vast
Well-Known Member
- 2 745
- 5 808
Kurwa, Korwin wciaz pierdoli o zakazie podwojnego obywatelstwa. Czy on chce sobie zrazic 2 milionowa rzesze emigrantow czy jak?!
Po co mi obywatelstwo polskie lub jakiekolwiek?
Kurwa, Korwin wciaz pierdoli o zakazie podwojnego obywatelstwa. Czy on chce sobie zrazic 2 milionowa rzesze emigrantow czy jak?!
A ja myślałem, że oficjalna wersja jest taka, że to państwo służy obywatelomNie można dwóm Panom służyć...
Zapłacą z zasiłków, które wcześniej wysępili przymusem.Ja bym napisał, że czynne prawo wyborcze w wyborach ogólnokrajowych mają obywatele, którzy za nie zapłacą.
W wielu stanach USA był podatek wyborczy i jakoś nikomu to nie wadziło... do czasu oczywista... Teraz chyba któraś poprawka tego zakazujeNie o to chodzi. W momencie, gdy niepożądana opozycja kołkmenów-biedystów dochodzi do głosu i lepiej żeby frekwencja wtedy była niska, ale wynik wyborów właściwy, podnosi się cenę czynnego prawa wyborczego. Poza tym kesz bejbi, kesz...
W końcu nie można tej demokracji tak na żywioł puszczać, bo będzie nieszczęście.
Ale to i tak jeszcze dość ograniczony postulat, bo można się posunąć dalej. Chociażby odebrać wszystkim poza sobą bierne prawo wyborcze.
Co kurwa? Co za stek bzdur. Podwójna lojalność to stan stary jak państwo. Kiedy w średniowieczu rycerz miał ziemie, a więc również obowiązek lenny wobec dwóch władców to musiał wypełnić oba. Jeśli dwa kraje były w stanie wojny, to po jednej stronie stawiał się osobiście, a po drugiej wystawiał w swoim imieniu najemnika. To był stan powszechny np. w polsce podczas wojny z Krzyżakami - polscy włościanie mieli ziemie na Pomorzu jak i na terenie Korony.Podwójne obywatelstwo to lewacki wymysł.
Ehe... jakoś król angielski był wasalem króla Francji co najmniej z Akwitani i Gujenny jak i nie Normandii, i nigdy nie wyruszał na wojnę z swoim panem, a raczej przeciwko niemu.Co kurwa? Co za stek bzdur. Podwójna lojalność to stan stary jak państwo. Kiedy w średniowieczu rycerz miał ziemie, a więc również obowiązek lenny wobec dwóch władców to musiał wypełnić oba. Jeśli dwa kraje były w stanie wojny, to po jednej stronie stawiał się osobiście, a po drugiej wystawiał w swoim imieniu najemnika. To był stan powszechny np. w polsce podczas wojny z Krzyżakami - polscy włościanie mieli ziemie na Pomorzu jak i na terenie Korony.