vast
Well-Known Member
- 2 745
- 5 809
Kurwa, Korwin wciaz pierdoli o zakazie podwojnego obywatelstwa. Czy on chce sobie zrazic 2 milionowa rzesze emigrantow czy jak?!
Po co mi obywatelstwo polskie lub jakiekolwiek?
Kurwa, Korwin wciaz pierdoli o zakazie podwojnego obywatelstwa. Czy on chce sobie zrazic 2 milionowa rzesze emigrantow czy jak?!
A ja myślałem, że oficjalna wersja jest taka, że to państwo służy obywatelomNie można dwóm Panom służyć...
Zapłacą z zasiłków, które wcześniej wysępili przymusem.Ja bym napisał, że czynne prawo wyborcze w wyborach ogólnokrajowych mają obywatele, którzy za nie zapłacą.
W wielu stanach USA był podatek wyborczy i jakoś nikomu to nie wadziło... do czasu oczywista... Teraz chyba któraś poprawka tego zakazujeNie o to chodzi. W momencie, gdy niepożądana opozycja kołkmenów-biedystów dochodzi do głosu i lepiej żeby frekwencja wtedy była niska, ale wynik wyborów właściwy, podnosi się cenę czynnego prawa wyborczego. Poza tym kesz bejbi, kesz...
W końcu nie można tej demokracji tak na żywioł puszczać, bo będzie nieszczęście.
Ale to i tak jeszcze dość ograniczony postulat, bo można się posunąć dalej. Chociażby odebrać wszystkim poza sobą bierne prawo wyborcze.![]()
Co kurwa? Co za stek bzdur. Podwójna lojalność to stan stary jak państwo. Kiedy w średniowieczu rycerz miał ziemie, a więc również obowiązek lenny wobec dwóch władców to musiał wypełnić oba. Jeśli dwa kraje były w stanie wojny, to po jednej stronie stawiał się osobiście, a po drugiej wystawiał w swoim imieniu najemnika. To był stan powszechny np. w polsce podczas wojny z Krzyżakami - polscy włościanie mieli ziemie na Pomorzu jak i na terenie Korony.Podwójne obywatelstwo to lewacki wymysł.
Ehe... jakoś król angielski był wasalem króla Francji co najmniej z Akwitani i Gujenny jak i nie Normandii, i nigdy nie wyruszał na wojnę z swoim panem, a raczej przeciwko niemu.Co kurwa? Co za stek bzdur. Podwójna lojalność to stan stary jak państwo. Kiedy w średniowieczu rycerz miał ziemie, a więc również obowiązek lenny wobec dwóch władców to musiał wypełnić oba. Jeśli dwa kraje były w stanie wojny, to po jednej stronie stawiał się osobiście, a po drugiej wystawiał w swoim imieniu najemnika. To był stan powszechny np. w polsce podczas wojny z Krzyżakami - polscy włościanie mieli ziemie na Pomorzu jak i na terenie Korony.