Wkurzające newsy z rana

E

~ENKEY~

Guest
Wypłacicie wszystkie pieniądze z banku?
To nic nie da bo praktycznie został wprowadzony "przymus" posługiwania sie rachunkiem (zlodziejsko) bankowym,
podpisując umowe o prace jest przymus podania numeru konta w innym wypadku umowa nie moze zostac zawarta no a za darmo pracowac nie bede.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
No dobra, i co wtedy? Wypłacicie wszystkie pieniądze z banku?
Trzeba być frajerem by trzymać całą kasę w banku, podczas gdy całkiem niezły sejf kosztuje 4 stówki, a wmurowanie go gdzieś w dyskretnym miejscu domu, gdzie nie ma żadnego ryzyka, że go ktoś znajdzie to jedno popołudnie roboty. Zwłaszcza gdy odsetki to 2% przed Belką.

To nic nie da bo praktycznie został wprowadzony "przymus" posługiwania sie rachunkiem (zlodziejsko) bankowym,
podpisując umowe o prace jest przymus podania numeru konta w innym wypadku umowa nie moze zostac zawarta no a za darmo pracowac nie bede.
Posługiwanie się rachunkiem nie jest równoznaczne z przymusem trzymania na nim kasy.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ja nie mam positive net wealth to się niespecjalnie przejmuję. Jak będę miał, to trzeba będzie się zabezpieczyć.

military

FNG
1 766
4 727
A ja niestety nie mam długów - więc mogą mnie okraść, choć kogoś z domem i dwoma samochodami zostawią w spokoju, bo spłaca raty. Jakie to jest popieprzone, to po prostu nie da się wyrazić słowami.

BTW: jako że większość polityków jest zadłużona po dziurę w dupie (Rostowski, kurwa!), rozumiem że ich to dotyczyć nie będzie.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Na spryciarzy chowających oszczędności przed jaśnie nam panującymi jest taki sposób: http://forsal.pl/artykuly/742329,w-...-za-magazyn-sprzedawany-przez-bezdomnych.html . Jak widać można społeczeństwo pozbawić gotówki i się będzie jeszcze z tego cieszyć. Niedługo podejmą próbę całkowitego wycofania gotówki z obrotu po czym w każdym momencie każdemu będzie można zablokować konto i uniemożliwić kupno chleba...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
w szarej strefie nie ma takiego przymusu, ja pracuje i dostaje kase do ręki, w banku mam ino debet hehe z tego se mogą ściągać złodzieje... wali mnie to...
a jak już ktoś chce se płacić elektronicznie lub przelewy robić to karte kredytową polecam...
na kracie kredytowej nigdy nimo plusa... z tego nic nie moga ściągnąć...

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Na Cyprze chyba nikogo nie pytali czy to jego, czy pożyczone, tylko najpierw zablokowali środki wszystkim jak leci, a potem przystrzygli tych grubszych. Ale nie znam szczegółów jak to tam się skończyło.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
ale debet z karty kredytowej też musisz płacić przy pomocy rachunku bankowego (tak mi się przynajmniej wydaje, nie mam karty, ale nie wydaje mi się, żebyś szedł do banku z gotówką). Dodatkowo karta kredytowa jest niestety imienna i łatwo się dowiedzieć, co i gdzie płaciłeś. Wyjebkowicze z torowiska polecali karty BZ WBK więc chyba coś w tym jest

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
no ale tu chodzi o dwie różne sprawy, wyjebkowicze to jedna a państwo biorące se procent z konta to co innego...

karty kredytowe masz tak samo powiązane z rachunkiem bankowym, ino tam jest maksymalnie 0 na koncie, bo kredytówką płacisz wpierw i wchodzisz na minus, potem to spłacając, np gotówką w banku przy przelewem z poczty np
a prepaidowa karta ma na rachunku tyle ile załadujesz prepaidujesz czy jak to sie nazywa, np zasilisz konto karty 100 to masz 100 i se mogą śćiągnąć z tego...
i chuja da że jest anonimowa, bo jak państwo stwierdzi że wszyscy muszą zapłacić 10 % z tego co na kontach to chuj ich obchodzi czyje to konto po prostu ściągają ze wszystkich 10% i chuj...
wyjebkowicze to całkiem inną problematyke mają...

military

FNG
1 766
4 727
Wyjście jest tylko jedno: należy wprowadzić opodatkowanie państwa przez osoby prywatne. Jeśli chcą, żebym się pierdolił z tymi ich procedurami - proszę bardzo, ale nie ma nic za darmo. Urzędnicy tylko by chcieli i chcieli, ale kto poniesie koszty? Stworzę dla nich wspólny fundusz, który umożliwi mi ich obsługę - podzielony na drobniejsze podatki, np. formularzowy, wizytowy, kosztowy itp. Krok może się wydawać radykalny, ale tak naprawdę nałożę ten podatek dla dobra urzędników. W końcu ktoś musi płacić im podatki, ale oni myślą, że to nic nie kosztuje. Nałożenie podatku na państwo może odbyć się np. w drodze wprowadzenia aneksu do umowy społecznej.

tomky

Well-Known Member
790
2 038
Kilka lat temu miałem tę kartę prepaid BZWBK i w praktyce żądali danych osobowych przy zakupie w banku. Ponadto funkcjonalność była do dupy - nie można było przez internet sprawdzić salda. Chciałem za coś zapłacić przez internet - też nie dała rady. Musiałem wyrobić zwykłą kartę kredytową. Chyba trafiłem na prototyp z 10% funkcjonalością. Mam nadzieję, że teraz jest trochę lepiej.

Powiedzmy, że przeszła duża burza magnetyczna, skasowała dane z twojego konta internetowego. Oficjalnych wydruków salda nie masz, bo to tanie konto internetowe. W tym momencie nie ma żadnych dowodów, na istnienie pieniędzy na koncie. Jak się można zabezpieczyć, bez ponoszenia kosztów?

tomky

Well-Known Member
790
2 038
Czyli wygląda na to, że ten atak bronią chemiczną wcześniej w Syrii to mogła być operacja Izraela/USA, zrobiona po to aby USA miały oficjalny powód napaści na Syrię.
Izrael się nie doczekał interwencji US, więc działa dalej samodzielnie.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
http://lewica.pl/?id=28832&tytul=Kuba:-W%B3adze-zamykaj%B1-prywatne-kina-i-salony-gier

Kuba: Władze zamykają prywatne kina i salony gier
[2013-11-03 08:02:16]

Kubańskie władze postanowiły zamknąć prywatne kina i salony gier, których ostatnio bardzo wiele powstało na wyspie. Rozporządzenie w tej sprawie opublikował w sobotę dziennik "Granma", organ Komunistycznej Partii Kuby. Rząd uzasadnił swą decyzję tym, że prywatne kina i salony gier nie działały zgodnie z prawem.

W ostatnim czasie na Kubie, a zwłaszcza w Hawanie, w prywatnych mieszkaniach i kawiarniach powstało wiele sal kinowych, także 3-D, i salonów gier, które zyskały ogromną popularność.

Ich właściciele skorzystali, choć - jak się okazuje - nie na długo, z pewnej liberalizacji polityki gospodarczej na pogrążonej w kryzysie ekonomicznym Kubie, dotyczącej głównie usług i rzemiosła. Obecnie, według danych rządowych, ponad 400 tysięcy Kubanek i Kubańczyków pracuje w sektorze prywatnym.
jkl
Więc znowu potwierdza się to, co mówił Krzysio - w socjalizmie tylko syf, nudy, brak rozrywek. Było za dobrze - przecież obywatele nie mogą sięgać po takie eskapistyczne znieczulacze w komuszym raju, od czego chcą uciekać? Szczytu ewolucyjnego ustroju społecznych? Jak to możliwe? Na pewno psychiczni, więc zamknąć im te geszefty.

Do góry Bottom