- Admin
- #3 721
- 6 985
- 15 153
Czyli co, korwiniści jako bardziej liberalna strona Konfy byli za zakazem
Nie, głosowali za odrzuceniem.
Czyli co, korwiniści jako bardziej liberalna strona Konfy byli za zakazem
Spójrz na pozytywy, kolejny powód by się nie żenićDajmy im jeszcze jedną kadencję - rozwody będą wręcz zakazane.
Adwokat Katarzyna Stankiewicz napisał:Polski Ład wprowadza wśród przedsiębiorców rewolucję na gruncie podatkowym.
Kolejną ze zmian, jest wdrożenie obowiązkowych płatności bezgotówkowych w przypadku transakcji z osobami prywatnymi oraz połączenie terminali z kasami online.
Od 1 stycznia 2022 roku ustawodawca wprowadził w tym zakresie zmianę, a mianowicie w ustawie o prawach konsumenta dodany został art. 7b. Z którego wynika, że "Konsument jest obowiązany do dokonywania płatności za pośrednictwem rachunku płatniczego, jeżeli jednorazowa wartość transakcji z przedsiębiorcą, bez względu na liczbę wynikających z niej płatności, przekracza 20 000 zł lub równowartość tej kwoty, przy czym transakcje w walutach obcych przelicza się na złote według średniego kursu walut obcych ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski z ostatniego dnia roboczego poprzedzającego dzień dokonania transakcji."
W związku z powyższym konsument będzie miał obowiązek dokonania płatności za pośrednictwem rachunku płatniczego, w sytuacji gdy jednorazowa płatność względem przedsiębiorcy przekroczy 20 000 zł lub równowartość tej kwoty. Bez znaczenia pozostaje liczba wynikających z transakcji płatności.
Będzie na pewno, nie wiadomo tylko kiedy. Ale mam kufajkę, łapawice, walonki i pierzyna też jest - da radę wytrzymać w mrozy.Niech już zrobią ten blackout i z głowy.
? nie jestem w temacieNiech już zrobią ten blackout i z głowy.
Za pieniądze ksiądz się modliJebani naukowcy kurwa, najpierw antykoncepcja i in-vitro a teraz to. Wszystko zrobią dla kasy i szybkiego zysku a nie pomyślą jaki to będzie mieć skutek na cywilizację w dłuższej perspektywie.
„Człowiek z niewydolnością oddechową, jeśli na niego usiądziesz, umiera” – dodał były pracownik
„Tak, pacjenci byli mordowani. Zabijałem też tych ludzi, bo tam pracowałem. Chociaż starałem się nie podawać tych uspokajających strzykawek” – mówi świadek.
Ale będzie musiał to zapłacić temu, kto doznał rozstroju zdrowia?Od 1 stycznia z karą nie niższą niż 1500 zł będzie musiał liczyć się kierowca powodujący zdarzenie, w wyniku którego ktoś dozna naruszenia czynności ruchu lub rozstroju zdrowia.
No a komu< przecież nie proboszczowiAle będzie musiał to zapłacić temu, kto doznał rozstroju zdrowia?
o mój ty boże, to jak żyjesz, bez kobitki??? to się tak da żyć normalnie ?? hahaSpójrz na pozytywy, kolejny powód by się nie żenić
Boxing and weightlifting, described as the two problem children of the Olympic movement by IOC president Thomas Bach, risk missing out on the Olympic Games in Los Angeles in 2028 if they do not meet certain criteria in 2023.
alongside modern pentathlon, which has effectively been told by the IOC to replace horse riding, following the high-profile incident of German coach Kim Raisner punching a horse at the Tokyo 2020 Olympics.Boxing, weightlifting omitted from Los Angeles 2028 Olympics
Boxing and weightlifting, described as the two problem children of the Olympic movement by IOC president Thomas Bach, risk missing outguardian.ng
Nie wiesz co traciszkolejny powód by się nie żenić
"Komputerowy prokurator" może zastąpić ludzi. Przy wnoszeniu oskarżeń prawie się nie myli
System oparty na sztucznej inteligencji ma pomagać oceniać dowody, identyfikować i oskarżać przestępców. "Ten komputerowy prokurator zmniejszyłby obciążenie pracą pracowników wymiaru sprawiedliwości i pozwoliłby im skupić się tylko na najbardziej złożonych przypadkach" — powiedział "Daily Mail" główny autor projektu prof. Shi Yong.