Paweł Kukiz kandydatem na prezydenta RP

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
I czy JKM dalej roi o jakimś sojuszu z nim?
A czy JKM ma wybór? Zresztą co to za różnica sojusz z Kukizem i potem koalicja z PiS-em w Sejmie czy... koalicja z PiS-em. I tak jego partia póki co celuje w przeforsowanie pojedynczych ustaw. Jeśli coś się uda przegłosować to super. Od początku taki był plan - poparcie dla rządzących za jakieś ustawy.

Ta Partia Razem nawet nie jest lewacka, a komunistyczna. Słuchałem wywiadu w Tok FM z założycielami. Żakowski się pytał, kto jest dla nich guru i wymienił m.in. Piketty'ego i Marksa. Uchylili się od odpowiedzi.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Powstał nowy lewacki twór, twierdzą ze są w stanie zagospodarować elektorat Kukiza
Główne hasło... zwiększać podatki. Gazownia nachwalić sie nie może, jakie to młodzież ma światłe wizje

Przeczytalem moze tak z 20% tych artykulow i pierwsze co mi przyszlo na mysl to, to ze jak wypuszcza z paki tego blondaska z Norwegii to ja juz wiem gdzie go bedzie trzeba zaprosic...

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Ta Partia Razem nawet nie jest lewacka, a komunistyczna. Słuchałem wywiadu w Tok FM z założycielami. Żakowski się pytał, kto jest dla nich guru i wymienił m.in. Piketty'ego i Marksa. Uchylili się od odpowiedzi.

Czytam właśnie ich program i dochodzę do wniosku że Palikot przy nich to ruch centrowy. Z postulatów zieje full blown komuną i totalitaryzmem.

No i takie kwiatki tam można przeczytać:

1. Przywrócimy edukacyjny i kulturotwórczy charakter telewizji publicznej. Zlikwidujemy reklamy w TVP. Zamiast abonamentu wprowadzimy system finansowania telewizji publicznej z udziału w dochodach z reklam emitowanych przez telewizje prywatne.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Chyba tutaj będzie najlepsze miejsce, by podac dalej "postulaciki" od Pawła Kukiza? Cięzko stwierdzic czy on je chce realizowac, czy co, bo na końcu dodaje: "Tyle na początek :). Jasne, że nie wszystko akutualne i nie ze wszystkimi sie zgadzam, ale ile w nich analogii do naszych dzisiejszych oczekiwań...
Wiedzą "pytacze" o mój program co to za punkty? Ano część z 21 Postulatów z 17.08.1980 roku. ĆWIERĆ WIEKU temu "

Odnosze wrazenie, ze chodzi mu o to, ze to czesciowo dobre postulaty, których nie zrealizowano, bo nie ma JOWów - także póki nie ma JOWów to nie ma co przedstawiać program. Ale moze jestem za głupi, albo zbyt niewyspany, ale osobiscie nabieram tylko więcej dystansu do polityka, ktory na pytanie o program odpowiada zagadkami.

Ostatnia edycja:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Kuźwa, dawałem program tej komuszej partyjki na forum i prawie nikt się nie przejął tą kopią hiszpańskiej Podemos czy innej Syrizy.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Ok, już Kukiz podaje rozwiązanie rebusa - odpowiedzią okazuje się być chyba jednak "więcej JOWów."

"Chciałem tym postem uświadomić tym wszystkim bojącym sie "zabetonowania" sceny politycznej, ze juz BARDZIEJ SIĘ NIE DA jej zabetonowac.
Oni wszyscy juz byli! Od 1989 - ba, od 1945- wybierają sie sami spomiedzy siebie a problemy jakie były- takie zostały.
Jedno pewne. W tym obecnym "niezabetonowanym" Systemie z całą pewnością im się żyje coraz lepiej i dostatniej."

ale w komciu:

Paweł Kukiz: "Marcin Kremiec Stworzenie warunków dla zaistnienia gospodarki wolnorynkowej poprzez m.in. odurzedniczenie Państwa, oDpodatkowanie pracy. Likwidacja podatku CIT, opodatkowanie molochów wielkopowierzchniowych i opodatkowanie banków. Odbudowa podstawowych gałęzi gospodarki Państwa (przemysł zbrojeniowy, wydobywczy, energetyczny, itd). Zmniejszenie o połowe akcyzy na energię. UPROSZCZENIE prawa podatkowego, zwiększenie kwoty wolnej od podatku.... Ale to NIE JA mam poprawiac sytuację ekonomiczna w Polsce a zespół ekspertów z Centrum Adama Smitha, przedstawicieli czołowych polskich przedsiębiorców i reprezentantów interesu pracobiorców."

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Widzę, że szykuje się następny Wałęsa. Te postulaty ... to zwykły komuch, tylko jeszcze bardziej niebezpieczny od reszty, bo wielu wierzy, że to antysystemowiec. Będzie chryja na jesień. Uparcie powtórzę: skutecznie upierdala się Korwinowi łeb. Tyle w temacie. To nie idealizacja JKM-a, to realia.

W Ubekistanie prawica NIGDY nie dostanie się do władzy.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Ok, już Kukiz podaje rozwiązanie rebusa - odpowiedzią okazuje się być chyba jednak "więcej JOWów."

Ale to NIE JA mam poprawiac sytuację ekonomiczna w Polsce a zespół ekspertów z Centrum Adama Smitha, przedstawicieli czołowych polskich przedsiębiorców i reprezentantów interesu pracobiorców.

Co on pierdoli?

Słowo daję - Kukiz tak enigmatycznie chrzani, żeby każde zdanie dało się zrozumieć przynajmniej na 5 sposobów, a z tego kręcenia i owijania w bawełnę absolutnie nic nie wynika.

1. Chcecie program? OKEJ. Zacytuję WYBRANE punkty z postulatów związkowców Sierpnia 80 i napisze, że z częścią się zgadzam (a z częścią nie.) Z którymi się nie zgadzam/zgadzam? (normalny człek uzna, że z tymi - które usunął, zwracając uwagę na numerację tych, które przytoczył)

Eeee, wiem ale Wam nie powiem... Jako wybitny populista - pierdolę sobie ot tak, żeby i lewaki i prawaki były zadowolone i każdy wyobrażał sobie coś innego, coś czego pragnie. Lewaki - że będzie tu druga Szwecja. Prawaki - że będzie tu drugi Liechtenstein. Centryści - że samorządowcy będą rządzić Polską, a związkowcy - że związki uzyskają reprezentację Sejmową, o którą starają się od 25 lat.

2. Na końcu napiszę, że program i tak nie jest potrzebny, bo partie zabetonowały scenę polityczną, bo nie ma JOW, więc żaden z tych postulatów, które zacytowałem powyżej (TAK BARDZO POTRZEBNYCH I POŻĄDANYCH PRZEZ SPOŁECZEŃSTWO ?!) i tak nie ma szansy na realizację.

3. Przejadę po wyborcach, bo nie zrozumieli tego, co miałem im do powiedzenia. Hehe, durnie jesteście (żeście na mnie głosowali). Podrzucę Wam byle crap, a i tak to łykniecie i przyklaśniecie uszami. Co, nie podoba się? Trzeba było czytać ze zrozumieniem. Nigdy niczego nie obiecywałem, ponad JOW :D

Ostatnia edycja:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Ciekawe, bo w komitetach referendalnych Kukiza bierze udział wierchuszka partyjna KNP w tym Najzer i Dziambor.
Ciekawe co oni na te postulaty socjalne Kukiza? Czemu jeszcze Marusik nie rzuca czegoś o kropli dziegciu (w tym wypadku raczej o beczce)?

11214706_907657645923805_4765068925926613656_n.jpg

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Polecam poczytać posty Krzysztofa Pawlaka.. Gość publikuje jakieś Kukizobojne, czołobitne wpisy na temat JOWów.
Najzabawniejsze jest to, że żaden z nich nawet w obecnym systemie nie ma szans na stołek w Sejmie, tym bardziej - nigdy nie miałby szans dostać się gdziekolwiek, gdyby przeforsowano JOWy.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Odnośnie wczorajszego wpisu Kukiza dt. postulatów Sierpnia 80, które miały być taką niewinną prowokacją a nie podpisaniem się pod konkretnymi postulatami.

"[Kukiz] Ujawnia, że od dwóch lat regularnie spotyka się z działaczami "Solidarności", od roku z częstotliwością raz na miesiąc. Dodaje, że nie rzadziej niż co dwa dni wymienia się mailami, SMS-ami z przedstawicielami związku. Kukiz ujawnia, że "wkrótce się zacznie", trzeba jeszcze tylko wzmocnić "Solidarność", obudować ją ekspertami i komitetami obywatelskimi.
– Wyjdziemy potem z Postulatami (jak w 1980). Najważniejszym będzie zmiana ordynacji na jednomandatową – wyjaśnia Kukiz.

Muzyk wysłał też Holocherowi fragment dokumentu, który opisuje jego współpracę z "Solidarnością".
Zakłada on, że powstanie związkowa partia na kształt brytyjskiej Partii Pracy, wciąganie w konflikty z rządem środowisk obywatelskich, by "Solidarność" nie była jedyną stroną sporu i powstrzymanie ograniczania przez rząd roli związku.
Dlatego potrzebna jest wielka akcja protestacyjna, która nawet jeśli nie doprowadzi do realizacji postulatów "S", wzmocni pozycję związku i jego szefa w społeczeństwie."

http://natemat.pl/143937,klotnia-o-...ukiz-tez-jest-w-plikach-wikileaks-z-facebooka

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
A po co w zasadzie czytać te kukizojebne posty. Nie rozumiem potrzeby przekonywania, zresztą i tak by nie wyszła - niech pisze co chce, i tak nie ma na nic wpływu...

tolep

five miles out
8 576
15 476
A po co w zasadzie czytać te kukizojebne posty. Nie rozumiem potrzeby przekonywania, zresztą i tak by nie wyszła - niech pisze co chce, i tak nie ma na nic wpływu...

Odważna sugestia, dzień po ogłoszeniu jakiegoś sondażu, w którym hipotetyczny ruch kukiza jest tuż za peło.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
I gdzie są teraz te wszystkie Kelthuzy, które się podniecają Kukizem, że stoją za nim ludzie z Polsko-Amerykańskiej Akademii Liderów, że gospodarką zajmą się ludzie z CAS (komuchy, nawiasem mówiąc), może nawet stoi za nim sam Yaron Brook z Ayn Rand Institute. Hahaha, jebani debile, co to zmienają zdanie po przeczytaniu jednego artykułu w necie! Związki zawodowe - największa zaraza ludzkości, narzędzie, za pomocą którego silni gracze rozpierdalają słabych graczy. I ten kretyn chce oddać reformę gospodarki w ręce związkowców! I jeszcze ta cała komusza retoryka: "komitety obywatelskie", "srodowiska obywaelskie", "społeczeństwo".

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
I ten kretyn chce oddać reformę gospodarki w ręce związkowców! I jeszcze ta cała komusza retoryka: "komitety obywatelskie", "srodowiska obywaelskie", "społeczeństwo".
Nie chce, ale nie widzi, że tak się właśnie stanie. Związkowców chce mieć w odwodzie jako siłę fizyczną np. do okupacji sejmu w celu wprowadzenia JOWów. Problem w tym, że w razie większej afery odwrócą się od niego, nie poprą propozycji żadnych think-tanków, lecz wysuną postulaty autorstwa Guza i Szumlewicza – podobne do tych przytoczonych z 1980 r. ;)

Crov

Well-Known Member
558
1 557
To ja nie wiedziałem, że Kukiz tak ziomkował się z RN. No to ja sie dziwie, że on w ogole coś tam kombinował z Korwinem, bo teraz to juz kompletnie nie wierze, ze bedzie chcial cokolwiek z nim budować.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Ja w ogóle nie rozumiem nazywania kukiza wolnościowcem w jakimkolwiek sensie - skąd to sie bierze??? W "Oburzonych" było ponad 100 organizacji głownie llewackich, plus związki, na jakiej w ogóle podstawie ktokolwiek sie tu czegoś spodziewa poza pisowskim socjalkatolstwem? Kukiz to DudaBis i tyle.
Jedyne w co wierzę, to że nie jest agentem i działa według tego co uznaje za obiektywne dobro, bez prywaty.
Nie myślę aby nim ktoś sterował, ale to lewak do kwadratu..
Sondaże? Hmm...
22.05 - 4% CBOS ( w tym sondażu ma mniej od JKM i PSL - ci mają po 5 a on jest równo z SLD)
26.05 - 21,4% czyli 3 miejsce - IBRIS
W tydzień zyskał 17%? Gwałtownie zyskuje do wyborów, po pierwszej turze traci i znów zyskuje?
Przy tej fluktuacji, albo jeśli wolisz przy tak parszywej metodyce badań. do wyborów jesiennych sytuacja zmieni sie jeszcze z 10 razy, a może być i tak że pójdą całkiem w rozsypkę jak "oburzeni".
Twardogłowych zresztą nigdy nie ma sensu przekonywać, bez względu na opcje. Jeszcze nie widziałem ani jednego nawróconego fanatyka. W tym poście zresztą nie chodziło o to aby jego przekonywać do libizmu, a raczej abyśmy to my czytali jego posty - nie ma to sensu imho.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Ja w ogóle nie rozumiem nazywania kukiza wolnościowcem w jakimkolwiek sensie - skąd to sie bierze??? W "Oburzonych" było ponad 100 organizacji głownie llewackich, plus związki, na jakiej w ogóle podstawie ktokolwiek sie tu czegoś spodziewa poza pisowskim socjalkatolstwem? Kukiz to DudaBis i tyle.
Jedyne w co wierzę, to że nie jest agentem i działa według tego co uznaje za obiektywne dobro, bez prywaty.
Nie myślę aby nim ktoś sterował, ale to lewak do kwadratu..
Sondaże? Hmm...
22.05 - 4% CBOS ( w tym sondażu ma mniej od JKM i PSL - ci mają po 5 a on jest równo z SLD)
26.05 - 21,4% czyli 3 miejsce - IBRIS
W tydzień zyskał 17%? Gwałtownie zyskuje do wyborów, po pierwszej turze traci i znów zyskuje?
Przy tej fluktuacji, albo jeśli wolisz przy tak parszywej metodyce badań. do wyborów jesiennych sytuacja zmieni sie jeszcze z 10 razy, a może być i tak że pójdą całkiem w rozsypkę jak "oburzeni".
Twardogłowych zresztą nigdy nie ma sensu przekonywać, bez względu na opcje. Jeszcze nie widziałem ani jednego nawróconego fanatyka. W tym poście zresztą nie chodziło o to aby jego przekonywać do libizmu, a raczej abyśmy to my czytali jego posty - nie ma to sensu imho.
W sondażu CBOS nie pytano o nieistniejącą partie Kukiza. ludzie musieli sami wskazać, że chcą na niepowstałą jeszcze strukturę zaglosowac. Natomiast IBRIS z góry przyjął, ze Kukiz faktycznie partie założy, i podał ją jako możliwą odpowiedź.

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Czyli wychodzi (biorąc pod uwagę kto sprawuje nadzór nad CBOS), że Kukiz jest dla obecnie rządzących niemile widziany. Inaczej oczywiście może to wyglądać w nierządzących frakcjach partii rządzącej (schetyniątka?).

Do góry Bottom