Ból dupy Układu w/s Korwina!

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Nie znam takiej wypowiedzi... Szkoda ze linka nie zapodal bo az sie wierzyc nie chce.
Pewnie chodzi o przekłamaną wypowiedź, opatrzoną komentarzem w artykule Faktu:

http://www.fakt.pl/janusz-korwin-mikke-chwali-nazistowski-oboz-auschwitz-,artykuly,442719,1.html

– Ludzie pracujący w obozie w Oświęcimiu bardzo by się cieszyli, gdyby mogli zawierać umowy śmieciowe, a nie pracować na umowach standardowych. Zapewniających gwarantowane wyżywienie, gwarantowane godziny pracy... – mówił Korwin-Mikke.

Typowy lewak myśli tak: umowy śmieciowe to zło, zatem Korwin chwali obóz pracy z Auschwitz :)

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Ból dupy Pawła Śpiewaka

Ale tych wyborców przyciągnęła też potrzeba ideologii. Bo Korwin-Mikke prezentuje silną, agresywną ideologię. To jest umysłowy kibol, który serwuje ludziom potwornie prostacki przekaz, mocno faszyzujący, z elementami siły. Jest to atrakcyjne dla ludzi wkurzonych na wszystko, a ich liczba stale rośnie. U Korwina otrzymują proste odpowiedzi na swoje pytania.

http://www.rp.pl/artykul/9160,1114186-Korwin-Mikke--to-umyslowy-kibol.html

OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
edit: o kurde, ale babol :) Dzięki człowieku. Powierzchownie zerknąłem jedynie, a i wyszło przy okazji moje mocne uprzedzenie.

Ostatnia edycja:

orcen92

Active Member
151
205
leL8rX8.png
(Portal Liska)

D

Deleted member 4683

Guest
Jeśli KNP przyjmą Schetynę, popełnią tym samym największy błąd w okresie powyborczym. Rozwali ich od środka.

Też uważam, że ewentualne przyjęcie Schetyny ( i ogólnie wszelkich spadów mainstreamu ) to polityczne harakiri. Zwykły wyborca może nie zrozumieć jak to się dzieje, że radykalna partia przyjmuje znanych od lat tuzów systemu zamiast spektakularnie mieszać ich z gównem.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Przyjęcie robaków i medialnych kurew to koniec KNP.
Polityczne samobójstwo i zgon całej formacji pod względem wizerunku u wyborców.
Jest to także wewnętrzny chaos i śmierć w szeregach partii.
Najgorszy scenariusz z możliwych... Oby się nie spełnił.

Raczej mają łeb na karku w tych kwestiach.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
ps: Nie wierzę, że PO wykańcza Schetynę.

Skoro plan PO na utrzymanie większość parlamentarną pomimo przegranej z PIS, poprzez sztuczne rozbicie na TREP i PRJG nie ma kolorowej przyszłości jak to pokazały wybory do EU. To może prewencyjnie próbują kretów w KNP zasiać, na wypadek sukcesu kanapy w wyborach do parlamentu krajowego?

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Nie wierzę w taki scenariusz, tzn nie sądzę żeby KNP go przyjął. Według mnie Schetyna za wszelką cenę będzie starał się utrzymać w PO a jeśli mu się nie uda, najprędzej widziałbym go w PSL. Im przydałby się ktoś, kto by ich wzmocnił w miastach a ponadto Schetyna pasuje do ich kunktatorsko-kolesiowego stylu prowadzenia polityki i mógłby ich do siebie przekonać.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Korwin tłumaczy coś od siebie i na końcu zamieszcza linka do bardzo dobrego wpisu swojego autorstwa z wczoraj.

Zdanie "Kocham Rosję - a kocham ja tym bardziej, im dalej jest od Polski" - kilka razy zostało ostatnio kilka razy skrócone do: "Kocham Rosję".
Nic nie mówiłem o tym, że ks.Jerzy Popiełuszko nie został celowo zamordowany przez kpt.Grzegorza Piotrowskiego z kumplami.
Nie mówiłem, że Hitler nie wiedział o Holokauście; mówiłem, że "nie ma dowodu na to, że wiedział o Holokauście". Przy okazji informuje, że za przedstawienie takiego dowodu przysługuje nagroda: pół miliona funtów brytyjskich.
Informacje o powstaniu III Rzeczypospolitej - wyjaśniające częściowo powód tej nagonki - tu (będzie ciąg dalszy...):
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/powstanie_iii_rp_/2207

Korwin odpowiedział też na zarzuty o braku celów w PE.

Cóż – jeśli uda mi się w PE, jak w Sejmie, zrobić lustrację, zdemaskować 300 lewaków, doprowadzić do upadku Komisji Europejskiej i rozwiązania tego Parlamentu – to też będzie coś. Jednak mam nadzieję osiągnąć dużo, dużo więcej.
A co do wstydu: dla 36% Francuzów głosujących w referendum za Traktatem Lizbońskim – moje wystąpienia będą obciachem. Ale w oczach 64% głosujących przeciwko – Polska po moich mowach wyrośnie na bohatera!

A tutaj humorystyczny komentarz pewnego gościa na temat Korwina pod pewną audycją.

Dzięki RadioWnet! Nareszcie można posłuchać całości wypowiedzi, z nie tylko powyrywanych fragmentów i jasno teraz widać że Pan Korbin-Mikke to czystej krwi libertarianin chowający się za maską monarchisty, dla którego nie istnieje pojęcia "dobra wspólnego", kapitał nie ma narodowości, a Bogiem i praprzyczyną wszystkiego dobra jest "wolny rynek" gdzie prawa dyktuje władza absolutna czyli jego żona "konsument". Korbin-Mikke siedzi na tej samej ławce idealizmów co komuniści tylko po przeciwnej stronie wraz z liberałami. Jak każdego ideologa nie interesuje go rzeczywistość, lecz tylko wdrożenie swojej ideologii. Nauka jest opisywaniem rzeczywistości, ideologia jest "przepisem" na rzeczywistość i takim właśnie ideologiem jest Korbin-Mikke. ...i to jest to co nas drażni u tego człowieka.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
A tu wesoła twórczość niejakiego Śpiewaka ( lub też Singera lepiej brzmi bo bardziej koszernie )

http://www.rp.pl/artykul/9160,1114186-Korwin-Mikke--to-umyslowy-kibol.html

"lider Nowej Prawicy ma nieprzyjemny charakter, więc ludzie będą od niego uciekali"

Typowe dla lewaka, Śpiewak myśli, że wszyscy myślą w tych samych kategoriach co Śpiewak. A już założenie, że myślą w nich ludzie z KNP jest doprawdy pocieszne. Zero refleksji po wyborach w tym łysym łbie.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom