pawlis
Samotny wilk
- 2 420
- 10 193
Dziki kraj:
I dla porównania normalny kraj (przynajmniej w niektórych kwestiach):
I dla porównania normalny kraj (przynajmniej w niektórych kwestiach):
Jakieś dowody?związana z nimi emisja CO2 wcale nie musi być mniejsza niż w przypadku pojazdów spalinowych.
Flaga unii europejskiej albo ONZ też jest dla Ciebie okultystyczna?A w tle widać flagi okultystycznej Extinction Rebellion
Inflacja przekroczyła 4 proc. Jest najwyższa od 2011 r.
Inflacja konsumencka wyniosła w styczniu 4,4 proc. w ujęciu rocznym. To jej najwyższy poziom od 2011 r.
Ceny towarów i usług konsumpcyjnych w styczniu 2019 r. w porównaniu z analogicznym miesiącem ubiegłego roku wzrosły o 4,4 proc. - wynika z komunikatu Głównego Urzędu Statystycznego.
Wynik ten jest wyraźnie wyższy od odnotowanego w grudniu (3,4 proc.), przebił także oczekiwania analityków (4,2 proc.). Wzrost cen towarów i usług badanych przez GUS w ujęciu miesięcznym wyniósł natomiast 0,9 proc. wobec oczekiwanych 0,6 proc.
Styczniowa roczna dynamika inflacji na poziomie 4,4 proc. rok do roku oznacza najwyższy poziom od grudnia 2011 r. (4,6 proc.)
Czytaj cały artykuł na bankier.pl
A teraz Korea ma 6700 wykrytych zakażeń a zmarło 84 ludzi czyli wychodzi 1,25% wskaźnik umieralności. Czyli w ciągu 12 dni (licząc od daty artu) podwoił się mimo szerokich i szybkich badań (w arcie piszą, że wykrywają w 10 min wirusa). No, chyba, że przestali nagle testować ludzi..
W ogóle czytałeś to co zamieściłem?@alfacentauri
Wyborcza może sobie pizgać co chce, ale przynajmniej wg tego artu śmiertelnośc grypy to 0,1%, koronawirusa 3,4%...
Koronawirus a grypa. Co mówią o nich statystyki?
Wybuch epidemii nowego koronawirusa SARS-CoV-2 zbiegł się w czasie z okresem zwiększonej zachorowalności na grypę sezonową. W jednej z przesłanych wiadomości internautka pytała: "Co w końcu jest groźniejsze: wirus grypy, gdzie zachorowały już setki ludzi i jest już parę osób śmiertelnych, czy...konkret24.tvn24.pl
Oczywiście nie wiem na ile to jest legitne, ale natrafiałem inne opracowania z podobnymi statystykami. Różnica jest więc SPORA.
Ale umieralność to chyba ilość osób zmarłych do ogółem zakażonych, a z tego co widzę to prawdopodobnie pomyliłeś ilość zakażonych ogółem z obecnie zakażonymi. Bo patrząc o 9:00 na jakąś stronę z danymi dla Korei Południowej:A teraz Korea ma 6700 wykrytych zakażeń a zmarło 84 ludzi czyli wychodzi 1,25% wskaźnik umieralności. Czyli w ciągu 12 dni (licząc od daty artu) podwoił się mimo szerokich i szybkich badań (w arcie piszą, że wykrywają w 10 min wirusa). No, chyba, że przestali nagle testować ludzi..
Ja nie jestem fanem histerii, ale też nie przesadzałbym z wyciąganiem wniosków, że ten wirus to chuju-muju na kółkach.
Tak, pomyliłem się ostatnio. Ale teraz jest juz 1,2%.Ale umieralność to chyba ilość osób zmarłych do ogółem zakażonych, a z tego co widzę to prawdopodobnie pomyliłeś ilość zakażonych ogółem z obecnie zakażonymi. Bo patrząc o 9:00 na jakąś stronę z danymi dla Korei Południowej:
84 zmarłych
6789 obecnie chorych
8413 ogółem zakażonych
Dawałoby to śmiertelność 1%.
Ponoć w Niemczech robi się te testy w dużych ilościach i mamy dla tego kraju
26 zmarłych
9274 obecnie chorych
9367 ogółem zakażonych
co daje śmiertelność 0,28%
Powiedzmy sobie, że jest jeszcze za wcześnie by mówić o tym dokładnie. W każdym bądź razie wszystko wygląda na to, że te dane WHO o śmiertelności 3,4% są przeszacowane, tak jak mówią specjaliści.
Testów per milion. Takie włochy to raptem 6 Szwecji, by sobie zdać skalę. Cała Skandynawia to nie jest połowa ludności Włoch. Sama śmiertelność pobieżnie analizując dane jest kila krotnie wyższa. Zresztą nawet bez patrzenia na koronę to śmiertelność dzienna włoch zwiększyła się 2 krotnie mimo braku ruchu drogowego i innych powodów śmierci codziennej, więc chyba jednak zagrożenie dość realne.Korelacja pomiędzy ilością wykonanych testów i śmiertelnością jednak też nie występuje. Patrzyłem sobie i Korea Południowa robi znacznie więcej testów niż Włochy i mają niższą śmiertelność, ale z kolei Włochy robią znacznie więcej testów niż kraje skandynawskie, a śmiertelność mają wielokrotnie większą.