KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
comment_xy6SkKy0aXlE1wwBN8a6uxY8VVmkBcIK.jpg

comment_pylybWxsh6jNJjNGGOuqfVqD97hkgUV4.jpg

borat_very_nice.jpg

Ostatnia edycja:

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Ciekawy wpis Krzysztofa Szpanelewskiego. Dla przypomnienia, był w KNP ale opuścił partię z powodu Jacka Wilka (tak przynajmniej twierdził).

Z wczoraj pod wpisem na fejsbuku Korwina o konferencji Wiplera.

Pisze Karol Gajda:

Pewnie moje zdanie spotka się z ostra krytyka ale to co zauważyłem i nie podoba mi się bez większego wnikania kto co powiedział itp. 1.Wipler podszedł do policjantów gdy Ci interweniowali w stosunku do osoby trzeciej 2. wymiana zdań 3 zamach ręką na policjanta no i mam to co mamy. Z całym szacunkiem dla pana Korwin Mikke którego szanuje do jego prawej ręki tj Wiplera nie mam dobrej opinii. Osoba która zdobyła mandat posła powinna świecić przykładem ale zapewne "jestę posłem i wolno mi wszystko" musiało paść. Przypominam że jeżeli coś się nam nie podoba w interwencji policji możemy złożyć np. skargę a nie odbijać osoby z rąk policji. Zresztą każdy może zinterpretować tą sytuację na swój sposób rzetelnej oceny dokona na pewno Sąd. Pozdrawiam wszytskich

Pisze Jacek Kremer:

Powstała już nowa wersja wydarzeń... Panie Januszu, z całym szacunkiem dla Pana, przyjęcie Przemysława Wiplera w szeregi Nowej Prawicy było kardynalnym błędem. Ten człowiek psuje Pański wizerunek. Nie ma on cywilnej odwagi i elementarnej uczciwości aby przyznać się do błędu jakim był atak na policjantów. Próbuje teraz odwracać "kota ogonem" i zgrywa się na pokrzywdzoną ofiarę. Ale prawda jest zupełnie inna... Ten filmik z monitoringu przedstawiający "agresję policji" to tylko wycinek wszystkich wydarzeń. Został potraktowany dokładnie adekwatnie do swojego zachowania. Policja miała pełne prawo do tego typu interwencji.

Pod tym pojawiła się dyskusja gdzie ten osobnik w odpowiedzi pisze:

Bartosz... misiu kolorowy... Jesteś upośledzony? Czy może jarasz na okrągło dragi...? Widzisz to co chcesz widzieć. Pan PW od początku do końca zajścia zachowuje się jak wściekły szajbus. A co do zachowania Policji, zachęcam do zapoznania się z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 26.07.2005 w sprawie sposobu postępowania przy wykonywaniu niektórych uprawnień policjantów. Dokument ogólnie dostępny. Jeżeli potrafisz czytać ze zrozumieniem to zauważysz że Policja zachowała się zupełnie prawidłowo. Został spałowany jak śmieć bo zachował się jak śmieć. I po takim wydarzeniu, gdyby miał odrobinę honoru, podałby się do dymisji.

Dalej w dyskusji pojawia się Krzysztof Szpanelewski który pisze:
Jacek Kremer Karol Gajda -gratuluję zdrowego rozsądku

Całość na fejsbuku Korwina

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Jak już pisałem w temacie o Wiplerze, byłem na spotkaniu z nim dzisiaj. Przy okazji prezentowali się kandydaci do Rady Powiatu i muszę powiedzieć, że KNP musi zbudować "na dole" porządne struktury, bo to jest masakra. Cienko to widzę. Wyszło paru gostków z wyglądem licealistów i za bardzo nie wiedzieli o co chcą powiedzieć, albo co gorsze "gadali Korwinem" z pamięci, totalna amatorszczyzna niestety, tylko jeden z czterech kandydatów mnie jako tako zainteresował. Muszą się ogarnąć, bo TVN i Wybiórcza będą mieli z czego śmieszkować, a cwaniaczki z dużych partii tych stremowanych chłopaczków zjedzą.

Potrzeba więcej ludzi takich jak Wipler, tylko, żeby uważali z alkoholem :). Był jeszcze jeden facet z KNP, gadał zanim przyjechał Wipler (spóźnił się), bardzo fajnie, merytorycznie i "niekucowato", więcej takich ludzi i będzie dobrze.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Lubię takie argumenty przeciwko ograniczeniu liczby urzędników: "no jak to tak? Te wszystkie panie po 50-tce na bruk?". Moją matkę i jej koleżanki swego czasu wywalili z banku w ramach redukcji etatów, też nie były już najmłodsze i jakoś nikt się nad nimi nie pochylał i nie płakał.

Ale to jest problem. Mnóstwo ludzi się dobrze ustawiło w różnych urzędach, piją kawę i przez 8 godzin robią to, co można by zrobić w dwie, to jest spora "armia" ludu, która będzie skutecznie blokowała wszelkie zmiany w kwestii ograniczenia biurokracji.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Lubię takie argumenty przeciwko ograniczeniu liczby urzędników: "no jak to tak? Te wszystkie panie po 50-tce na bruk?". Moją matkę i jej koleżanki swego czasu wywalili z banku w ramach redukcji etatów, też nie były już najmłodsze i jakoś nikt się nad nimi nie pochylał i nie płakał.

Ale to jest problem. Mnóstwo ludzi się dobrze ustawiło w różnych urzędach, piją kawę i przez 8 godzin robią to, co można by zrobić w dwie, to jest spora "armia" ludu, która będzie skutecznie blokowała wszelkie zmiany w kwestii ograniczenia biurokracji.

Dodaj jeszcze do tego rodziny urzędasów, rencistów, emerytów i w ogóle wszystkich tych, którzy w jakimś stopniu są uzależnieni od państwa. Taki był własnie cel kuroniów i michników: uzależnić ludzi od socjalu, tak jak diler uzależnia narkomana od narkotyków, aby póżniej im wmawiać, że bez tego nie przeżyją.

tolep

five miles out
8 578
15 476
Nie byłem w UPR a do KaNaPy jeszcze nie wpłaciłem pierwszych składek :D Ale czy to nie było tak, że oddział stołeczny nie był zawsze jakoś specyficzny? z Krzysztofem Pawlakiem w centrum różnych zadym partyjnych?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Ciekawy komentarz u Szpanelewskiego w komentarzach pod jego wpisem.

Marcin T. Łagus

"Jak zaangażowałem się w spoty knp, to zwróciłem się najpierw z pomysłami do kol. najzera. Ten pomysły ocenił nijak i napisał: nakręć i zrób sam- zobaczymy.
Ok. Tak uczyniłem:

Usłyszałem, że śmierdzi PO. Kolega Pawlak zaczął wydzwaniac i grozić, że to kradzież i plagiat. Nawet namawiał mnie, bym zrobił wersje do typolonia, bo wtedy się przekonamy co na to Romney. Sic!
Dogralismy 2 spot:

Tez zły! Wolano jakieś pogadanki. Kolega najzer krytykował i nie promował ani jednego spotu.
Kilka dni temu, oglądam spot knp, że stalowej woli, który promuje Piotr Najzer i co widzę:

Czyli nasze było źle, krytykował jak leci z pawlakiem, i na chama hasła skopiował.
Osobiście to mi to wisi za przeproszeniem, bo odszedłem z knp, ale walka indywidualnych jednostek ego, zniszczy tę partie.
Pozdrawiam"

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom