Partia Libertariańska (facebook)

D

Deleted member 427

Guest
JOWy, srowy, w chuju to mam. Dopóki PL popiera dostęp do broni palnej co najmniej tak jak robi to w USA konserwatywna NRA to ja wspieram PL. Ale jak tylko porzucą tę ideę, bo "Kukiz mieszka obok gimnazjum", to mówię nara.

Volvek

Well-Known Member
797
1 920
W Ameryce jest łatwiejszy dostęp do broni i co? Nie ma gimnazjów.

Edit: a jednak mają. :<

Ostatnia edycja:

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Kukiz handlowałby bronią i sprzedawalby ją uczniom z klasy 3 A, żeby wyrżnęli uczniów z klasy 3 B, żeby 2 C bała się konkurencji na rynku handlu karteczkami z Herculesem i gumą balonową. Wtedy Kukiz opchnąłby broń 2 C, a ta rozpoczęłaby regularną wojnę z 3 A. Wtedy Kukiz moglby dozbroić pozostałe klasy,które bałyby się wojny. Czysty profit. A to wszystko przez brak regulacji.

Tak było w Ameryce, dlatego pozamykali gimnazja. Teraz sa midelskule i hajskule. Dostęp do gimnazjów powinien byc regulowany przez rząd i każdy uczeń powinien przechodzić badania psychologiczne. Jeżeli mozemy uratowac jedno życie zamykając gimnazjum to powinniśmy to zrobić.

Niech ktoś zadzwoni po Kukiza, mam pomysl na punkt w jego programie!

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Tako rzecze libertarianin? Doradza skarbówce w kwestii lepszego wydatkowania kasy z mandatów za ... nielegalny handel?
Jacek Sierpiński (w kontekście http://natemat.pl/146805,nie-chcemy-zabijac-polskich-firm):
"Wystarczyłoby wprowadzić przepis, że * pieniądze z mandatów muszą być przeznaczane na cele dobroczynne wskazane przez sprawcę wykroczenia, a jak nie wskaże - to na losowe cele dobroczynne .
I pod żadnym pozorem nie mogą zasilać budżetu urzędów skarbowych, policji ani państwa.
Wtedy skończyłyby się "plany mandatów".

Reasumując: mandat musi być, ale na zbożne cele. To jak w przypadku Raua. Radary są dobre, tylko źle wykorzystywane.

* Co to jest? Jakiś syndrom odwróconego Janosika? Zabierać w mandatach handlarzom, by z tych pieniędzy dawać na dobroczynne cele? REDYSTRYBUCJA? Jacek Sierpiński KOMUSZY????

D

Deleted member 427

Guest
"Wystarczyłoby wprowadzić przepis, że * pieniądze z mandatów muszą być przeznaczane na cele dobroczynne wskazane przez sprawcę wykroczenia"

Strzelnica to cele dobroczynne? Można przekazywać na zagraniczne cele dobroczynne? SAF, GOA, NRA? Dobrym czynem jest uratować komuś życie (albo sobie), więc nauka posługiwania się bronią to w końcu dobroczynność, mam rację?

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
"Wystarczyłoby wprowadzić przepis, że * pieniądze z mandatów muszą być przeznaczane na cele dobroczynne wskazane przez sprawcę wykroczenia, a jak nie wskaże - to na losowe cele dobroczynne .
Przecież na tym opiera się socjalizm/komunizm - to są fundamenty, na których opiera się. "Co chuju, nie chcesz dać samotnej matce zasiłku? Chcesz żeby ona i jej dziecko głodowali?! Ty bandyto! A zatem co? Podatki i wszelkie daniny, zbierane przez siepaczy państwa, są konieczne - bez nich ludzie będą umierać na ulicy!"
Cała idea socjalizmu opiera się na dobroczynności, jednak wszyscy zapominają dodać, że jest to dobroczynność przymusowa, czyli żadna dobroczynność...

Ostatnia edycja:
T

Tralalala

Guest
Wydaje mi się, że przesadzacie trochę, ja tu nie widzę popierania mandatów czy tego całego syfu, a propozycję innego dystrybuowania środków zagrabionych, bo nie ma co się oszukiwać te środki i tak będą zagrabione. Lepiej niech idzie na zabawkę dla jakiegoś dzieciaka niż na broń czy nagrodę dla bandyty.

tomislav

4 777
13 008
Propozycja innego, nie dodałeś Trala - odgórnego, opartego o przymus - lokowania zagrabionych środków.
Co to za argument, że "i tak zostałyby zagrabione"?
Gdyby to powiedział Korwin (on by tak nie powiedział, bo popiera handel uliczny), to bym specjalnie nie komentował, ale wypowiedział się wpływowy libertarianin. To jest, proszę ja Ciebie, całkowite sprzeniewierzenie się podstawowym zasadom nieagresji państwa wobec obywatela. Przypomnę, że chodzi o ograbienie ludzi za działanie wolnorynkowe w myśl jakiegoś, w mniemaniu Jacka, lepszego rozdzielania ukradzionych aparatem represji środków finansowych!

ps: Wszystkie idee kurwią się prędzej czy później. Zawsze się trochę kurwią ...

Ostatnia edycja:
T

Tralalala

Guest
To nie jest argument, to jest stwierdzenie faktu. Albo te pieniądze idą na np. zwiększanie ilości bandytów albo idą na np. te zabawki dla dzieciaków (nie wiem jakie są inne organizacje gdzie można przekazać hajs, na domy dziecka pewnie jest stąd przykład).
Zaznaczyć mógł, że grabież jest zła.
Nie, to nie chodzi o grabienie w myśl dawania na dzieciaki, tu chodzi o przekierowanie strumienia pieniędzy z urzędów do innych miejsc.
Przynajmniej ja tak rozumiem co Sierp chciał przekazać, ale to on sam by musiał napisać, bo nie siedzę w jego głowie ani go nie znam.
Jeszcze taka sprawa, że ludziom nie przejdzie przez łeb, że ktoś ma nie płacić podatków, prędzej podchwycą takie coś i z tym będą szli robiąc za tubę (tak samo jak dzisiaj robią za tubę głosząc inne pomysły) i cel niepłacenia podatków nie zostanie zrealizowany ale zostanie zrealizowany cel przekierowania pieniędzy (jeżeli to jest celem) i tym samym spowolnienie rozrostu lewiatana poprzez odcięcie mu części finansowania lub zdenerwowanie ludzi jak się im w głowie zalęgnie ten pomysł.

tomislav

4 777
13 008
Nie, to nie chodzi o grabienie w myśl dawania na dzieciaki, tu chodzi o przekierowanie strumienia pieniędzy z urzędów do innych miejsc.ł.
Trala, oszalałeś? Te pieniądze zostały zabrane ludziom przez aparat przemocy i Twoim zdaniem, kto niby miałby zajmować się tym działem "szlachetnej" redystrybucji, he? Sierp?

D

Deleted member 427

Guest
Chciałbym się odnieść do tej grafiki i komentarza na profilu PL:

Mój komentarz: polska scena polityczna jest zabetonowana nie dlatego, że brakuje JOWów, ale dlatego, że istnieje coś takiego 5% próg wyborczy wprowadzony chwile po tym, jak do parlamentu wszedł Korwin i narobił "burdelu". Moim zdaniem postulatem PL powinna być likwidacja progów wyborczych, żeby więcej "oszołomów" mogło wejść do Sejmu i rozpierdalać go od środka. A nie jakieś JOWy.

T

Tralalala

Guest
@tomkiewicz
Nie wiem kto, ja piszę o tym co zrozumiałem z tej wypowiedzi i o tym, że moim zdaniem skoro pieniądze już są zagrabione (bo to, że będą je grabić jest 100% pewne) to wolę aby szły do miejsc które nie wzmocnią znacząco państwa.
Masz dwa wybory albo 1000 lizaków albo kolejny bandyta który Cie będzie ganiał.

Do góry Bottom