Ból dupy Układu w/s Korwina!

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/janusz-korwin-mikke-aneksja-krymu-byla-zupelnie-naturalna/6yp6b

Wystawili Grasia ale on przecie słaby jest :) czyli jatka po artykule dla ruskich ...
Gadaliśmy o tym wczoraj na shoutboxie. Jak dla mnie, Korwa bardzo, bardzo mądrze czyni puszczając oczko do Ruskich.

Jeśli chodzi o kwestie polityczne, to na zachodzie mało kto będzie w ogóle zastanawiał się nad tym, co pierdoli 70-letni staruszek. Na wschodzie jednak z pewnością zostanie usłyszany, kagiebiści potrafią słuchać i jak kania dżdżu łakną kontaktów na wrogim im terytorium, gdzie nawet post-PZPRowcy tańczą jak im USrael zagra. Wtyczką Ruskich miał być zapewne Palikmiot, ale za bardzo poniosło go w stronę postępowej pedałologii by był w stanie nawiązać porozumienie z narodowo - konserwatywnym tandemem Putin -Miedwiediew. Nikt chyba nie jest tak głupi, by sądzić, że Ruscy nie mają już żadnych wpływów na terytorium. Niejedna fortuna tu wyrosła na bazie kontaktów ze wschodem i niejedna zapewne dopiero wyrośnie. Dlatego warto w to brnąć. Dobre stosunki z Rosją to polityczna "nisza", która czeka na zagospodarowanie. Ta "nisza", to coś miedzy 1/3, a połową wyborców, wystarczy sobie zerknąć na sondę pod tym artykułem - kolejna masakra lewaków ... Co ciekawe, tzw. "prawica" sama się z tej niszy definitywnie wyeliminowała brnięciem w smoleńskie fantasmagorie. Nic, tylko brać :)

Gospodarczo również jest to strzał w dziesiątkę. Rynek zachodni mamy otwarty z racji przynależności do UE i nawet gdyby Korwa zaczął nawoływać do gazowania lewaków, to się już nie zmieni. Dostęp do rynków wschodnich natomiast jest kwestią w dużej części polityczną, a polityka wschodnia Polski jest tragedią. Pomimo tego, że oficjalna propaganda serwuje pierdololo o tym, jaki to ważny dla handlu jest zachód, w istocie jest to wielkim kłamstwem. Dziś duży biznes robi się na handlu ze wschodem, wystarczy sobie zobaczyć na gospodarkę Niemiec, która jeśli chodzi o wymianę z innymi krainami społecznej sprawiedliwości Unii Europejskiej od lat stoi w miejscu lub nawet stopniowo zamiera wraz z pogarszaniem się sytuacji gospodarczej większości państw eurokołchozu, natomiast wymiana zarówno z Ruskimi, jak i Chinami oraz innymi, nieco mniej znaczącymi państwami azjatyckimi kwitnie.

Przyznam szczerze, że coraz bardziej męczy mnie Korwin w każdym zakamarku lib.netu, ale też faktem jest, że mam do niego coraz większy szacunek.

Ostatnia edycja:
OP
OP
tomislav

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
@counter economist, poza tym, że chyba się nie zrozumieliśmy w sprawie Janka - o czym potem - to niczego nie wkleję, bo audycja sprzed tygodnia zniknęła albo nie została opublikowana. No i ból dupy - nie odsłucham ponownie. Za to wczorajsza umieszczona wyjątkowo szybko - tam tylko poklask, euforia, aplauz i akceptacja.

ps: uuuuuu... jakiś hot-line wyczuwam ;)

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Nie o to chodzi. Był agentem (TW)? Tak czy nie?

Szczerze mowiac nie wiem. Pare lat temu o tej sprawie czytalem ale nie wiem w koncu co sie wyjasnilo. To w koncu byl tym agentem czy nie? Jest dowod na 100%?

Jeśli tak, to żadne dobre uczynki nie skasują jego win.

Podobniez dla Boga ma to znaczenie jesli sie zaluje za grzech i stara sie naprawic co sie spieprzylo. Oczywiscie jednak co do meritum sie z toba zgadzam, na tej Ziemi nalezy karac za czyny a co kto robi/mysli po dokonaniu czynu to juz nie powinno miec znaczenia dla wysokosci kary.

Widzisz, jesteś w Chinach, więc się popytaj jak jest u nich. Tam draniowi skazanemu na śmierć, który jednak zrobił w życiu wiele dobrego, w zasługi daje się do wyboru sznur na którym ma zawisnąć. Czasem daje się mu więcej, daje się dobre papu, pozwala na ostatnie spotkania z bliskimi, a nawet zostawia mu się ten sznur, by mógł sam ze sobą skończyć. Ale za wyrządzone krzywdy wisieć musi. Dziś to nie jest już sznur, bo Chiny idą z postępem, ale ta zasada znana od tysiącleci, obowiązuje nadal.

A popytam... A teraz jest kulka zamiast sznura.

Należy jeszcze w tym wszystkim pamiętać o jednym. Nie ma dawnych agentów. Nie ma dawnych TW. Z tym się jest do końca życia! Zostanie agentem lub współpracownikiem tajnych służb, to bilet w jedną stronę, to bilet do miejsca hańby.

Hmmm, ale skoro Fijor popiera Korwina i drukuje libertarianskie ksiazki to wyjscia sa dwa: albo jednak agentem juz nie jest...albo Korwin i libertarianie to .... wiecie rozumiecie... Wiec jednak wole wierzyc w to pierwsze.

Ogolnie co do bycia agentem to nie wyznaje zasady: dla agenta kulka w leb. Wszystko zalezy od tego czy i jak komu zaszkodzil przez swoje donosy. Jak ktos np. z checia zostal agentem i przez niego dobrzy ludzie stracili zycie z rak bezpieki to sie nalezy sznur na szyje, a jak ktos byl cykor i zdecydowal sie na wspolprace pod grozba (czy tez grozba zrobienia czegos jego rodzinie) i potem niezbyt chetnie jakies marne informacje dostarczal SB to tylko pare lat kamieniolomow albo chlosta wystarcza...

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Ból dupy słabnie, dziś tylko znalazłem jeszcze Staniszkis...

Staniszkis: Palikot powinien odejść. Korwina media powinny wyciszać
dżek
29.05.2014 , aktualizacja: 29.05.2014 06:45

- Korwin-Mikke inteligentniej wcielił w życie strategię Palikota, dlatego odniósł sukces wyborczy. Palikot atakował autorytety i kanalizował frustracje, równocześnie tworząc wrażenie wtajemniczenia. Korwin atakuje stereotypy i idee. Jest konsekwentnie liberalny choćby w sprawach podatków. Palikot został znokautowany. Poniósł porażkę jako przedstawiciel lewicy i pokazał, że jego partia była tylko efemerydą. Powinien teraz zniknąć z polityki - mówi w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Jadwiga Staniszkis.

- Zaskakujące, że lewica okazała się w Polsce tak słaba przy antyrozwojowej strategii PO i wielkich problemach społecznych. Leszkowi Millerowi zabrakło wizji poważnej argumentacji ekonomicznej. Pomysły prof. Hausnera i Belki były odrzucane. Idee Hausnera o pułapce zbyt niskich dochodów czy tezy Belki z raportu o rynku pracy NBP - mówi w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" prof. Jadwiga Staniszkis, komentując eurowybory.

"Wynik wyborów to nokaut Palikota"

Sukces partii Korwin-Mikkego i niewątpliwą porażkę koalicji Europa Plus Twój Ruch komentuje: - Korwin inteligentniej wcielił w życie strategię Palikota, dlatego odniósł sukces wyborczy. Palikot atakował autorytety i kanalizował frustracje, równocześnie tworząc wrażenie wtajemniczenia. Korwin atakuje stereotypy i idee. Postawił na awans przez kontestację, kanalizując frustrację. Korwin-Mikke jest konsekwentnie liberalny choćby w spawach podatkowych. Palikot został znokautowany. Poniósł porażkę jako przedstawiciel lewicy i pokazał, że jego partia była tylko efemerydą. Powinien teraz zniknąć z polityki. Wyborcom znudziła się spektakularność Palikota i znudzi się prymitywna spektakularność Korwin-Mikkego. Chyba że kolejny raz zmieni wizerunek - uważa politolog.

"Kwaśniewski wypadł z europejskiej polityki"

Wyniku partii Palikota nie "podpompował" nawet Aleksander Kwaśniewski, były prezydent. Prof. Staniszkis to nie dziwi. - Kwaśniewski nigdy nie stanowił wartości dodanej, gdy wybierano inne osoby. On jest już całkowicie nieskuteczny w polityce. Gra na własne interesy, a jego misja na Ukrainie pomogła Rosji, bo nie pokazała Parlamentowi Europejskiemu złożoności problemu. Gra pod Rosję, kiedy stawiał tylko sprawę Tymoszenko, sprawiła, że wypadł z europejskiej polityki. Tym bardziej kiedy okazało się, że bierze pieniądze od Kulczyka i polityków bliskich Janukowyczowi. Skompromitował się i nie przyłożył do kampanii. Obecność Kwaśniewskiego od dawna nie dodaje skrzydeł krajowym inicjatywom politycznym - ocenia politolożka.

Media "winne" wynikowi partii Korwina

Jej zdaniem "winę" za 7-proc. poparcie KNP ponoszą częściowo media, które promowały lidera partii. Ale jest i haczyk. - Jeśli Korwin-Mikke chce powtórzyć sukces swojej partii w wyborach parlamentarnych, musi być obecny w polskiej polityce i mediach. Niestety, media promują jego prostackie postawy, które są pozornymi aktami odwagi. Media powinny wyciszać Korwin-Mikkego. Ideowy radykalizm bywa wstępem do radykalizmu fizycznego. Przecież Ruch Narodowy poniósł porażkę przez akcje bezpośrednie, które w opinii społecznej są niebezpieczne.

Więcej w dzisiejszej "Rzeczpospolitej">>

A Sierpińskiego powinny pogłaśniać, ale świat tak nie dziaa...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
O tu ostra jatka w komentach po wywiadzie dla radia WNET :

Co do Przemyka, to się zgadzam z JKM-em, że był to wypadek przy pracy. Przecież tępy krawężnik z MO nie mógł wiedzieć kogo napierdala. Natomiast to co się stało po śmierci Przemyka, to inna sprawa. Co do Popiełuszki, to się nie zgadzam z JKM. UB-eckie kurwy chciały go przecwelić do współpracy i im nie wyszło, za co powinni zawisnąć.

Problem jednak jest inny, zamiast merytorycznej dyskusji, górę biorą pizdo-emoty. Ktoś kiedyś rzucił hasło, że należy zabijać za brak logiki i coś w tym jest.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Szczerze mowiac nie wiem. Pare lat temu o tej sprawie czytalem ale nie wiem w koncu co sie wyjasnilo. To w koncu byl tym agentem czy nie? Jest dowod na 100%?
Jeśli nie był agentem (TW), to powinien powiedzieć - Nie byłem agentem.
Jeśli był agentem (TW), to powinien przeprosić tych, na których kablował. Powinien przeprosić tych którym wyrządził krzywdę.
Każde inne zachowanie to hańba, gorsza od współpracy.

Podobniez dla Boga ma to znaczenie jesli sie zaluje za grzech i stara sie naprawic co sie spieprzylo.
Problem w tym, że działania o których piszesz, nie mają żadnego związku z naprawieniem krzywd, które popełnił jako agent (TW).

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
10347542_672155826190065_1558374111502072201_n.png

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Zabawna sprawa z tym kanałem.

https://www.youtube.com/user/JKMfan12

Wystarczy poczytać jego komentarze w czasach sympatyzowania z Korwinem, żeby dojść do ciekawych wniosków.

Koleś wrzucał filmy z Korwinem i dodawał strasznie dziwaczne opisy o faszystach i innych dziwach.
Nagle wrzuca jeden filmik z wywiadem Korwina i całkowicie zmienia linię wyzywając teraz Korwina od najgorszych.
I teraz... Albo gościu jest popierdolony i upośledzony, że nagle zmienia poglądy pod wpływem jednego filmu i nie dopuszcza przy tym żadnego tłumaczenia słów Korwina.
Albo jest jednym z przykładów agenciarskich kont. To jest bardzo prawdopodobne, bo już sama nazwa i jego opisy oraz komentarze wskazują na nieprzypadkowość.
Zwykły troll raczej nie bawi się w publikowanie filmów Korwina i udawanie jego fana przez kilka miesięcy, a przy tym w taki sposób.

Gdy widać jego stare posty to można zobaczyć dziwne połączenie myśli liberalnej z postulatami typu Wilno, Grodno dla Polski. Można założyć, że to zwykły debil i kretyn... Ale ja bym agentury nie wykluczał.

Tytuł filmu, opis oraz taka szybka zmiana frontu jest... Bardzo podejrzana. Inna sprawa, że facet obudził się z takiego rodzaju przemyśleniami jak jego kanał zyskał jako tako popularność.

OP
OP
tomislav

tomislav

4 777
13 003
Przy okazji wrócę do sprawy audycji Jana Fijora i objaśniam, o co mi biega.
A biega mi o to i tylko o to, że zauważyłem, że w audycji sprzed tygodnia ostro krytykował Korwę za jego wypowiedzi i gadał, że niszczy nimi samego siebie i wysiłek ludzi na niego głosujących - tak mniej więcej, bo nie cytuję.
We wczorajszej natomiast był jeden wielki zachwyt, jebanie medialnego bólu dupy i ogólnie orgia radości. I to działo się z tygodnia na tydzień. Dziś patrzę i nie ma tej pierwszej audycji.

I to sugerowałem generalnie, a nie rozkminy nad rolą Asbiro czy wydawnictwa, bo niezaprzeczalnie dobrym jest rozpowszechnianie tego rodzaju literatury.

I komentarz Lechowicza pod audycją. Zawiedziony zmianą linii? Master Yoda się kurwa znalazł :)
4 Martin 2014-05-29
Zwycięstwo jak zwycięstwo.

Zwróćcie łaskawie uwagę, że te wybory nasz Krul Much wygrał nie pod hasłem wolnej myśli ani wolnego rynku! Tylko niszczenia, rozwalania, rozpierduchy i zemsty.

Janek, no ty akurat jesteś czuły na różnicę między niszczeniem a budowaniem, zemstą a sprawiedliwością. Między wolnością rozumianą jako możliwość decydowania i odpowiadania za siebie, a możliwością robienia wszystko bez odpowiadania za własne czyny.

To te niskie pobudki pociągnęły ludzi tym razem, nie wolna myśl. Głosowali ci co nie znoszą Unii, a nie ci co chcą wolności.

A najgorsze jest to, że żeby utrzymać ten trend, trzeba coraz więcej krzyczeć o niszczeniu, rozliczaniu itd, a coraz mniej o ciężkiej pracy, odpowiedzialności i budowaniu.

Nie niepokoi cię to, Janek, trochę?

My zwracamy największą uwagę na jego wypowiedzi o wolności i rynku, bo nam na tym zależy, ale "normalni ludzie" co innego chcą słyszeć. I wcale nie ten wolny rynek teraz ich pociągnął, to nie rynkowymi wypowiedziami bombardowano umysły ludzi.

Krótko mówiąc: Korwin wygrał (o ile wygraną jest ocena mierna zamiast niedostatecznej), ale nie jako uosobienie wolności. Wygrał Korwin jako uosobienie rozpierduchy.

Korwin-Niszczyciel...

No ma to swój urok, ale mieszane mam uczucia. Czy to chciała promować Kontestacja, Asbiro, ks. Gniadek? Budowanie przez niszczenie?

Kiedy ja tworzyłem Kontestację to moją wizją była wolność przez rozmawianie, pokazywanie, uczenie. A nie wolność jako wrzask że trzeba wszystkich do pierdla, zburzyć, rozwalić a potem wszystkich za mordę i zmusić do wolności.

No co to ma być, kolejna ideologia pod tytułem "zrobimy raj na ziemi, jak trzeba to siłą"?

Kurde, tak się czytam, i widzę, że zaczynam gadać jak Master Yoda...

Ostatnia edycja:

Łukash

Well-Known Member
261
531
@Amel też mi się to rzuca na myśl. Prawdopodobieństwo krętactwa całkiem możliwe. W ogóle to wcześniejsze wychwalanie prawie pod niebiosy swojego guru a teraz mętlik i zakłopotanie i jeszcze stanowcze pojazdy do komentujących.
No skrzywienie psychiczne też może być :D

A tu jeszcze z Superstacji :
btw gościu z tym autem mnie rozwalił-co to za łapanie za słówka i robienie zdziecinniałej dyskusji w stylu Kawa czy herbata :D

Łukash

Well-Known Member
261
531
tomkiewicz napisał:
To tylko chwilowa remisja. Następny atak będzie wyjątkowo spektakularnym zrzutem gówna. Nastąpi niebawem, albo po pierwszej orce Króla w PE.

Wiadomo, pewnie jeszcze zmiksują to w taką srake że nikt tego nie skuma...
Ale w necie nic nie zginie ...

OP
OP
tomislav

tomislav

4 777
13 003
Zapomniałem się przywitać. Cześć Łukash!

Do rzeczy: w tej chwili na Enklawie ból dupy stopniowo narasta. Ogniskowy Bard za kilka miesięcy albo wyemigruje albo eksploduje :)

OP
OP
tomislav

tomislav

4 777
13 003
Skoro tak, zdążyłeś zapewne zarejestrować, że wg Le Chomika, NAGONKA MEDIALNA na Korwę była spowodowana ... UWAGA! W Y P O W I E D Z I A M I Mikke! No wiecie, tymi o kobietach, gwałtach, rozwaleniu UE itd. Koleś rozwikłał zagadkę, odkrył tajemnicę, ujawnił sekret, pozwolił prawdzie wyjść z szafy, łaskawie popuścił faktem w spodnie jego mać!

Nosz ja pierdolę - nie agentura, nie bojaźń układu, nawet nie słuchalność i inne czynniki. Wg tego ściemniacza, jak łatwi się domyślić, Stokrota wściekła się, bo zależy jej na kurtuazji języka! :) Beka jak fix! :) A jednak ból dupy, mój też zresztą.

ps: Sierp zapraszał Le Chomika do PL? Bo tak powiedział Le Chomik.

Ostatnia edycja:

Łukash

Well-Known Member
261
531
No poziom iście gimbusowy. Wróciłem teraz bo usypiałem synka... Ale do jakich oni płytkich wniosków dochodzą :) ...
btw
Dzisiaj oglądałem starszą debatę przedwyborczą jakoś z kwietnia chyba w TVP info , bite 40 kilka minut , Janusz kwitował to jednym stwierdzeniem i póżniej już nie trzeba było słuchac wcale :

"Na kredyt to każdy może ! "

:) haha
A na to reszta korytkowców śmiechem i parskaniem przez ostatnie 10 minut.
Taka kakofonia bełkotu NAGLE..

Zaleciało jak grozą z Polańskiego :D

Do góry Bottom