Ból dupy Układu w/s Korwina!

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Z tego artykułu, który wrzuciłem sobie do translatora wynika, że cwel Geert Wilders ma wyjątkowy ból dupy z powodu wypowiedzi krula o gejach i II wojnie światowej i że współpraca z nim to o jeden most za daleko. Więc nici z frakcji z Le Pen w Euroburdelu?

Ostatnia edycja:

orcen92

Active Member
151
205
Podobno się jednak dogadali (bez Korwina nie mieliby 7 krajów). Czytałem o tym Wildersie, ale czytałem też (w Rzepie?), że Wildersowi nie pasuje wolnorynkowość Korwina... Taa jasne :D
A ten Wilders widać pseudoprawica, poczytajcie jego życiorys na Wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

Edit: cholera, ale ten news dość świeży, więc może jednak tak być... Korwin dzisiaj na FB pisał o jakiś problemach

Edit2: potwierdzone info :(
http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKBN0EY2N220140623
http://www.eubusiness.com/news-eu/netherlands-vote.wsc
http://news.uk.msn.com/dutch-french-far-right-fail-to-form-european-parliament-group-politician
Może to i lepiej patrząc na zeszmacenie ich niedoszłych koalicjantów...

Ostatnia edycja:
OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Z Waszych wieści jasno wynika, że żadna z tych euro-sceptycznych frakcji - za wyjątkiem JKM - nie pragnie likwidacji UE.
Dlaczego? Bo są euro-sceptyczni miast anty-UE. Król będzie musiał chyba grywać partie solowe niestety. Oby na ostro.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja przypuszczam, że Greet Wilders ma z JKM-em inny problem. Jemu nie chodzi o wolny rynek, jemu nie chodzi o wypowiedzi o kobietach czy rzekomy anty-semityzm, jemu chodzi o stosunek JKM do gejów. JKM nie jest dostatecznie gejolubny i tyle. Gdyby w szefostwie KNP, był jakiś gejowy cherubinek szczodrze obdarzony przez naturę, to Wilders byłby za sojuszem z KNP.

orcen92

Active Member
151
205
Ja przypuszczam, że Greet Wilders ma z JKM-em inny problem. Jemu nie chodzi o wolny rynek, jemu nie chodzi o wypowiedzi o kobietach czy rzekomy anty-semityzm, jemu chodzi o stosunek JKM do gejów. JKM nie jest dostatecznie gejolubny i tyle. Gdyby w szefostwie KNP, był jakiś gejowy cherubinek szczodrze obdarzony przez naturę, to Wilders byłby za sojuszem z KNP.

Właśnie, jakoś antysemityzm w FN mu nie przeszkadza. Z drugiej strony, czy w FN gejów lubią?...

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504

Do ultimate collection :D

adex26

Active Member
112
106
To nie jest ważne, Korwin-Mikke najbardziej chce dostać się do sejmu polskiego. Do europarlamentu poszedł tylko po to aby kasę brać. I dobrze, może zrobi sobie za te pieniądze lepszą reklamę w mediach. Demokracja, polityka zależy od marketingu.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
To dobra wiadomość, że KNP nie będzie współpracować z komuchami większymi od siebie.
Korwin obiecał zrobić tam burdel a nie politykę, teraz nikt już nie będzie go hamował :D

PS. a co ważniejsze, on sam nie będzie miał wymówki!

Ostatnia edycja:

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Korwin nie może się z nikim dogadać, bo konserwatywny liberalizm w Europie istnieje tylko w Polsce. Wszelkie partie w euroburdelu dzielą się na lewicę bezbożną, lewicę pobożną i narodowych populistów (imigranci zabierają pracę!).

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
A ja czekam na zagranie nuty o "braku zdolności koalicyjnych"... Manewr przećwiczony na PiS-ie ,więc redaktorzy zastosują technikę COPY-PASTE, jakies małe makro zmieni PiS na KNP i voila.

Ps. Moim zdaniem Krula można znów sprowadzić z pantałyku milcząc o nim... mam nadzieję ,że redaktory się nie domyślą....

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Elegancko!
Wreszcie się okaże, czy Korwin należy do Układu, czy jednak ma piekielnie mocny kręgosłup i wyjątkową osobowość.
Obstawiam więcej niż 15% i wizję koalicji z PiS niestety.

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
tomkiewicz napisał:
Elegancko!
Wreszcie się okaże, czy Korwin należy do Układu, czy jednak ma piekielnie mocny kręgosłup i wyjątkową osobowość.
Obstawiam więcej niż 15% i wizję koalicji z PiS niestety.

Oby się tylko kiedyś nie okazało że Korwin to w rzeczywistości naj, naj, najlepszy agent, któremu Układ najpierw pomógł tą niby nagonką medialną na niego, która poprawiła mu notowania a potem puszczając taśmy Wprost :D

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Właśnie zmaterializowała mi się przed oczami wizja wyniku KNP w okolicach 10-15%, PIS przed PO i koalicja PIS-KNP. Parę bardziej wolnorynkowych, ale nic nie znaczących ustaw uchwalą, ale powody, żeby w sumie wszystko zostawić po staremu zawsze się znajdą.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Tomasz Sommer przed chwilą powiedział na TVP Info, że zgodzą się na koalicję z PiS w zamian za poparcie przywrócenia ustawy Wilczka i ograniczenia budżetu o 40%. Jeszcze dodał, że są w stanie być w koalicji nawet z Diabłem, jeśli postulaty KNP będą realizowane :).

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Tomasz Sommer przed chwilą powiedział na TVP Info, że zgodzą się na koalicję z PiS w zamian za poparcie przywrócenia ustawy Wilczka i ograniczenia budżetu o 40%. Jeszcze dodał, że są w stanie być w koalicji nawet z Diabłem, jeśli postulaty KNP będą realizowane :).
No to historia zatacza koło... koalicja z diabłem... ustawa Wilczka...
0002TJWFN98GKJ0D-C116-F4.jpg

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Jak mawia pewien zwariowany starszy Pan, państwa mają interesy, nie przyjaźnie, to samo tyczy się partii. Jeśli trzeba będzie zawrzeć koalicję z PiSem, żeby Polska ruszyła w prawą stronę, to ja nie mam nic przeciwko.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Jeśli trzeba będzie zawrzeć koalicję z PiSem, żeby Polska ruszyła w prawą stronę, to ja nie mam nic przeciwko.
Chodzi o to, że to prędzej KNP skręci w lewo, żeby w końcu móc porządzić, niż PIS skręci konkretnie w prawo. Obym się mylił, ale po prostu czarno to widzę od momentu kiedy zdałem sobie sprawę z tego, że KNP może stanowić realną siłę na przyszłą kadencję i trzeba będzie już nie tylko gadać o tym jakie to państwo złe, ale coś z tym zrobić. Chociaż oczywiście zawsze to lepiej, żeby to Korwin miał kilku dodatkowych posłów niż Tusk.

Do góry Bottom