tomislav
libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
- 4 777
- 13 003
- On nie chciał składać donosu, on musiał!
- Nie chodzi, jak twierdzi, o wypowiedzi Korwina, ale o działanie anty-demokratyczne, czyli jednak o wypowiedzi.
- Nie ma zgody na zamykanie ust za poglądy, ale trzeba działać jak ktoś wypowiada się źle o demokracji.
Heh... tu cię boli demofilu!
- Nie chodzi, jak twierdzi, o wypowiedzi Korwina, ale o działanie anty-demokratyczne, czyli jednak o wypowiedzi.
- Nie ma zgody na zamykanie ust za poglądy, ale trzeba działać jak ktoś wypowiada się źle o demokracji.
Język JKM jest niszczący dla demokracji i - co najgorsze - zaraźliwy, nie powinno być dla niego miejsca w debacie publicznej. Uważam jednak, że ma do niego prawo i nikt nie może mu go zabrać. Ani ja, ani prokuratura, ani sąd,
Nie ściganiu Korwin-Mikkego za wypowiedzi służy mój wniosek do prokuratury.
Demokracja jest w Polsce słabo ugruntowana.
Nie mam dowodów, że Korwin-Mikke podejmuje realne działania wymierzone w demokrację w Polsce. Na razie robi to tylko w słowach. Pod hasłem obalenia "d kracji" zgromadził jako pierwszy wokół siebie licznych zwolenników i otwarcie wypowiedział demokracji wojnę. Uważam, że to wystarczające przesłanki, żeby prokuratura zainteresowała się, jak zamierza ją przeprowadzić i czy podjął w tym kierunku konkretne ruchy. Bo w momencie, kiedy Korwin-Mikke czy ktokolwiek inny taką zdolność osiągnie, instytucje państwa będą już bezradne.
Heh... tu cię boli demofilu!
http://wyborcza.pl/1,75968,16058679,Niszczacy_i_zarazliwy_JKM.html#ixzz33DvXhiOfKorwin-Mikke nie owija w bawełnę swojej pogardy dla demokracji. Jest na fali wznoszącej; jeśli jej nie zmarnuje, za rok znajdzie się w Sejmie.