Wkurzające newsy z rana

military

FNG
1 766
4 727
A propos referendum, frekwencji itp. - cytując Douglasa Adamsa:
  • – Plany były wywieszone…
    – Wywieszone? By je znaleźć, musiałem zejść do piwnicy!
    – Tam jest dział informacji.
    – Potrzebowałem latarki.
    – No, może światło było zepsute.
    – Schody też.
    – Znalazł pan jednak ogłoszenie, nie?
    – Znalazłem. Tak, znalazłem – stwierdził Artur. – Było wywieszone na dole zamkniętej szafy na akta, stojącej w nieużywanym klozecie, na drzwiach którego napis ostrzegał: UWAGA ZŁY LEOPARD!
Oczywiście samo w sobie to referendum było cyrkiem bez sensu, ale to tak w kontekście trąbienia o Obowiązkach Obywatelskich przez GW i inne takie.

tolep

five miles out
8 585
15 483
Informacji o referendum było dość. Tym razem jednak nikt nie rozhuśtywał wokół niego emocji wśród motłochu - i w ten sposób dowiedzieliśmy się że motłoch zasadniczo sra na demokrację.
(btw. jeden sympatyk zdaje się PiS po takim stwierdzeniu - popartym linkiem do wpisu Moraine na fejsie, zablokował mnie z nader zabawnym epitetem.)

2015-09-09 18_00_31-TweetDeck.png

military

FNG
1 766
4 727
Dude, skoro moja teściowa, która czyta codziennie GW i ogląda TVN24, nie wiedziała o referendum, to znaczy że nie informowali.:) Szczerze mówiąc ja też nie wiedziałbym, gdyby nie przypomniała mi żona. Na spacerze w niedzielę patrzyłem na słupy ogłoszeniowe, tablice itp. - nic, zero informacji. W mediach też brak wypowiedzi autorytetów, dlaczego powinniśmy być demokratami i głosować itp. - no ale to już te emocje, o których móiwsz.

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
Szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker w dorocznym wystąpieniu o stanie UE w środę opowiedział się za wprowadzeniem zasady zrównania wynagrodzeń za świadczenie takiej samej pracy w całej Unii. (...) O wyeliminowanie dumpingu socjalnego, zarzucanego krajom Europy Wschodniej, w tym Polsce, apelowali w środę także europosłowie. - Za taką samą pracę zawsze przysługuje taka sama płaca. To stara reguła, do której należy wrócić - oświadczył szef KE. (...) Szef Komisji mówił, że nie można jeszcze mówić o końcu kryzysu gospodarczego, bo 23 mln mieszkańców UE nie mają pracy. - Kryzys skończy się dopiero wtedy, gdy Europa powróci do pełnego zatrudnienia. Czasem zastanawiam się, dlaczego tak bogaty kontynent tak się dystansuje od normalnej sytuacji, w której wszyscy mają pracę - powiedział.

http://www.money.pl/gospodarka/unia...europejskiej-bruksela-chce,161,0,1899425.html

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
(up) IMO próby postawienia kolejnego kroku w stronę Państwa Europejskiego. Myślę, że akcja z tzw. "uchodźcami" również może ten proces znacznie przyspieszyć.

Spekulacja brzmi: służby organizują transfer ludności bliskowschodniej do UE. Po jakimś czasie albo dochodzi do zamieszek na tle etnicznym (wszystkie mat. filmowe jakie widziałem ukazują rozwrzeszczane bydło z roszczeniem wymalowanym na ryjach) albo organizuje się kilka "ataków terrorystycznych", których ofiarą pada powiedzmy kilkadziesiąt przypadkowych osób. Wszystko dzieje się w miejscach dotąd nietkniętych operacjami tego typu.

Wszystko oczywiście wywołuje histerię, popłoch i ogólną psychozę. Wówczas globaliści, którzy specjalnie stworzyli problem, znajdują rozwiązanie, które sfinalizuje się w postaci Rządu Europejskiego mającego absolutną władzę nad euro-ludami. Nikt nie będzie oponował, wszak potrzebne będą zdecydowane działania. Znikną państwa narodowe. Może też dojść do euro-wojenki, kto wie?

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Dude, skoro moja teściowa, która czyta codziennie GW i ogląda TVN24, nie wiedziała o referendum, to znaczy że nie informowali.:) Szczerze mówiąc ja też nie wiedziałbym, gdyby nie przypomniała mi żona. Na spacerze w niedzielę patrzyłem na słupy ogłoszeniowe, tablice itp. - nic, zero informacji. W mediach też brak wypowiedzi autorytetów, dlaczego powinniśmy być demokratami i głosować itp. - no ale to już te emocje, o których móiwsz.
Dołożę się, tak jak od jakiegoś czasu codziennie zerkam do telewizorni (żeby wiedzieć kogo nienawidzić i pośmiać się z newsów) referendum przypomniało mi się dopiero w samym jego dniu, bo przeczytałem jakiegoś newsach o wyborach w zupełnie innym państwie. Przypomniałem jeszcze dwóm osobom, które były zaskoczone :). Nad tym referendum ciążyło fatum.

Ale w sondażach i tak sondażowani zapowiadali frekwencje ~30% więc...

U

ultimate

Guest
Nowe przepisy dla młodych kierowców
Od 4 stycznia przyszłego roku kierowców, którzy otrzymają dokument uprawniający do prowadzenia samochodu, będą obowiązywały znowelizowane przepi
Na mocy przepisów przez pierwszych 8 miesięcy po otrzymaniu prawa jazdy, kierowcy będą musieli jeździć wolniej i z zielonym listkiem na szybie. Gdy popełnią wykroczenie, zostaną skierowani na kurs reedukacyjny. Kolejnych 5 lat też będą na cenzurowanym – jeśli uzbierają 24 pkt albo popełnią choć jedno przestępstwo z zakresu ruchu drogowego, stracą prawo jazdy
http://moto.onet.pl/prawo-jazdy/nowe-przepisy-dla-mlodych-kierowcow/2sp3qm.

Za mało represji. Uczyć się od Stalina i wprowadzać, wprowadzać , wprowadzać. Aż was wyprowadzą. Oby jak najprędzej.

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Typowa sytuacja, rząd okupacyjny kontra mały biznes.

Po kilkunastu latach działania firmy - małego producenta lodów ze Starych Bogaczowic, urząd skarbowy stwierdził nagle, że lody to napój i naliczył kilkaset tysięcy złotych zaległego podatku.
Firma Aleksandra Kowalczyka nie dotrwała do wyroku. Przez nałożone dopłaty sięgające nawet miliona złotych, upadła.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Slu...-producentem-lodow-3409108.html#dod_komentarz
=============================
edit: następne skurwielstwo się szykuje:

W ministerstwie finansów toczą się dyskusje o wzroście stawku akcyzy na polskie produkty winiarskie o ponad 400%, być może również z naliczaniem 5 lat wstecz. Oznacza to, ze być może wkrótce za polski cydr zapłacimy znacznie więcej, sadownicy stracą dużą część rynku zbytu, a firmy winiarskie będą miały spore problemy finansowe.

http://www.wrp.pl/400-więcej-akcyzy-na-cydr

Ostatnia edycja:

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Czy tylko ja tak mam, czy strony fb Moraine, Pitu, Wiplera straciły spis bieżących postów na osi czasu (po prawej stronie)?
Zwykłe strony fb widzę normalnie, tak więc wyczuwam akcję represyjną, pro-imigrancką ze strony fb.

648
1 212
U mnie to samo. Na stronie Korwina, Partii Korwin i Wiplera nie widać postów. Inne, które sprawdzałem działają jak zwykle (a jednak, nie wszystkie).

Dodam, że nie mam konta.

Ostatnia edycja:

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Ja też nie mam konta i nigdy nie miałem.
Jest dostęp do postów z obrazkami po wybraniu obrazka z lewej strony, jest też dostęp do listy starszych postów (ale chyba nie wszystkich) po kliknięciu na rok 2015 w prawym górnym roku. Zniknęła po prostu lista bieżących postów po prawej stronie.
Te ograniczenie dostępu dokonało się dosyć nagle i równocześnie na kilku "nieprawomyślnych" stronach fb tak więc w sumie dalej mnie to zastanawia.

edit: dzisiaj wszystko wróciło do normy

Ostatnia edycja:

Madmar318

Well-Known Member
307
1 088
Lewicowe sekty wprowadzają nowe "równiejsze" prawo które.. nakazuje zatrudniać transseksualistów.
W argentyńskiej prowincji Buenos Aires w życie weszło prawo, które nakazuje lokalnym władzom, by co najmniej 1 proc. zatrudnianych przez nie urzędników stanowili transseksualiści.

Nowe przepisy mają ułatwić znalezienie zatrudnienia osobom transseksualnym, które mają problemy ze znalezieniem pracy.

W zamieszkanej przez 13 milionów osób prowincji nowe przepisy mają pomóc osobom "transseksualnym, transpłciowym oraz transwestytom - czytamy w uzasadnieniu do nowego prawa.

Argentyna od lat uchodzi za państwo Ameryki Południowej, które stwarza przedstawicielom środowisk LGBT najkorzystniejsze warunki do życia. Nowe prawo już zostało pochwalone przez organizację broniące praw człowieka.

- Dziś jest historyczny dzień. Zrobiliśmy duży krok w stronę równości - mówiła w dniu wejścia przepisów w życie współautorka nowego prawa Karina Nazabal. - Mimo tego wielkiego osiągnięcia musimy nadal pracować nad zmianą kulturową - tak z kolei skomentowała sprawę działaczka walcząca o prawa osób transpłciowych Diana Sacayan.

http://www.rp.pl/artykul/9102,1231233.html

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom