Ale z tego, że ktoś jest nudny, nie wynika, że pierdoli głupoty i jest agentem - a to mu na początku zarzuciłeś...Jakie wywrotowe? To zwykły, nudny jak flaki z olejem video-bloger.
Ale z tego, że ktoś jest nudny, nie wynika, że pierdoli głupoty i jest agentem - a to mu na początku zarzuciłeś...Jakie wywrotowe? To zwykły, nudny jak flaki z olejem video-bloger.
Ok, to jak można rozumieć te słowa?:Nie uważam również, że pierdoli głupoty.
Gadać to se każdy może i deklarować. Pierdoleto!
Po czym zauważyłeś, że on nie ma pasji? Od 88 ciągle działa przy Korwinie. Na studiach kolportował książki Korwina. Roznosił ulotki agitujące za konserwtywnym-liberalizmem, organizuje spotkania z różnymi Michalkiewiczami i Korwinami w okolicach Kielc, które to spotkania zawsze nagrywa i wrzuca do netu. Napierdala non stop jakieś filmiki broniące Korwina i wiele, wiele innych. No rzeczywiście - biedyzm i brak pasji.Pasję daje się łatwo zauważyć
Co to za agrument? Korwin też udziela wywiadów Olejnik, Kraśko... Michalkiewicz i Braun też byli w Kontestacji... Pamiętam jak niemagister kiedyś mówił, że nie ma telewizora i słucha wyłącznie audycji radiowych, że często słucha kretynów z TOK FM i nawet tam dzwonił. Co z tego wynika? Może gość nie ma rodziny, z nudów słucha sobie radia i dzwoni na różne audycje...Powtórzę: udziela wywiadów osobie wg mnie ze wszech miar zasługującej na kompletny brak wiarygodności
No do charyzmatyczności Hitlera to mu troszku brakujeTomahawk, co do pasji - są to moje wrażenia. Męczy mnie słuchanie, jest to narracja kompletnie nieangażująca IMO.
Co do udzielania wywiadów. O ile czegoś nie pokręciłem, dzwonił jako znajomy, a nie że se po radiach wydzwania.
Słuchałeś w ogóle tego? Ja sobie zadałem ten trud, i tak: prowadzący jest urzędnikiem w Ameryce (chyba pracuje w więziennictwie), przez całą audycję Niemagister przekonuje go, że receptą na wszelkie bolączki jest kapitalizm, a prowadzący, który określa siebie jako lewicowiec, ciągle stara się odpierać argumenty niemagistra, np. mówi, że przecież podczas budowy mostów w Ameryce zginęło wielu pracowników, którzy przecież byli wykorzystywani przez amerykańskich kapitalistów, na co niemagister odpowiada, że przecież ludzie uciekali z Europy do USA, żeby być wyzyskiwani. Innym razem prowadzący pyta się o to, co zrobić z tym, żeby studenci i emeryci nie byli tak upadlani w Polsce, na co niemagister odpowiada, że musi być dużo wolności gospodarcze, bo wtedy jest bogactwo, a teraz jest bieda, bo tej wolności gospodarczej nie ma, że należy sprywatyzować szkolnictwo, służbę zdrowia etc. Prowadzący pyta się o kraje skandynawskie, że przecież tam jest państwo socjalistyczne, na co niemagister odpowiada, że nie chciałby tam mieszkać, mimo wysokich zasiłków, bo jest mało wolności, państwo wtrąca się do życia, odbiera dzieci rodzicom. Prowadzący pyta się o to, jak zrobić, aby regiony miały większą autonomię, aby same mogły decydować o prawie, żeby nie było tak, że Warszawa ustala sobie płacę minimalną, która ma obowiązywać w np. Staszowie, na co niemagister odpowiada, że on chce czegoś odwrotnego, że chce osłabić władzę, tak aby ludzie sami decydowali za ile chcą pracować, a nie żeby jakiś urzędnik o tym decydował. Prowadzący biadoli, że często słyszy od ludzi narzekanie na urzędników, a ponieważ sam jest urzędnikiem, bardzo go to boli, że on chce jedynie pomagać ludziom i obniżać podatki, gdy jest taka możliwość, na co niemagister odpowiada, że w Polsce wiele firm jest niszczonych przez państwowych urzędników (podaje przykład Kluski), że w Ameryce był kapitalizm i dlatego nie ma jeszcze takiego myślenia wśród urzędasów, jak w Polsce, przy czym niemagister cały czas powtarza, że urzędnik ma się nie wtrącać do życia ludzi. Następnie temat schodzi na mentalność Polaków. Prowadzący mówi, że w Polsce ludzie myślą, że każdy chce ich oszukać, okraść, nikomu nie ufają, na co niemagister odpowiada, że to jest wina komunizmu, prowadzący mówi, że komunizmu przecież już w Polsce dawno nie ma, na co niemagister odpowiada, że chodzi jemu o komunizm panujący obecnie w Polsce, że to myślenie komunistyczne wśród młodych pokoleń, które nie urodziły się w PRLu, bierze się stąd, że chodzą do państwowej szkoły, w której promuje się socjalizm, media też są socjalistyczne i robią nagonkę na normalnych ludzi. Pada też pytanie o Korwina, że zawsze 5 minut przed wyborami musi zrobić jakieś głupstwo, na co magister odpowiada, że to zawsze jest wina mediów, która przeinaczają jego wypowiedzi i wyciągają je z kontekstu, tutaj podaje przykład, gdy do Korwina podeszła matka niepełnosprawnej dziewczyny i spytała się, czy jej córka powinna chodzić do szkoły z normalnymi dziećmi, Korwin odpowiedział, że lepiej, gdyby chodziło do szkoły, w której uczą się dzieci takie, jak ona, wtedy łatwiej dostosować WF i inne zajęcia do niej, co telewizje przekazały, że Korwin Mikke nienawidzi niepełnosprawnych, chociaż później władze Krakowa same pozamykały integracyjne szkoły, bo pomysł nie wypalił.Cytat: Rozmowy w Nocy z pierwszym Urzędnikiem, którego szczerze pokochałem (choć dzieli nas ocean ).
To po prostu napisz, co masz na myśli konkretnie.ps: Odpowiem jednak na to jedno pytanie: słyszałem więcej aniżeli Ci się wydaje.
Wynika z niego, że nie słyszałeś więcej aniżeli mnie się wydaje...napisałem jedynie, że udziela wywiadów osobie, którą IMO podejrzewam
Tomkiewicz...aby nie wpadasz w paranoję?Zbytnio ufasz temu co słyszysz. Powtórzę: mam za sobą kilkuletni odsłuch różnego rodzaju netowych inicjatyw na rodzimym podwórku. Jeden wniosek, bo naprawdę nie chce mi się tego ciągnąć: jestem PRZERAŻONY naiwnością i brakiem własnomyślności odbiorców/słuchaczy.
Nie mam żadnych filmików ani tajnego info, wszystko było dostępne dla każdego. Po prostu słucham i wyciągam wnioski.
ps: Żadnych linków nie będzie i minutek, bo nie będę robił reklamy ludziom, których uważam za kanalie. Tylko na to czekają, by potem brandzlować się cierpiętnictwem i hejtami na swój temat.
Cholera, nie wyszło mi zagranie typu "Paragraf 22" A szczerze, czy przekładasz przeczucia nad dowody lub co najmniej przesłanki?Jak paranoik miałby udzielić Ci odpowiedzi?