Wkurzające newsy z rana

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
To artykuł z maja, od tego czasu jeszcze jakaś (przestaję ogarniać ten system, tyle tam stopni w hierarchii) wyższa instytucja (nie wiem czy najwyższa) potwierdziła, że wszystko było z tym przetargiem ok.
Ciekawa sytuacja, bo kontrakt kończy się z tym rokiem, właśnie trwa rozstrzyganie nowego na kolejny rok, więc InPost i tak to dokończy jego wykonywanie, czyli dopiero po jego zakończeniu jakiś sąd może uznać, że mu się ten przetarg nie należał. Ale co wtedy? Przecież już tego nie idzie odkręcić, chyba nie zabiorą kasy Inpostowi za usługę, którą wykonał i dadzą Poczcie odszkodowanie za utracone zyski na tym kontrakcie? A może?

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 522
Pewnie machną ręką na zyski na ten rok, a na przyszły tak ustawią SIWZ że wygra Jedyny Słuszny Dostawca Usług Pocztowych.
Swoją drogą ciekawe, że Poczta Polska jest tak nieudolną instytucją, że nie potrafi wygrać nawet ustawionego specjalnie pod siebie przetargu, przegrywając z jedynym konkurentem

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 850
USA: pracownik telewizji zabił reporterkę i operatora kamery podczas wywiadu na żywo. Morderca był murzynem i czuł się bardzo dyskryminowany w swoim miejscu pracy. Amerykańscy państwowcy, ci u góry i ci trochę niżej, w okolicach krocza tych pierwszych, ochoczo skoczyli do klawiatur pisać o "broni zabijającej ludzi".

"He compares owning guns to owning bombs and say the "People kill people" line is idiotic since you did it with guns. He also says that every gun owner will eventually turn insane and kill since you don't know what they will do" - czyli standardowa linia propagandowa, "broń zamienia spokojnego człowieka w szaleńca", uskuteczniana również na terenie działań operacyjnych Rzeczypospolitej.

W internecie są dostępne dwa nagrania z zajścia - jedno telewizji, drugie wykonane przez sprawcę. Mimo, że moment otworzenia ognia jest pokazany, to na obu nie widać by ktokolwiek został trafiony chociaż raz - co jest według mnie dziwne, jako że sprawca stał tuż obok, w odległości zaledwie dwóch kroków. Nagranie wykonane przez mordercę po kilku chybionych strzałach po prostu się kończy, a on sam spieszy udostępnić je w internecie by zmartwić opinię publiczną kwestią bardzo swobodnego dostępu do broni panującego w Stanach Zjednoczonych.

Zdarzenie pokrywa się w czasie z wizytą amerykańskiej władzy w Meksyku, gdzie odbywa się międzynarodowa konferencja dotycząca kolejnych kroków w ograniczaniu obywatelom prawa do samoobrony:
http://www.breitbart.com/big-govern...cuss-international-gun-control-via-un-treaty/

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 979
Czy władza boi się swoich obywateli? W swoich zapędach ciągłego ograniczania dostępu do wszelkich rodzajówbroninie zna umiaru. Inaczej, niż w pozostałych krajach UE, w Polsce nie wolno mieć bez pozwolenia ani broni gazowej, ani kuszy, mocniejszej wiatrówki czy - nie daj Boże - małokalibrowego karabinku typu flobert.
Teraz dobiera
się do tzw. czarnoprochowców.
Dla policji nawet pospolity straszak potrafi być groźny i niedozwolony. Tylko patrzeć, jak zabiorą noże, maczety i będą ścigać rolników za posiadanie starej kosy. Do niereglamentowanej zabawy czy obrony domu pozostaną wkrótce gaz łzawiący w szmince i proca na szpaki.
http://www.wsensie.pl/dummy-categor...ntra-czarnoprochowce-zabiora-ostatnia-wolnosc

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
USA: pracownik telewizji zabił reporterkę i operatora kamery podczas wywiadu na żywo. Morderca był murzynem i czuł się bardzo dyskryminowany w swoim miejscu pracy. Amerykańscy państwowcy, ci u góry i ci trochę niżej, w okolicach krocza tych pierwszych, ochoczo skoczyli do klawiatur pisać o "broni zabijającej ludzi".

"He compares owning guns to owning bombs and say the "People kill people" line is idiotic since you did it with guns. He also says that every gun owner will eventually turn insane and kill since you don't know what they will do" - czyli standardowa linia propagandowa, "broń zamienia spokojnego człowieka w szaleńca", uskuteczniana również na terenie działań operacyjnych Rzeczypospolitej.

W internecie są dostępne dwa nagrania z zajścia - jedno telewizji, drugie wykonane przez sprawcę. Mimo, że moment otworzenia ognia jest pokazany, to na obu nie widać by ktokolwiek został trafiony chociaż raz - co jest według mnie dziwne, jako że sprawca stał tuż obok, w odległości zaledwie dwóch kroków. Nagranie wykonane przez mordercę po kilku chybionych strzałach po prostu się kończy, a on sam spieszy udostępnić je w internecie by zmartwić opinię publiczną kwestią bardzo swobodnego dostępu do broni panującego w Stanach Zjednoczonych.

Zdarzenie pokrywa się w czasie z wizytą amerykańskiej władzy w Meksyku, gdzie odbywa się międzynarodowa konferencja dotycząca kolejnych kroków w ograniczaniu obywatelom prawa do samoobrony:
http://www.breitbart.com/big-govern...cuss-international-gun-control-via-un-treaty/
No i najlepsze, zobaczcie jak zachowuje się chłopak ofiary (no ale chyba jako jedyny tutaj w tym szacownym gronie zajmuje się spiskami i drążę tematy amerykańskie, więc wybaczcie):

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy ktoś zwrócił uwagę, że ten domniemany morderca najpierw podniósł broń, opuścił i zaczekał aż kamerzysta skieruje obiektyw kamery na dwie kobiety, dopiero wtedy zaczął strzelać? Transmisja była na żywo. Więc albo chciał zabić na oczach telewidzów, albo taki był scenariusz napisany przez ludzi, którzy to ukartowali.

mleko

Obiektywistyczny transhumanista
44
263
Jak dla mnie sprawca zachowywał się dziwnie - pierw czekanie aż kamerzysta zacznie filmować kobiety, jak również to, że nagrał wszystko ze swojej perspektywy i wrzucił na fejsika.
Nie chcę wyjść na jakiegoś spiskowca, ale spotkałem się z teorią, że służby wykorzystują hipnozę do swoich działań.

mleko

Obiektywistyczny transhumanista
44
263
Nie jestem obrońcą morderców, tylko stwierdziłem że ten przypadek jest wyjątkowo nietypowy/wypaczony. Może faktycznie słowo dziwne jest w tym przypadku nie na miejscu. Ot małe faux pas z mojej strony.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
Ta wiadomość powinna się znaleźć w Bardzo wkurzających newsach. Pierdolonym pejsom ze ŚKŻ nigdy mało.

Światowy Kongres Żydów zgłasza pretensje do "złotego pociągu"

W oświadczeniu wydanym w Nowym Jorku, szef organizacji Robert Singer podkreśla, że wartościowe przedmioty, które być może zostaną znalezione na terenie Polski, mogą pochodzić z grabieży żydowskiej własności. Powinny więc wrócić do swoich prawowitych właścicieli lub ich spadkobierców. Mamy wielką nadzieję, że polskie władze podejmą właściwe kroki w tym zakresie - dodał Singer.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 206
433814_v1.gif

A co jeśli, jak tam nie będzie żydowskiej własności?

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 206
Marian Kowalski wyjebany z funkcji wiceprezesa przez Winnickiego. Przy okazji mówi, iż Morawieckiemu nie podoba się układ list i widzi całe ugrupowanie pod znakiem zapytania:

Krzysio? Ta wiadomość to dobra poszlaka o jakimś gnieździe agenturalnym?

EDIT: w komentarzach sugerują, by Kowalski startował do KORWiNa.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom