Non Serviam
Well-Known Member
- 834
- 2 251
Skoro nie wiesz to po chuj się w ogóle udzielasz? Toż to podstawowa chemia/fizyka - rozpuszczalność CO2 w H2O spada wraz ze wzrostem temperatury tak jak napisałem wyżej, co oznacza że wzrost CO2 w atmosferze może być SKUTKIEM a nie przyczyną, jeżeli chcesz stawiać wnioski na podstawie korelacji - a na to wygląda bo znowu wrzuciłeś wykres korelacji, to musisz rozpatrzyć wersje alternatywną tzn. że to globcio powoduje CO2 a nie CO2 globcio.Niestety nie, użyję tutaj karty pułapki - ja poproszę najpierw o jakiegokolwiek liczby lub cytaty osób związanych z tematem które coś takiego sugerują. Zwyczajnie nie wiem skąd coś takiego można wymyślić, więc nie umiem się ustosunkować.
No to dawaj uzasadnienie że wzrost CO2 nie jest spowodowany globciem.Na szczęście nie.
To świetnie, w takim razie po co walczyć z emisją, skoro niezależnie od tego czy wyemitujemy X CO2 czy 2X czy nawet więcej, efekt cieplarniany i tak będzie taki sam. Właśnie sam uzasadniłeś że walka z CO2 jest bez sensu bo musielibyśmy całkowicie emisje zlikwidować aby były jakieś efekty.Co raczej wskazuje na to, że poziom emisji nie wpływa na poziom CO2 w atmosferze w sposób liniowy.