Paweł Kukiz kandydatem na prezydenta RP

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
comment_8GWvjnBHc7stTN3ot1mS3RLQUN31fLrk.jpg

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Pawełek Kukiz nadepnął na nogę Bronka - starszego kolegi z klasy. Bronek nie był zbyt lotny w nauce (największe problemy miał z polskim) i nie zdawał z klasy do klasy - wszyscy mu dokuczali. Przewrażliwiony Bronek odebrał nadepnięcie Pawełka jako celowy atak na swoją osobę i w swoim stylu burknął do Pawełka:
- Twoja stara!
Pawełek zaskoczony zgrabnym połączeniem dwóch wyrazów "po polskiemu" ze strony Bronka szukał szybkiej riposty. Po chwili namysłu odburknął:
- Twoja JOWita!

I tym sposobem wprowadził starą Bronka na salony!

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Wymyśliłem coś równie sucharowatego.
- Dzieci, jak szczeka Kukiz Spaniel?
- JOW! JOW! JOWJOW!!

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Nikt jakos nie zwrocil uwagi, ze Kukiz jest po prostu Polska wersja tego Pana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Beppe_Grillo

Jak sie wszystko wali i ludzi krew zalewa to sie wyszukuje jakiegos znanego komika/piosenkarza/aktora (niepotrzebne skreslic) i promuje go tak aby ten w koncu " oddolnie stworzyl" jakis "ruch protestujacy". Zawsze da sie im pare miejsc w parlamencie (oczywiscie nie za duzo zeby czasem nie doszli do wladzy! Bo to przeciez pojeby) i dzieki temu ludziska sie uspokajaja. W Polsce Kukiz obiecuje pomagac frajerom co wzieli kredyt we Frankach a we Wloszech Beppe i jego http://en.wikipedia.org/wiki/Five_Star_Movement obiecuja http://en.wikipedia.org/wiki/Degrowth
Dzieki temu ludzie, ktorzy maja naprawde jakies dobre pomysly na wolnosciowe zmiany nigdy nie dochodza nawet do glosu. Proste a jakze skuteczne! Komorowski i Duda boki zrywaja, a frajerzy Kukiciarze sie ciesza hehe.

Ostatnia edycja:

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Skiba o Kukizie

"Wydaje mi się, że nie doceniamy tego, że Kukiz zabrał sporą ilość elektoratu właśnie Korwinowi. Gdyby nie było Kukiza, Korwin miałby pewnie 10 proc.. Muzyk okazał się bardziej atrakcyjny, wiarygodny i mniej kontrowersyjny, bo nie mówi o strzelaniu do górników."

"Jeszcze jedna rzecz, której nie rozumie “Gazeta Wyborcza” i część liberalnych portali – Kukiz jest prawicowy tylko w formie. To jest tylko retoryka. Poglądy, jakie sobą reprezentuje, są czasem socjalistyczne. On jako wprawny polityk i człowiek, który potrafi manipulować tłumem, każdemu mówi miłe rzeczy. Górnikom, że wszystkie kopalnie będą działały. Młodym, że rozwali starych dziadków, co się rozsiedli na posadach. Gdybym miał 20 lat też bym na niego głosował. Ale mam 50 i zupełnie inny pogląd na tę sprawę."

"Pytanie jest inne. Czy Kukiz skończy jak Palikot, czy skończy jak partia Leppera, czy jego partia będzie kolejną partią cwaniaczków? To jest właśnie pytanie o zaplecze. Jeśli zbuduje je z mądrych 30-latków, rzeczywiście jest nadzieja na sensowną zmianę. Jeśli będą tam ludzie tacy jak u Leppera czy Palikota, nie ma o tym mowy."

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ciekawy wpis z dawnych lat.

10.09.2007
O krótkiej pamięci Pawła Kukiza.

Paweł Kukiz
kilka miesięcy temu, gdy warszawska Platforma zawiązała koalicję z postkomunistami (z LiDem dla wrażliwych) tak napisał w Dzienniku:

Zabrzmi to nieskromnie, ale wiem, że śpiewając antykomunistyczne piosenki na mityngach wyborczych Platformy Obywatelskiej (w odróżnieniu od innych za darmo, a nie za pieniądze) i firmując własną twarzą np. kandydaturę Hanny Gronkiewicz - Waltz na prezydenta Warszawy, oddałem tej partii większą przysługę niż zorganizowany przez nią Marsz Wolności, tymczasem komu pani prezydent podziękowała w pierwszej kolejności?

Nie Donaldowi Tuskowi, Platformie czy swojemu mężowi. I też nie tym, którzy bezinteresownie pomogli jej wygrać wybory, ale… Aleksandrowi Kwaśniewskiemu. Aż się we mnie zagotowało.

Nigdy nie uwierzę Kwaśniewskiemu. W czasach, gdy był prezydentem, moja Opolszczyzna okradana była przez SLD-owskich aparatczyków. Wiedzieli o tym zwykli ludzie, policja, prokuratura. I nikt nic nie mógł zrobić. Więc niemożliwe, żeby nie wiedział Kwaśniewski. A jeśli nawet nie wiedział, to co to za ojciec narodu?

A teraz, kiedy przyszła kampania wyborcza Paweł Kukiz wszystko zapomniał i deklaruje:

Przed wyborami politycy sięgają także po wsparcie ludzi, którzy autorytetami mogą być dla młodego pokolenia. Prym wśród nich wiodą gwiazdy estrady. – Popieram centroprawicę, a taką partią jest Platforma Obywatelska mówi Paweł Kukiz. – Jestem związany z Platformą od lat. W tej kampanii, oczywiście, mogę zagrać deklaruje.

Jak PoLid dojdzie do władzy to Paweł Kukiz znowu będzie pisał tekst w Dzienniku jak bardzo jest oburzony, że Platforma związała się z Kwaśniewskim.

Widać dla Pawła Kukiza nauka z Warszawy poszła w las.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Schetyna dziś motzno usprawiedliwiał i propsował Kukiza. Jego - Kukiza - płomienne przemówienie, w którym ten gromił medialny reżim, aby wkrótce potem - w trakcie powyborczego wieczoru - złożyć hołd Olejnikowej i TVN24 (co mam nadzieję, wszyscy słyszeli, łącznie z lemingami popierającymi Kukieła), Schetyna uznał za "emocjonalne", a nie "agresywne". Gdyby Korwin wygłosił kropka w kropkę takie samo, reżim przypiąłby mu mordę faszysty, niezrównoważonego emocjonalnie, oszołoma i niebezpiecznego typa.

Tak to już jest, kiedy kontrolowana opozycja ma fory od systemu. Kukiz jest IMO marionetką jedynie, ale wszystko zależy od tego, czy da się całkiem wchłonąć. Na razie, po deklaracjach u Olejnik, do połowy ugrzązł w gównie.

Do góry Bottom