Śmieszne newsy z rana

The Silence

Well-Known Member
430
2 595
Google Maps winne demolki

Ekipa budowlana, która zniszczyła nie ten dom co trzeba tłumaczy, że za pomyłkę odpowiada Google Maps, które skierowało ich pod zły adres.

Amerykański stan Texas został nawiedzony przez tornado. W tamtej okolicy to żadna nowość bo takie rzeczy zdarzają się regularnie. Często kończy się tym, że dom który znajdował się na trasie żywiołu trzeba po prostu zburzyć bo nie nadaje się do naprawy.

Taki los miał spotkać dom pod adresem 7601 Cousteau Drive w miasteczku Rowlett, ale zazwyczaj przecież całkiem nieźle działające Google Maps skierowało budowlańców kilka przecznic dalej pod 7601 Calypso Drive.

Ekipa budowlana zadzwoniła jeszcze do swojego szefa żeby upewnić się, że przyjechali pod wskazany adres. Potwierdzono numer domu, to że działka znajduje się na rogu ulicy i to, że dom został uszkodzony przez tornado, ale nikt nie sprawdził już ulicy – skoro Google ich tam przyprowadziło to znaczy, że są w dobrym miejscu.

Kilka godzin później z budynku nie zostało już nic, a niczego nie podejrzewającą właścicielkę domu o sprawie poinformował jej sąsiad, który zadzwonił zapytać dlaczego zdecydowała się wyburzyć swoje cztery kąty.

Jak można popełnić taki błąd? To straszne! Ich praca polega na burzeniu domów, ale oni zburzyli moje życie” mówi zdruzgotana właścicielka nieruchomości Lindsay Diaz.

Właściciel firmy rozbiórkowej, której mottem jest ”Możemy wyburzyć świat: Jezus nas ocali”, wysyłał później zrzuty ekranu ze swojej komórki, które potwierdziły że Google skierowało ich pod zły adres. Dodatkowo przepytani przez lokalnych dziennikarzy pracownicy firmy powiedzieli, że przecież nic takiego wielkiego się nie stało.

Mimo, że wina wyburzenia nie tego budynku co trzeba leży po stronie ekipy budowlanej to Google zdecydowało się wydać oświadczenie w tej sprawie.

Google Maps rzeczywiście pokazywało nieprawidłowe informacje w przypadku tych domówmówi rzeczniczka Google dla CNN. ”Oba adresy były pokazywane na Google Maps jakby znajdowały się w tym samym miejscu. Problem został rozwiązany tak szybko jak zwrócono nam na niego uwagę”.

Błąd Google kosztował mnie mój dom” mówi Diaz w wywiadzie. Tylko czy w tej sprawie naprawdę można winić technologicznego giganta? Jedna sprawa, kiedy Google pomyli się dając nam wskazówki jak dojść na jakąś imprezę, inna rzecz to rozbiórka domu pod zupełnie innym adresem…
Właściwy dom przy 7601 Cousteau Drive również został ostatecznie wyburzony.

Źródło: http://jarock.pl/google-maps-winne-demolki/

mbrhtd.jpg

kompowiec

freetard
2 579
2 645
Jak można nie znać OSM no ja pierdole. Trzeba ją promować, promować reszta wypierdalać z rynku. Dzisiaj już żadna nawigacja nie dorasta jej do pięt (i można je nawet drukować - paper osm wpisać w google startpage)Niech zajmą się bazą korków lepiej.

Ostatnia edycja:

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
12-year-old loses virginity and then get accused of rape

"Tom" was 12 and stayed overnight at a boy pal’s home. The girl was 13, but Tom’s mum had no idea she would be there. He lost his virginity to his accuser at a friend’s sleepover in November 2014. He was arrested in his pyjamas.

Tom was taken to a nearby police station where he was booked in and taken to a cell. Tom was taken to the cells at around 7.30pm and stayed there until 3.30am. In this time he was asked to give a semen sample, a DNA sample, had his fingerprints taken and had pubic hair collected. Grown men were brought in and put next to him, he was terrified.

A police spokesman in the county where Tom was arrested said “certain procedures are followed” when a child is arrested but it is not uncommon for a child to be placed in a cell for a serious crime, as the age of legal responsibility is 10.

Tom then made a mistake of lying to police the next morning, saying he had not slept with the girl. When DNA came back he apologised and told us he was really scared.

He was thrown out of school with the false accusation hanging over his head after strict bail conditions meant he was prohibited from being around any females aged under 16. They did not get a single call from social services.

In January this year Tom underwent a four-day trial in a youth court, 14 months after his initial arrest. During the course of proceedings, his accuser admitted to the judge the sex between the pair was consensual and she had said it was rape so her boyfriend would not be angry that she’d had sex with someone else. Tom was found not guilty.

Tom decided to leave his mother’s home in East Anglia following the ordeal and live with his father in the north of the country.

tu całość http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/son-12-how-can-rapist-7639672

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
CevMvzjXIAMzX3i.jpg

Ta fotografia obiegła dzisiaj większość mediów - pasażer lecący uprowadzonym samolotem linii EgyptAir zrobił sobie zdjęcie z porywaczem. To Ben Innes, 26-letni mieszkaniec Aberdeen w Szkocji i pracownik przemysłu energetycznego. Jak twierdzi "Daily Mail", fotografię miał wysłać swojemu znajomemu z dopiskiem: "Wiesz, że twój kumpel się nie pierdoli. Włącz newsy!".

"Nie mam pojęcia, dlaczego zrobił sobie to selfie, ale podejrzewam, że zgłosił się do tego na ochotnika, on nie boi się takich rzeczy" - powiedział Daily Mail współlokator Innesa.

Porywacz jest niestabilny psychicznie

Samolot egipskich linii lotniczych EgyptAir, lecący z Aleksandrii do Kairu, został rano porwany i zmuszony do lądowania na Cyprze. Resort lotnictwa cywilnego Cypru twierdzi, że pilot airbusa został sterroryzowany przez jednego z pasażerów, który miał na sobie urządzenie przypominające pas szahida.

Po kilku godzinach negocjacji, wczesnym popołudniem, cypryjskie władze podały, że porywacz został aresztowany. Po zatrzymaniu okazało się, że mężczyzna nie miał ze sobą ładunków wybuchowych.

Cypryjskie ministerstwo spraw zagranicznych zidentyfikowało porywacza jako obywatela Egiptu, Seifa Eldina Mustafę. Według cypryjskiego MSZ mężczyzna jest niestabilny psychicznie.

Źródło: gazeta.pl

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Dzięki tej foci wyciekło wiele informacji o sytuacji wewnątrz samolotu, o porywaczu i o kamizelce szahida. Szacun dla Szkota. Jego wyczyn przyczynił się do ocalenia wielu ludzi. Nawet jak ładunek jest pozorowany, to akcja sama antyterrorystów może doprowadzić do śmierci przypadkowych osób.

jkruk2

A fronte praecipitium a tergo lupi
828
2 387
Jak ten grubas ze zdjęcia zajebałby tego karła podczas lotu to myślicie, że psy by go puściły wolno?

Annihilation

Well-Known Member
170
327
Wrzucam do smiesznych poniewaz mnie rozsmieszlo :)

Z strony "zwiazku syndykalistow polskich"
http://zsp.net.pl/zle-mieso-jest-zle

text:

Dotarła do nas informacja o nieprzestrzeganiu prawa pracy względem pracowników przez Dominika Lewickiego, właściciela lokalu „Złe mięso” we Wrocławiu.

Poczuliśmy ogromny niesmak, tym bardziej że ten bar wegański lansowany jest na alternatywno-lewicowy. Niestety nie pierwszy raz spotykamy się z sytuacją, gdzie kapitalista obiera jako target środowiska wolnościowe licząc, że za pomocą pustych frazesów uniknie odpowiedzialności, czy choćby najmniejszej reakcji społeczeństwa.

Szczególnie odrażające jest to, że ludzie deklarujący poglądy lewicowe, a nawet anarchistyczne, zapominają o swoich ideałach, gdy trzeba odprowadzić składki czy wystawić umowę. Większość osób pracujących w lokalu jest zatrudniona na czarno. Nielicznym, którym udało się wyżebrać umowę, Dominik Lewicki dał do podpisania różne jej egzemplarze - inna dla pracownika, a inna dla pracodawcy. Miało to na celu odprowadzanie niższych składek do ZUS. Gdy zatrudnieni domagali się wyjaśnienia sytuacji, właściciel lokalu bezczelnie zaśmiał im się prosto w twarz oraz odpowiedział groźbą. Między innymi powoływał się na wysoko postawionych członków rodziny, którzy według jego teorii „mogą zniszczyć roszczeniową hołotę”. Poszkodowani pracownicy zwolnili się z pracy, ale nie zamierzają zaprzestać walki o należne sobie prawa. Pojawiły się też sygnały, że właściciel przywłaszczał sobie pieniądze, które miały być przeznaczone na pomoc jednej z organizacji zajmującej się bezdomnymi, chorymi zwierzętami. Środki te pochodziły z napiwków pracowników, co dodatkowo zmniejszało ich dochód.

Związek Syndykalistów Polski wraz z pracownikami nie zamierza zostawić tej sytuacji bez odpowiedzi, dlatego zachęcamy wszystkich poszkodowanych przez „Złe Mięso”, aby zgłaszali się do nas. Solidarność naszą bronią! Nigdy nie pozwolimy, by kapitaliści traktowali pracowników jak śmieci!

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Ha ha - na mszy przypadkiem znalazł się dziennikarz z wyborczej z kamerą
( akurat przechodziłem z tragarzami :) )

Skąd wiesz, że to dziennikarz wyborczej kręcił?
Równie dobrze ci co robili tę akcję mogli podesłać gazecie wyborczej film.
Mogli ich też wcześniej poinformować, co nie znaczy że GW ma z tym coś wspólnego.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4683

Guest
Masz rację, zasugerowałem się znaczkiem wyborczej na nagraniu- racjonalnie oceniając mogą z tym nie mieć nic wspólnego ( ale o ile ich znam to mają )

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Według mnie to jest prowokacja! Ta durna krzykaczka z czerwonym serduszkiem na łbie, to taka opłacona polska femenka. Nie sądzę by ta kwicząca stara cipa regularnie bywała na mszach. Ona specjalnie przyszła tam po to, by wszczynać burdy. Podejrzewam też część tych niewiast, które «ostentacyjnie wyszły». Nie zdziwił bym się gdyby ktoś je podpuścił, albo im zapłacił.
Za niedługo pewnie prawda wyjdzie na jaw, bo internety wcześniej czy później ustalą prawdziwą tożsamość tej starej krowy z czerwonym serduszkiem.

Edit:
Wyszedłem z domu po fajki, wróciłem, napisałem ten koment nie widząc powyższych postów. Po dodaniu zobaczyłem post rawpra i kurwa miałem rację. Wkurwia mnie to, że nie zatrzymali tej starej krowy i nie zawezwali policji.

Ostatnia edycja:

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Szczególnie odrażające jest to, że ludzie deklarujący poglądy lewicowe, a nawet anarchistyczne, zapominają o swoich ideałach, gdy trzeba odprowadzić składki czy wystawić umowę. Większość osób pracujących w lokalu jest zatrudniona na czarno. Nielicznym, którym udało się wyżebrać umowę, Dominik Lewicki dał do podpisania różne jej egzemplarze - inna dla pracownika, a inna dla pracodawcy. Miało to na celu odprowadzanie niższych składek do ZUS.
I to jest właśnie "lewicowy anarchizm" w praktyce - popieranie każdej interwencji państwa, która została wprowadzona pod przykrywką "praw pracowniczych". Staliby murem za obowiązkiem chodzenia z ogórkiem w dupie, gdyby się to ładnie nazywało :D

inho

Well-Known Member
1 635
4 516

Grupa z posta @rawpra powstała parę dni temu i jest promowana przez zaprzyjaźnione media jak KOD na samym początku. W grupie jest co najmniej (nie chce mi się dalej przeglądać listy) kilkanaście osób powiązanych z mediami typu: tvn, gw, agencje prasowe itp. Ciężko stwierdzić, kto pierwszy rzucił pomysł, ale np. gw promowała grupę i planowane protesty np. tu: wyborcza.pl/1,75478,19858050,bunt-kobiet-z-facebooka-pod-sejm-wszystkich-nas-nie-zamkna.html?disableRedirects=true

Autorka powyższego artykułu też jest członkiem grupy. ;) Pisała: "Niektóre chcą iść na msze i ostentacyjnie opuszczać kościoły w momencie, gdy rozpocznie się czytanie listu biskupów na temat planowanych zmian w prawie." no i nie mogła pominąć promocji młodych bolszewików w formie spisu manifestacji "Nie dal torturowania kobiet!" organizowanych przez Razem.

• Like
Reactions: Alu

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
http://pikio.pl/posel-pis-z-gwaltow-rodza-sie-dobrzy-polacy/

Poseł PiS: W wyniku masowych gwałtów Niemców urodziło się wielu dobrych Polaków

Emocje wokół ewentualnego całkowitego zakazu aborcji w Polsce, które popiera Prawo i Sprawiedliwość nie stygną. Oliwy do ognia dolał jeden z posłów tej formacji, który stwierdził, że z masowych gwałtów jakich dokonywali Niemcy na Polkach urodziło się wielu dobrych Polaków.

Akradiusz Czartoryski, ostrołęcki poseł Prawa i Sprawiedliwości, w rozmowie z jednym z dzienników stwierdził w kontekście całkowitego zakazu aborcji w Polsce, że aborcja w przypadku ciąży wynikłej z gwałtu nie powinna być dozwolona. Argumentacja polityka obozu rządzącego wywołała oburzenie części internautów i czytelników.

W czasie II wojny światowej, w wyniku masowych gwałtów Niemców na Polkach po Powstaniu Warszawskim, urodziło się wiele dzieci. Ci ludzie byli dobrymi Polakami, wspaniałymi ludźmi, naukowcami, budowali Polskę. Więc jaka jest to różnica, czy dziecko było poczęte w wyniku gwałtu, czy nie? Jest dramat kobiety, jest bandycki czyn gwałciciela, ale dlaczego karać śmiercią dziecko – przekonuje na łamach Super Expressu poseł PiS.

Jak informowaliśmy wcześniej, Prawo i Sprawiedliwość – w tym Jarosław Kaczyński i Beata Szydło – popierają projekt ustawy zakazujący całkowicie aborcji w Polsce. Plany obozu władzy wywołują ogromne kontrowersje i skrajne emocje.

Do góry Bottom