KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

DEZ.informacja

#osobno
118
68
W jakim celu agent służb miałby wyjawiać sabotaże tychże służb w ugrupowaniach Korwina? Tomkiewicz chyba przesadził z trunkami w ten długi weekend...
Pisałem o tym samym w temacie o "Montażu" Volkoffa. Ogólnie odpowiedź brzmiała: po co, żebyś się głupio pytał... Po prostu kolejna forma dezinformacji z frontu ideologicznego.

Co do Korwy. Nie widzę tu już żadnych szans, poza odjebką ciasteczka. Pisałem o tym też niedawno, że jest w końcu jakaś szansa na morderstwo polityczne w Polsce. Jednak wciąż minimalna.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Inteligentny gość, Sebastian Barycza:
Według mnie nie ma racji w kwestii emigracji. Emigracja jest jeszcze bardziej manipulowana niż lud miejscowy. Agentura też tam działa i to raczej bardziej intensywnie. Oni nie mogą dopuścić do sytuacji, w której naród w ziomalach na wygnaniu ma oparcie, bo to byłby początek ich końca. Stąd nie wierzę w znaczną ilość pokemonów, co głosowali na Komorę, jedynie po to, by było gorzej. Oni zostali zmanipulowani.

Ogólnie odpowiedź brzmiała: po co, żebyś się głupio pytał... Po prostu kolejna forma dezinformacji z frontu ideologicznego.
Dokładnie.

poza odjebką ciasteczka
Kogo/co masz na myśli?

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
comment_IbaJi3F17yBpRtnGGnyP5D8RfPgtXhLe.jpg

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Wg. najnowszego sondażu TNS PiS ma ponad 30%, PO 25, Kukiz 20. Cała reszta pod progiem. KORWiN ledwie 2% (na równi z SLD). Podobne wyniki podaje CBOS. Jednym słowem chujnia. Moja prognoza na chwilę obecną: będziemy mieli koalicję Kukiz-PiS a PO w opozycji. Przyjdzie załamanie na giełdach (wynik działań FED-u), kryzys gospodarczy i skończy się kompromitacją PiS-u, krachem zbieraniny Kukiza, przedterminowymi wyborami i powrotem PO. Jeśli jeszcze zdołają wprowadzić JOW-y, to za naszego życia już nikt nie wykurzy platfusów. Oczywiście ja dalej będę pracował dla Korwina, ale serio to już pojecia nie mam co robić żeby przekonać te stada idiotów. Rok temu myśleliśmy w KNP że idzie wielka zmiana pokoleniowa, ludzie wreszcie wybudzają się z komuszej mentalności a teraz...

DEZ.informacja

#osobno
118
68
Korwin już przepadł w tych wyborach. Za 5 lat pewnie nie będzie mu się już chciało. To chyba była ostatnia szansa, by w Polsce zapanowała jakaś odrobina wolności z prawdziwego zdarzenia. Król Julian o tym "wybudzaniu" to ładnie poleciałeś.. W ogóle ostatnie wydarzania dają mi dużo do myślenia o naturze ludzkiej. Gdzie ten rozum i godność człowieka? Gdzie dążenie do wolności?

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Własnie. Kukiz przecież na chwilę przed wyborami zyskał większe poparcie. Jak Korwin dobrze Hitlera posadzi w jakiejś rozmowie to może jakoś pójdzie. ;)

Sondaże to sondaże, nie ma co się spinać na razie. Zwłaszcza, że ludziom nie chce się myśleć o wyborach, bo dopiero co się z jednymi męczyli, marnowali na nie resztki myślenia, a teraz jeszcze mają żałobe, bo wygrał Szatan-Duda. Także spokojnie. W wielki sukces Krula nie wierze, ale mysle, ze próg przekroczą, zwłaszcza jeżeli ludziom nie będzie chciało się ruszyc dupy na wybory. W sumie chyba bardziej mnie ciekawi, co się z Braunem stanie.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Korwin musi zacząć promować jakichś frontmanów, bo nie wydoli. Ostatni występ w polsacie z Celińskim był słabiutki, JKM sprawaiał wrażenie zmęczonego. Przed podziałem było już kilka rozpoznawalnych medialnie osób – musi to odbudować, bo sam Wipler nie wystarczy.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Korwin musi zacząć promować jakichś frontmanów, bo nie wydoli. Ostatni występ w polsacie z Celińskim był słabiutki, JKM sprawaiał wrażenie zmęczonego. Przed podziałem było już kilka rozpoznawalnych medialnie osób – musi to odbudować, bo sam Wipler nie wystarczy.

Akurat ten występ był bardzo udany, agresywnie wjeżdżał, cweliński dostał upomnienie za obronę państwa. Korwin tez chyba zaczął myśleć, bo nie dał się wciągnąć w pułapkę prowadzącego (zgłaszanie globcia do prokuratury :D :D)

D

Deleted member 4151

Guest

Mi się ten występ nawet podobał ale brakowało mi zaorania tego co ten cwel mówił w 21:30. Nóż w kieszenie otwiera od nazywania kradzieży ,,normą prawną'' a ten marudzi coś o dostępie do mediów jakby w ogóle tego nie słyszał :/ Sam Korwin faktycznie powinien pokazać jakiś frontmanów, tylko tu pojawia się pytanie kto ma nimi zostać. Berkowicz? Karny? Jakieś nikomu nieznane kuce?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Od korwinizmów wygłaszanych przez Korwina gorsze byłyby chyba tylko korwinizmy powtarzane przez jakiegoś kuca albo karynę. Korwin jako ekstentryczny starzec i mędrzec może sobie gadać o Hitlerze i upadających cywilizacjach, a jak nie będzie innego wyjścia, to porówna kogoś do rurkowca. Jeśli jakiś młodszy chce się wybić na frontmana, to musi mieć swój własny pasujący do niego styl i musi być na tyle wyrobiony, żeby nie dawać się zaorać. Wipler chyba spełnia te wymogi. W KNP Marusik chociaż stary, pewnie agent i zbyt podobny do Korwina, to nie robił chociaż siary.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Działalność polityczna w III RP zabija wiarygodność wszystkich poza Korwinem. JKM głosi co głosi od lat 70-tych i jest filozofem - prawie cała reszta to nędzne popłuczyny które ideowo i przede wszystkim intelektualnie nie dorastają Korwinowi do pięt. Owszem, przeczytali parę książek JKM ale niewiele z nich zrozumieli poza skądinąd słusznymi postulatami ekonomicznymi typu deregulacja albo obniżka podatków i próbują do nich przekonywać pod hasłem "to będzie korzystne". Ale zrozumienie i KONSEKWENTNE przyswojenie ZASAD, z których JKM wywodzi konkretne postulaty - choćby takich jak "chcącemu nie dzieje się krzywda" przekracza już ich możliwości.

Taka sytuacja jak z Cimoszewiczem który jako premier mruknął w czasie powodzi "było się ubezpieczyć"... nie wyobrażam sobie Berkowicza albo Wiplera który mówi coś takiego. Nie mieliby jaj. To już Tuska prędzej byłoby na coś takiego stać. A JKM powiedziałby nawet coś więcej: "wasze zalane domy to nie problem mojego rządu" i ani przez chwilę nie zawahałby się przed wyjazdem na planowany wcześniej urlop.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Bardziej chodzi mi o siarę w dyskusjach, żeby nie wyjść na kogoś kto nie potrafi bronić zdecydowanie swoich poglądów i nie dać się zapędzić w kozi róg.

Do góry Bottom