Redrum
Active Member
- 703
- 182
Ja podtrzymuję moją tezę, że @Redrum cały czas próbuje przemycić komuszą propagandę w takiej formie, żeby przypasowała libertarianom
Dokładnie tak, mam zapłacone przez chińskie firmy państwowe produkujące panele słoneczne. #juansięzgadza #partiajestzemna
IMHO, z wyolbrzymionymi skutkami globcia będzie tak, jak z bronią masowego rażenia w Iraku, ptasią grypą, szalonymi krowami, ah1n1 itd. Za 50 lat, kiedy okaże się, że to były strachy na Lachy
Podobne argumenty serwowano dziesiątki lat temu, niestety zauważone zmiany klimatyczne pokazały, że przewidywania dot. klimatu były poprawne i to ich najbardziej pesymistyczne scenariusze okazały się poprawne.
Niestety, pudło.
Najzabawniejsze jest to, że ci sami ludzie, którzy z taką pewnością prezentują ten rzekomo nadchodzący za pół wieku kataklizm klimatyczny
Nikt nie przewiduje tu kataklizmu klimatycznego, polecam zejść z błędów logicznych.
Nie widzą problemu opieki socjalnej, która powoduje, że migranci "klimatyczni" nie chcą zamienić Afryki na Turcję, Grecję, Bałkany czy Polskę, tylko koniecznie Niemcy, Szwecję, Wlk. Brytanię.
Migracje występują z krajów ogarniętych wojną/biednych do bogatych. Turcja, Grecja czy Bałkany nie oferują takiego standardu życia jak stare kraje kapitalistycznego zachodu i mają inne podejście do migracji jako takich. "Socjal" istnieje we wszystkich krajach, a w tych zamożniejszych jest po prostu silniejszy.
Ci wszyscy propagatorzy walki z globciem jednocześnie tworzą lub popierają wszystkie inne debilne regulacje w stylu acta, rodo, absurdalne podatki i ogólną redystrybucję dóbr, zasiłki, cenzurę
Pozwolę sobie obalić tezę - ja tak nie sądzę.
Oops.
Swoją drogą, @Redrum, tylko globcio cię interesuje na forum libertarian?
Wybieram tematy które mi się podobają. Towarzystwo wolnościowe jest wyjątkowo przesiąknięte "sceptycyzmem" klimatycznym (i w sumie nie tylko), który moim zdaniem warto zderzyć z rzeczywistością - bo jest to zjawisko bezpodstawne i kompromitujące.