Imperator
Generalissimus
- 1 569
- 3 555
A ja wczoraj usłyszałem, że ten Korwin to tfuu... "damski bokser". Serio... Starsza kobiecina nawet nie zrozumiała co powiedziała...
Bardziej chyba obraża Boniego.
A ja wczoraj usłyszałem, że ten Korwin to tfuu... "damski bokser". Serio... Starsza kobiecina nawet nie zrozumiała co powiedziała...
A ja wczoraj usłyszałem, że ten Korwin to tfuu... "damski bokser".
Moim zdaniem Partia Libertariańska by zaistnieć w polityce musi robić jakieś spektakularne akcje marketingowe. Ostatnia afera ze spoliczkowaniem Boniego przez JKM to idealny przykład takiej akcji. Dopóki czegoś takiego nie wymyślą, to nic w polityce nie osiągną.
Ja nie zachęcam libertarian do robienia dokładnie takich akcji jak JKM, ale do akcji tego typu ze względu na kontrowersyjność. Na przykład proponowałem by się zebrać w 40-tu chłopa (czyli tylu ilu nas zakładało Partię Libertariańską, bo na więcej nie liczyłem) w parku, zebrać kogoś do filmowania i demonstracyjnie pić piwo, albo grać w pokera - z wywieszoną flagą partyjną - i wyznaczyć kogoś kto doniesie o tym do straży miejskiej - a potem co ciekawsze akcje zmontować i dać na YouTuba i to propagować licząc, że w TV pokażą.
Niestety Partii Libertariańskiej w obecnym składzie nigdy nie będzie stać na takie akcje. To środowisko jest skazane na niszowość, z której nigdy nie wyjdzie z uwagi na miałkość i ciapciakowatość.
Libertarianie ideowo są bardziej radykalni niż JKM. A więc powinni robić bardziej spektakularne akcje. Powinni być "pomarańczową alternatywą" XXI wieku. Niestety w obecnym gronie to niemożliwe, bo oni chcą być poważni - a zatem miałcy, nijacy, szarzy. Partia Libertariańska to ciamciaramcie. Szkoda.
Bardzo się zawiodłem na tym środowisku. Mają po 20 lat są poważni. Istnieją tylko na facebooku. Nic jajcarskiego zrobić nie chcą. To za 20 lat będą poważni do kwadratu - najpoważniej będą wyglądać w trumnie
to własnie wrażenie, jakie z tej obserwacji (wewnętrznej jak i zewnętrznej) PL odnoszę.miałkość i ciapciakowatość.