Ból dupy Układu w/s Korwina!

military

FNG
1 766
4 727
Cienkie, z dupy, chaotyczne. "Czytam w waszych dokumentach, że jest problem. Mam nadzieję, że będzie europrokuratura, żeby was powsadzać". Mało powiedział, długo to mówił, nic ciekawego nie powiedział, merytorycznie nie powiedział w ogóle niczego. No i po co po angielsku? Pewnie połowa nie zrozumiała tego jego akcentu grubego jak Ryszard Kalisz.

I w ogóle jaki mają sens takie minutowe wystąpienia? Jak można merytorycznie o czymś porozmawiać w taki sposób? Jaki ten parlament jest bez sensu, jakie to jest bez sensuuuu!

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Jak można oczekiwać sensu w PE?!
Gość wstał, pogadał minutę o jednym z ważniejszych postulatów Agendy 21, wskazał z grubsza problem i tyle.
Akcent? W USA by go za to pokochali. Tam uwielbiają obce akcenty - im grubszy tym lepszy.

military

FNG
1 766
4 727
Tylko że większość eurocyrku tworzą nieanglojęzyczni obcokrajowcy, a nawet ci co nie korzystają z tłumacza mogą nie rozumieć w drugim języku, kiedy ktoś mówi tak koślawo.

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Zgadzam się, nie było to najlepsze wystąpienie, pewnie sam Farage miał problem, żeby zrozumieć co Mikke powiedział. Ale ogólnie dotarło do wszystkich, że JKM gardzi unioparlamentem i przyszedł do niego, żeby walczyć z eurosocjalizmem.

Mam nadzieję, że następnym razem będzie mówił przynajmniej wolniej i wyraźniej.

Co do tego czasu wystąpienia - wydaje mi się, że ma to związek z tym, że Mikke jest "niezrzeszony". Farage na przykład gadał przez 4-5 minut. Chyba bycie niezrzeszonym powoduje utratę niektórych przywilejów.

tomky

Well-Known Member
790
2 038
Fajnie byłoby gdyby propagował jakąś konkretną ustawą np. ograniczenie górne/sumaryczne wszystkich podatków jawnych/ukrytych do 25% (na początek :) ).

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Mam wrażenie, że Korwin przechodzi metamorfozę. Niedawno nawet zdystansował się od monarchii. Chyba po wyborach zeszło z niego ciśnienie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Stokrotka nie naciskała,...
Zaraz, zaraz, dziwne rzeczy się dzieją, nie robiła tradycyjnego "przesłuchania", ostatnio znienacka zaatakowała ryżego... Ciekawe czy dostała polecenie, bo ktoś z góry przełożył wajchę, czy też jest lepiej poinformowana i wycofuje się na "z góry upatrzone pozycje", by pozostać w biznesie?

Karmazynowy Mściciel

To ja będę budował drogi w akapie
421
522
@kr2y510,
oni się boją kuców. Po co się narażać? :) A tak to przejdzie bez echa. Koncesjonowane media tracą na znaczeniu i już nie mogą pozwolić sobie na tyle, na ile mogły kiedyś. A pisowskie pisemka sprzedają się świetnie. Może chodzi o kasę, po prostu?

Ostatnia edycja:

Norden

Well-Known Member
723
900
Według mnie wygląda to tak: osoby, które faktycznie sprawują władze w tym kraju (nie pionki i słupy) doszły do wniosku, że muszą poluzować śrubę bo zaraz będą miały wysyp Breivików, Brunonów Kwietniów połączone z polskich majdanem.
W tym celu pozwolą KNP wejść do sejmu i przepchnąć kilka wolnościowych ustaw - z gospodarczego punktu widzenia np. obniżka VAT.
Na pewno nie będzie to legalizacja broni - po tym będzie można poznać rzeczywiste motywy przyszłego rządu.
Owieczki znowu zaczną bujnie obrastać wełną (na skutek wolnego rynku) i strzyżenie będzie wydajniejsze.

orcen92

Active Member
151
205
Według mnie wygląda to tak: osoby, które faktycznie sprawują władze w tym kraju (nie pionki i słupy) doszły do wniosku, że muszą poluzować śrubę bo zaraz będą miały wysyp Breivików, Brunonów Kwietniów połączone z polskich majdanem.
W tym celu pozwolą KNP wejść do sejmu i przepchnąć kilka wolnościowych ustaw - z gospodarczego punktu widzenia np. obniżka VAT.
Na pewno nie będzie to legalizacja broni - po tym będzie można poznać rzeczywiste motywy przyszłego rządu.
Owieczki znowu zaczną bujnie obrastać wełną (na skutek wolnego rynku) i strzyżenie będzie wydajniejsze.

Wszystko OK, ale czemu sami w takim razie nie zaczną tych ustaw przeprowadzać? Po co im KNP, który zabierze stołki w Sejmie?

Ostatnia edycja:

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448

6:10 - [...]dla partii konserwatywno-libertariańskiej[...] o_O

Właśnie to oglądam i mnie zszokowało - od razu wlazłem na libnet, żeby zobaczyć, czy ktoś już ogarnął. Nie zawodzicie ;) A co do wypowiedzi, to nie wiem, czy się cieszyć, że JKM powiedział libertariański na wizji. Chyba nie, bo jak zacznie tak mówić, to będą nas z kucami kojarzyć. Nie wiem. Na razie jestem po prostu w ciężkim szoku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Wszystko OK, ale czemu sami w takim razie nie zaczną tych ustaw przeprowadzać? Po co im KNP, który zabierze stołki w Sejmie?
Proste. Do nikogo z establishmentu młodzi nie mają zaufania. Muszą być nowe twarze. A czy zabierze stołki, to się okaże. Na niektórych mają haki, a inni w KNP mogą być ich ludźmi. W "sejmie kontraktowym" mieli tylko większość, co wystarczyło by go natychmiast rozwiązać, jak tylko Krul zgłosił uchwałę lustracyjną.

Brevików - TAK
Brunonów - TAK
Majdanu - NIE - bo do takich działań, potrzebny jest zewnętrzny sponsor, o mocy co najmniej średniego państwa...

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Właśnie to oglądam i mnie zszokowało - od razu wlazłem na libnet, żeby zobaczyć, czy ktoś już ogarnął. Nie zawodzicie ;) A co do wypowiedzi, to nie wiem, czy się cieszyć, że JKM powiedział libertariański na wizji. Chyba nie, bo jak zacznie tak mówić, to będą nas z kucami kojarzyć. Nie wiem. Na razie jestem po prostu w ciężkim szoku.
Pytanie: czy gdyby Korwin często gadał o libertarianizmie i go chwalił, popierał i dawał ogólnie propsy oraz zachęcał do kooperacji, w lib-środowisku zapanowałby lęk o utożsamienie z liberalnym konserwatyzmem? Lęk tego samego typu, który każe spoglądać w kąt ciemny i wstydliwy?

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Ból dupy prezesa UPR (a może zazdrość?)

Przemówił Janusz Mikke – moment historyczny niczym przejazd Lady

Zainaugurował swoje działania (choć to słowo zdecydowanie na wyrost) Parlament Europejski. Tym razem w nowym składzie. W składzie, w którym są też i specjaliści od oceny gwałtów, kar cielesnych dla żon oraz Hitlera i zasobów jego wiedzy, pod przywództwem samego Janusza Mikke, przez wyznawców nazywanego Jego Królewską Mością (co chyba jest realizacją upodobań narcystycznych lidera KNP, albowiem nie dość, że nie protestuje i nie prostuje tego typu żenujących określeń swojej osoby, to jeszcze dodatkowo, niejako sam, o nie prosi).

Czy można nazywać wolnościowcem kogoś kto koncentruje się na pluciu jadem w kierunku lidera zamiast cieszyć się z pierwszego w historii Polski sukcesu wolnorynkowej partii. Czy może parszywą gnidą?

Ostatnia edycja:

WoKu

Anarchoautystyk
Członek Załogi
244
663
http://wyborcza.pl/1,75968,16267597,Korwin_obiecuje_wielki_reset.html
Leszczyński napisał:
Być może jednak także młodych przyciąga libertarianizm, który był kiedyś obecny u Palikota (w jego wydaniu radykalnie wolnościowym), a który niestrudzenie głosi Korwin-Mikke. Wszystko sprywatyzować, oddać wszystko rynkowi, rozbić strupieszałą maszynerię niewydolnego państwa, choćby kosztem pozostawienia na pastwę losu słabych i niezaradnych - to w skrócie ta ideologia.

Do góry Bottom