Śmieszne newsy z rana

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Nie rozumiem skąd ten bulwers na temat wychodzenia z kościoła. W Gdańsku w Kościele Mariackim była podobna akcja i kilka znanych mi osób w niej uczestniczyło. Tylko że nikt nie krzyczał, nie rzucał haseł. Sam o mały włos bym w niej nie uczestniczył, ale nie zdążyłem. Oczywiście że to była ustawka i poszły na nią osoby, które nie koniecznie muszą chodzić normalnie na msze. O to chodziło, żeby na raz wyszło dużo osób. A zostało to tak zorganizowane, bo nie było czasu na organizowanie demonstracji (trzeba bodajże na 3 dni naprzód zgłosić). I co z tego, że mogli być tam ludzie z wyborczej - przecież wiadomo, że tv republika nie puściłaby takiego nagrania ;-)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Bulwers stąd, że jest objaw skretynienia. Braku rigczu, inaczej mówiąc. O braku szerokopojętej kultury nie wspominając. W akapie zostałyby wam "odjebane łby od korpusów" za niestosowanie się do reguł właściciela miejsca. A przynajmniej solidny wpierdol, który każdy porządny akapowy sąd uznałby za właściwą reakcję na inicjację agresji.

Prywatna organizacja coś tam sobie wygłasza, a pojawiają się tam ludzie, którzy generalnie nie należą do tej organizacji, mają ją w dupie, ale udają, że należą i "protestują". To jest tak głupie, że trzeba być na poziomie tej baby (gwiazdy akcji), aby tego nie rozumieć:

http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/anna-zawadzka-i-ks-kazimierz-sowa-o-aborcji,633197.html

solnedgang

Member
180
120
Ha ha, a jak wam lewaki wylewają swoje piwo na swoim terytorium to biegniecie do sądu, że wam krzywdę robio, i to tak nie wolno, wasze prawa własności złamane. Żałosne.

Tak samo: ostatnio jest tak, że kupione przeze mnie urządzenie już nie jest moje, bo mam licencję kupna, które mówi o tym, że jest tylko na wynajem. A właścicielem jest dalej firma która mi to sprzedała, tak samo jak wszystkich plików które na nim mam. I nie wolno już tak, po prostu, robić co się chce z kupionym sprzętem, nie nie nie, bo to komunizm socjalizm i łamanie świętej własności kapitalistycznej. ;D

Samochód który sobie kupię też ofc nie jest mój i w dodatku wysyła wszystkie dane łącznie ze szpiegowaniem do korpocentrali, gdzie jeszcze za pieniądze lub nie mogą sobie zaglądać do wyciągów służby państwowe. ;D

Rynek - wolny tak bardzo. ;D

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ha ha, a jak wam lewaki wylewają swoje piwo na swoim terytorium to biegniecie do sądu, że wam krzywdę robio, i to tak nie wolno, wasze prawa własności złamane. Żałosne.
Tak, łażenie do sądu zamiast samosądu jest żałosne i poniżające. Ale spoko.
Za niedługo dostaniecie swoje Jedwabne, gdzie musieliście zrobić braterski pochód do stodoły z popiersiem waszego boga Lenina. A jak nie to znów nowe kozackie sotnie zaorzą wasze japy. I na koniec będziecie wybierać pomiędzy Mahmutem z południa, a tymi co was nienawidzą i mają frajdę was zabijać. Mahmut z południa was pozrzuca z wieżowców za ostentacyjną pederastię lub poderżnie wam wasze gardziołka tępym nożem za bezbożność. A z drugiej strony są prawaki i reszta, która chce was użyć do rekonstrukcji historycznych. Będziecie mieli wolny wybór.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Bulwers stąd, że jest objaw skretynienia. Braku rigczu, inaczej mówiąc. O braku szerokopojętej kultury nie wspominając. W akapie zostałyby wam "odjebane łby od korpusów" za niestosowanie się do reguł właściciela miejsca. A przynajmniej solidny wpierdol, który każdy porządny akapowy sąd uznałby za właściwą reakcję na inicjację agresji.

Prywatna organizacja coś tam sobie wygłasza, a pojawiają się tam ludzie, którzy generalnie nie należą do tej organizacji, mają ją w dupie, ale udają, że należą i "protestują". To jest tak głupie, że trzeba być na poziomie tej baby (gwiazdy akcji), aby tego nie rozumieć:

http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/anna-zawadzka-i-ks-kazimierz-sowa-o-aborcji,633197.html

No co ty pierdolisz. Ludzie wyszli podczas ogłoszeń parafialnych, a nie podczas kazania będącego częścią Mszy Św. Rozumiem, że będziesz odjebywał łby od korpusom każdemu, kto wyjdzie podczas czytania ogłoszeń? :D

I nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi - tu nie chodzi o zdanie Kościoła w sprawie aborcji, bo mi ono lata, ale o usankcjonowanie go prawnie które jest ograniczeniem mojej wolności. I mam wyjebane na "uczucia religijne" osób, które chcą mnie wsadzać do więzienia za rzeczy, które nie łamią NAP. Jak muzułmanie nie piją alkoholu, to jest ich sprawa, ale jakby próbowali zabronić pić mnie, to wtedy już jest to moja sprawa.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
No co ty pierdolisz. Ludzie wyszli podczas ogłoszeń parafialnych, a nie podczas kazania będącego częścią Mszy Św. Rozumiem, że będziesz odjebywał łby od korpusom każdemu, kto wyjdzie podczas czytania ogłoszeń? :D

Tu, nie chodzi o fakt wychodzenia podczas ogłoszeń, ale demonstrację podczas mszy, której ogłoszenia parafialne są częścią. Nie wypowiadaj się w tematach, w których masz blade pojęcie. I nieistotne jest, co podczas tych ogłoszeń jest ogłaszane - nie jesteś częścią organizacji, to się nie wpierdalaj. Podobnie będzie, jeśli wejdziesz do burdelu i będziesz nawoływał kurewki do cnoty - łeb będzie odjebany.

Kwestia aborcji nie jest jednoznacznie rozstrzygnięta w kręgach libowych (i w kwestii NAPu), więc bądź łaskaw nie wypowiadać swojej opinii jako obowiązującej doktryny. Wielu libertarian nie postrzega aborcji jako ograniczenia wolności (szczególnie już facetów, jeśli czepiamy się szczegółów), ale jako agresję.

Mam nadzieję, że w akapie nie będziesz wpierdalał się na czyjąś własność i decydował, co tam sobie mówią, komuchu. Bo wolność słowa, dziwko.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ale zapomniałem też dodać, że bulwers jest głównie z powodu, że to żadne tam oddolne protesty "wiernych", ale komusza ustawka, która przez gazownię zostawiła przedstawiona jako masowy protest "wiernych" oburzonych zamachem na wolność. Ani to masowy, ani wierni - no i ekipa, co to przypadkiem wpadła do kościoła coś nagrać (za pozwoleniem nawet), tu takie ważne spontaniczne wydarzenie.

Manipulować to trzeba umieć.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Jest śmiesznie (Sejm 3%), ale szkoda, że pytanie nie jest odwrotne-którym instytucjom nie ufasz. Dopiero byłaby pełna analiza.
Zaufanie-do-instytucji-publicznych.png

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ale zwyczajowo są w czasie mszy. Przynajmniej w tych parafiach, gdzie zdarza mi się bywać na mszach.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Są w czasie mszy, ale nie są jej częścią i o to tolepowi chodziło. Nie są też obligatoryjne. Co więcej - katolik może w czasie ogłoszeń krzyczeć lub ostentacyjnie odwrócić się plecami do ołtarza. Analogicznie w przypadku, gdy ksiądz zaczyna śpiewać lub tańcować oraz robić inne rzeczy, które nie są elementem mszy.

Panie miały prawo wyjść, ja to pochwalam. Niezamierzanie, ale zachowały się właściwie. To samo powinni zrobić wszyscy. Może by wreszcie powrócono do wspaniałej tradycji, że miejscem dla ogłoszeń jest tablica przed kościołem.

Ostatnia edycja:

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Są w czasie mszy, ale nie są jej częścią i o to tolepowi chodziło. Nie są też obligatoryjne. Co więcej - katolik może w czasie ogłoszeń krzyczeć lub ostentacyjnie odwrócić się plecami do ołtarza. Analogicznie w przypadku, gdy ksiądz zaczyna śpiewać lub tańcować oraz robić inne rzeczy, które nie są elementem mszy.
Ty wiesz chłopcze co to jest KK, albo byłeś kiedyś w kościółku? ;) KK to organizacja ściśle hierarchiczna, a kościółek (miejsce odbywania obrzędów) nie jest własnością parafian, czy jakiejś tam wspólnoty wiernych tylko tej hierarchicznej organizacji, która powierza tę własność w zarząd proboszczowi (rada parafialna to fikcja, a na pewno z punktu widzenia prawnego). Puki przełożony tzw biskup nie ma do takich praktyk zastrzeżeń, to masz na dwóch łapkach przestrzegać zasad właściciela/zarządcy obiektu KOMUCHU. Więc skąd synu takie przypuszczenie, że ktokolwiek w kościele w czasie mszy może takie rzeczy robić?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
@mikioli

Twój KK głosi ekumenizm, więc katolik może uczestniczyć w waszym obrządku oraz go opuścić, gdy uzna to za stosowne.

Łaskawie zastosuj się do zasady, że mam prawo tam być i nie gadaj swojemu Kościołowi, co ma ze mną robić KOMUCHU. A mogę wyjść, kiedy chcę i jak chcę - w zgodzie ze swoim sumieniem.

Puki przełożony tzw biskup nie ma do takich praktyk zastrzeżeń, to masz na dwóch łapkach przestrzegać zasad właściciela/zarządcy obiektu KOMUCHU.
Puki...
Nie muszę - nikt mi nie każe zostawać na ogłoszeniach i w związku z tym przestrzegać tej (?) "zasady".

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom