Paweł Kukiz kandydatem na prezydenta RP

tolep

five miles out
8 576
15 476
btw. dodałem CAS do powiadomień na pejsbuku i pod każdym postem będę pytał czy to prawda że piszecie program ekonomiczny Kukizowi. Polecam dołączenie.

Swoją drogą program ekonomiczny - jako byt oderwany - to jest GUNWO, ale chwilowo udaję że tego nie wiem.

Kenji

Member
45
104
Kukiz to polityk z największym zaufaniem Polaków
Paweł Kukiz cieszy się zaufaniem 58 procent badanych.
Kolejni w rankingu są: Andrzej Duda i Bronisław Komorowski - obydwu ufa po 54 procent badanych. Czwarte miejsce zajmuje Ewa Kopacz, której ufa 42 procent badanych, a kolejne miejsce Jarosław Kaczyński z 31-procentowym zaufaniem.
Wśród polityków, którym ufamy najmniej na czele są Janusz Palikot i Janusz Korwin Mikke. Wśród badanych nieufność do nich deklaruje po 56 procent respondentów. Kolejne miejsca zajmują politycy PiS-u Antoni Macierewicz - 52 procent deklarujących nieufność oraz Jarosław Kaczyński - 50 procent.

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly...yk-z-najwiekszym-zaufaniem-spoleczenstwa.html

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
10906430_1075411795806963_4731959117071439676_n.jpg

Kenji

Member
45
104
Co nieco się wyjaśniło ws. programu:

I bardzo przytomny komentarz pod postem:
Sorry ale to jest bicie piany. Bo to czy rządzi jakaś partia czy grupa społeczna to nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest CO CHCE ZMIENIAĆ I JAK. Brak konkretów i wynika z tego że już ich nie będzie a szkoda. Żeby ktoś nie powiedział że jestem uprzedzony to dodam iż w Chinach partia oficjalnie komunistyczna wprowadziła wolny rynek...Co potwierdza tylko tezę że nie ważne kto i jak się nazywa ale ważne co robi. Ale trzeba mieć jaką wizje na przyszłość, tutaj jej nie widzę.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Sprzedawczyki z KoLibra (oraz zadeklarowani antykorwioniści) w sztabie Kukiza:

Jakby jeszcze ktoś się łudził że JKm miał szanse na sojusz z Kukizem.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że elektorat Korwina i KNP przejdzie na Kukiza… Przecież tam większość to związkowcy, ekspalikociarze, itp. Nie wiem jak to można pogodzić, choć widzę, że Jacek Wilk mocno się pod Kukiza podczepia – może liczy na parę miejsc w sejmie dla KNP, po czym się odłączą.

NIe zdziwiłbym się, gdyby po zaprezentowaniu kandydatów Kukiza część jego wyborców – ta mniejsza: okołowolnościowa – przeszła właśnie do Korwina (szczególnie jeśli JKM zrezygnuje z głoszenia kilku kompromitujących haseł). ;) Jeśli PO jako partia obecnie najbardziej utożsamiana z systemem będzie za JOWami (tak do tej pory deklarowała), to Kukiz może mieć problem z antysystemowością. ;)

Te parę miesięcy, to bardzo mało czasu na zbudowanie struktur, promocję kandydatów (jeśli Kukiz będzie miał przeciw sobie media). Za to jest to wystarczająco dużo czasu, żeby ew. go ośmieszyć, skompromitować. Przetasowania do wyborów mogą być duże: nie wiadomo co wywinie PO, co wyjdzie z NPL, co wyniknie z debaty medialnej i referendum ws. jOWów, itd. Nic nie jest jeszcze przesądzone.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Jakby jeszcze ktoś się łudził że JKm miał szanse na sojusz z Kukizem.
Na sojusz jak najbardziej ma szanse, ale ostatnie jego wypowiedzi sugerują, że sam tego wspólnego startu nie chce. Co jest dziwne i niekonsekwentne biorąc pod uwagę, że mówił, że będzie się układał nawet z kanibalami dla dobra Polski. Teraz ma szanse iść z kanibalem Kukizem, wprowadzić swoich ludzi do sejmu (tutaj trzeba tylko tylko ponegocjować z Kukizem miejsca biorące na listach dla KORWiN) i walczyć o ustawy ale nagle JOW-y zaczęły mu przeszkadzać. Jakby te JOW-y były realnym zagrożeniem to rozumiem, ale nie są, bo PiS na 100% się nie zgodzi. Rozumiem, że kanibale obstające za JOW-ami nie wchodzą w grę, a socjalistyczny PiS z układu okrągłostołowego już tak. Oj Koran Koran.

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
>Millward Brown
>NPL 10%

bitch plz

Jedna partia razwiedki się rozpada więc trzeba dać znać lemingom pod jakim teraz szyldem mają się zbierać.

Millward Brown to zaś totalnie kurewska sondażownia, przed I turą wyborów SLD zamówiło u nich swój 'partyjny', tajny sondaż, który dał Dupiarzowi tyle samo co Brontosaurusowi (http://niezalezna.pl/66795-remis-liderow-na-koncowce-kampanii-sensacyjny-sondaz-sld)*, jednocześnie TVN dzień, dwa później pokazał oficjalny, dla ludu - w którym Broniarz oczywiście miał kilka procent wincyj (http://wybory.millwardbrown.com/prezydent-polski-wybory-2015).

*Tak, wiem, że niezalezna to nie najlepsze źródło, ale ostateczne wyniki pokazały, że rzeczywistość różni się od wyników sondażowych... dość znacznie

Ostatnia edycja:

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że elektorat Korwina i KNP przejdzie na Kukiza… Przecież tam większość to związkowcy, ekspalikociarze, itp. Nie wiem jak to można pogodzić, choć widzę, że Jacek Wilk mocno się pod Kukiza podczepia – może liczy na parę miejsc w sejmie dla KNP, po czym się odłączą.

No to lepiej uwierz. O ile JKM ma jakieś 2-3% twardego poparcia wolnorynkowców, to reszta to ludzie, którzy głosują na JKM bo to antysystemowiec, bo masakruje itp. Ci ludzie zagłosowali w prezydenckich na Kukiza bo to muzyk, wielki patriota itp. Wystarczy zobaczyć ból dupy na stronie korwina aby zobaczyć, że wiele kuców już nie popiera Krula tylko Kukiza. Uważam, że będzie bardzo ciężko przekroczyć KORWiNowi 5% w wyborach.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
No to lepiej uwierz. O ile JKM ma jakieś 2-3% twardego poparcia wolnorynkowców, to reszta to ludzie, którzy głosują na JKM bo to antysystemowiec, bo masakruje itp. Ci ludzie zagłosowali w prezydenckich na Kukiza bo to muzyk, wielki patriota itp. Wystarczy zobaczyć ból dupy na stronie korwina aby zobaczyć, że wiele kuców już nie popiera Krula tylko Kukiza. Uważam, że będzie bardzo ciężko przekroczyć KORWiNowi 5% w wyborach.
Kukiz będzie musiał w końcu skonkretyzować swój program, pokazać swoich kandydatów, co może skutecznie odstraszyć część antysystemowców. Osobną kwestią jest, czy Korwin będzie umiał zagospodarować ten elektorat. ;)

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Kukiz będzie musiał w końcu skonkretyzować swój program, pokazać swoich kandydatów, co może skutecznie odstraszyć część antysystemowców.
Ja chetnie bym zobaczyl jakies badanie na ten temat, bo byłbym gotów powiedzieć, że większość wyborców Kukiza byłaby gotowa na niego zaglosowac w nastepnych wyborach nawet jakby nie podał żadnego konkretnego programu. Gdybym był nim to bym się tym programem szczególnie nie przejmował, tylko spisał pare prostych punktów i jazda. W demokracji i tak ludzie maja to w dupie.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
@inho
Kukiz będzie musiał w końcu skonkretyzować swój program, pokazać swoich kandydatów, co może skutecznie odstraszyć część antysystemowców.
Niestety, ale według mnie nawet gdyby wyjechałby z komunistycznym programem, to najwyżej straciłby kilka procent. Ci ludzie nie interesują się programem. Oni głosują na niego, bo uważają go za swojego ziomala który jest wielkim patriotą a nie jakimś tam politykiem. Myślę, że nawet gdyby wyjechał z anarchokapitalistycznym programem, to większość nadal by go popierała. Ale to się oczywiście nie stanie, bo według niego trzeba budować państwowe fabryki i chronić polaków przed zagranicznym kapitałem. Wbrew pozorom wiele kuców też nie za bardzo rozumie wolnościowego programu, ale głosowało na JKM, bo to jedyny antysystemowy kandydat który ma jakieś szanse. Ale teraz pojawił się kukiz i po ptakach. Rozmawiałem z 3 osobami głosującymi na Kukiza, dwie z nich nie wiedziały co to są JOWy(a to jedyny postulat), a trzecia myślała, że po wprowadzeniu JOW 1/2 sejmu będzie wypełniona niezależnymi kandydatami.

Do góry Bottom