Max J.
Well-Known Member
- 416
- 449
Jaka kolaboracja z okupantem własnego ciała... Słabe.
Jak wam idzie słabiaki?
Macie spoko gościa do motywacji i nauki. Biorę od niego rozwiązania żeby sobie postawę naprawić. Fajnie pokazuje sensowność lub jej brak przy wykonywaniu konkretnych ćwiczeń.
Wziąłem od niego wariację "deski", bo tak jak jemu statyczna deska wydała mi się za słaba. Teraz pracuję nad tym ćwiczeniem:
Metody ze sprzętem (horyzontalne pajacyki mnie rozbrajają):
Kanał
https://www.youtube.com/user/JDCav24/videos
Trening brzucha? Chyba tylko nooby i kulturyści to robią, a nie poważni ludzie chcący być silniejsi
Rippetoe wśród swoich klientów miał ludzi po 60-tce, którzy nigdy nie trenowali sztangą. Z powodzeniem nauczył ich podstaw treningu siłowego. Nie mówię, że każdy może ćwiczyć siłowo, ale większość osób którzy mówią, że nie mogą - mogą, a nawet im by to mogło pomóc.Właśnie o to chodzi żeby dobierać metody do swojego poziomu. I nie każdy potrzebuje i celuje w trening siłowy, a na początku nie powinien. Próbuje skorygować sylwetkę, więc dopóki jej mniej więcej nie naprawie i odpowiedniej diety nie wdroze to rzucanie się na zelastwo byloby marnowaniem czasu.
Zwiększenie siły nie zwiększy sprawności? Co to za herezje? To się kupy nie trzyma.bardziej interesuje mnie ogolna sprawność i zrównoważenie ciala niz to jaki ciezar moge unieść.
Dlaczego uważasz, że trening sztangą nie może korygować postawy? Mi np wiosłowanie pomogło na postawę, w szczególności "T-Bar Row".
Zwiększenie siły nie zwiększy sprawności? Co to za herezje? To się kupy nie trzyma.
Haha. Tam jest napisane dwa lata a nie dwa miesiąceSkalpel.
Ripp side plankWe’re pleased to announce the latest edition of the classic text you’ve come to know and love. SS:BBT has helped thousands learn the barbell lifts and become strong, so the natural progression of things would be to add all of the core exercises you deserve.
.
“It just made sense to add it. Training the core directly has been a bit of a hole in our method. I mean, what good is it if you can deadlift 500lbs but you can’t hold a side plank for 90 seconds? We think it will have great appeal with the “fitfam” and “link in bio” crowd, which is really the market we need to capture. Stronger cored people are harder to kill and more useful in general.” - Mark Rippetoe
.
New editions will begin shipping this week!
#startingstrength #fitfam #linkinbio
Dobra, teraz pytanie do kolegów co to niejedną ławeczkę już dupą wytarli.
Człowiek o wzroście powiedzmy 192, schudł ze 127 kg do 97 kg w dwa lata. Bez żadnych ćwiczeń, po prostu ograniczeniem pieczywa i słodkich napojów i randomowymi trującymi wspomagaczami z neta.
Pytanie brzmi: w jaki sposób minimalnym wysiłkiem (w tym organizacyjnym) doprowadzić się do tego, żeby nie wyglądać jak flak który schudł 30 kg, tylko w miarę normalnie. Nie chodzi o jakąś rzeźbę, bicki, kaloryfery. Nawet nie chodzi o dalsze zrzucanie wagi. Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi. Rekreacyjna jazda na rowerze po okolicach wystarczy? Tylko bez biegania, pliz.
OSTROŻNIE!czasem możesz sobie spróbować wbiec gdzieś.
Ugryzę to trochę z innej strony niż same ćwiczenia. Ogólna masa zależy od średniego stosunku dostarczanych kalorii do zużywanych kalorii na dobę.Dobra, teraz pytanie do kolegów co to niejedną ławeczkę już dupą wytarli.
Człowiek o wzroście powiedzmy 192, schudł ze 127 kg do 97 kg w dwa lata. Bez żadnych ćwiczeń, po prostu ograniczeniem pieczywa i słodkich napojów i randomowymi trującymi wspomagaczami z neta.
Pytanie brzmi: w jaki sposób minimalnym wysiłkiem (w tym organizacyjnym) doprowadzić się do tego, żeby nie wyglądać jak flak który schudł 30 kg, tylko w miarę normalnie. Nie chodzi o jakąś rzeźbę, bicki, kaloryfery. Nawet nie chodzi o dalsze zrzucanie wagi. Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi. Rekreacyjna jazda na rowerze po okolicach wystarczy? Tylko bez biegania, pliz.
Nie da się połączyć tych trzech cech: bardzo krótki czas spędzony na treningu, niskiej intensywności i sensownych wyników. Musisz wybierać max 2. Ja proponuję odrzucić niską intensywność.Dobra, teraz pytanie do kolegów co to niejedną ławeczkę już dupą wytarli.
What exactly are widowmakers?
Squats are a kick ass exercise, this much we know. Widowmakers, or 20 rep squats? That’s a special type of sadistic pain that only truly out of their mind bros can get down with. Which probably the reason Arnold loved them so much.
The goal is to make you feel like your wife will soon be a widow. Whoever made that sort of moniker up is a sick bastard, and I’d like to shake their hand.
Prawidłowo mierzysz ciśnienie? Technika pomiaru dla mężczyzn jest prosta - dla uzyskania wiarygodnego wyniku podam obrazkową instrukcję :No ja się też dobrze czuję, ale jak zrzuciłem 8 kg w zeszłym roku to mi ciśnienie wróciło do normy, a teraz jest zbyt wysokie.
Prawidłowo mierzysz ciśnienie? Technika pomiaru dla mężczyzn jest prosta - dla uzyskania wiarygodnego wyniku podam obrazkową instrukcję :
Dopiero teraz wynik będzie miarodajny.
Pechowiec? - myślałem, że szczęściarz jakich małoKiedy wchodzę do gabinetu to zawsze mam nadzieję na takie badanie. Niestety, w 99,99% przypadków za biurkiem jest standardowa piguła, więc nie ma szans na wiarygodny wynik :-(