kierowcy ile dostanie, więc kierowca powie ci to se sama jedź i chuj...
wasza komuna padnie tak samo jak padły wszystkie inne komunistyczne gospodarki...
tylko szybciej i śmieszniej może nawet...
Ostatnia edycja: