Wkurzające newsy z rana

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
@Mad.lock @mikioli

Dlatego też w takich sprawach nie warto cytować streszczeń ze streszczeń produkowanych przez jakieś liczerskie biedaserwisy dla gimbów i znaleźć coś obszerniejszego. Ja wiem, że (chyba?) wyroki nie są jeszcze natychmiastowo publikowane online, ale lepiej sprawa jest opisana np. tu. http://wawalove.pl/Wrzenie-Swiata-wylalo-litry-Ciechana-Jest-wyrok-sadu-w-glosnej-sprawie-a22155
Sprawa jest opisana, w ten sam sposób. Przecież panowie z tej kawiarni nie kłamali (am co mógłbym uznać za jakieś tam naruszenie dóbr jakubiaka, czy wykroczenie przeciw napowi). Ich bojkot był jak najbardziej koszerny.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Po prostu jakieś bieda konto na twitterze dało ten bieda link do bieda serwisu, a ja uznałem, że jest tam opisane wystarczająco obszernie. Co tu dodawać do faktu, że ktoś pozywa kogoś i wygrywa sprawę z dupy, podpinając ją o nieuczciwą konkurencję, a potem pierdoląc o karaniu za niszczenie polskich produktów?

kompowiec

freetard
2 579
2 645
A po za tym to oni te piwo oni chyba musieli kupić, nie wiem? Czy kradli? No bo jak to pierwsze no to jebnięci są że wiedzą lepiej co klient może zrobić z ich towarem...

tolep

five miles out
8 576
15 476
Sprawa jest opisana, w ten sam sposób. Przecież panowie z tej kawiarni nie kłamali (am co mógłbym uznać za jakieś tam naruszenie dóbr jakubiaka, czy wykroczenie przeciw napowi). Ich bojkot był jak najbardziej koszerny.

Oczywiście że był koszerny, ale właśnie dlatego trzeba zebrać jak najwięcej informacji, a nie same komentarze.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193

Tak jak przewidziałem. Skurwysyństwo w postaci "władza wie lepiej", no i jak wspominałem, jeśli UE i reszta świata będzie czepiać się Polski (a na pewno będzie. Polandia to nie Niemcy o silnej pozycji), to jak najbardziej słusznie (co również jest smutne). No i kolejny strzał w stopę dla PiSu (oraz utwierdzenie się w mej tezie, iż dla Puszczy Białowieskiej najlepsza byłaby prywatyzacja).

I jeśli jest jedna rzecz za którą miałbym opluwać PiS, to sprawa Puszczy Białowieskiej.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4683

Guest
Dlaczego tak bardzo chca zmuszac koscioly do dawania slubow gejom?! Nie kumam.

Moim zdaniem to dość sprytne. Wiadomo, że prawdziwi chrześcijanie i tak nie będą udzielać ślubów gejom ani ich akceptować łamiąc w ten sposób prawo. Dzięki temu władza zyska pretekst do niszczenia niepokornych wspólnot religijnych i to nie na zasadzie: "nienawidzimy Boga więc was karzemy" tylko na zasadzie: " my tylko bronimy praw mniejszości". Druga korzyść to rozeznanie w tym jakie wspólnoty okażą się ugodowe, skłonne do kompromisu i chwiejne. Przypuszczam, że te spolegliwe wspólnoty zostaną zaproszone jako partnerzy do następnego etapu wojny z prawdziwą religią.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Skurwiel zawetowal:
Bo ustawa dotyczyła zbyt wielu dziedzin (religia i biznes). Była też presja celebrytów z Hollywood, pełniących rolę autorytetów moralnych.
Tak to jest, jak konserwatyści przy jednej słusznej sprawie, próbują przepchać swoje konserwatywne odjeby.

Wiadomo, że prawdziwi chrześcijanie i tak nie będą udzielać ślubów gejom ani ich akceptować łamiąc w ten sposób prawo.
Tu nawet nie chodzi o łamanie prawa, bo przypuszczalnie w Georgi bez tej ustawy można założyć kościół, w którym LGBT i BDSM tolerowane nie będą. Tu chodzi o wywieranie nacisku metodą dziel i rządź.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Pytanie: dlaczego wiele firm oprotestowalo ta propozycje? Dlaczego tak bardzo chca zmuszac koscioly do dawania slubow gejom?! Nie kumam.

Bo chcą złamać moralnie kapłanów, akceptacja homoślubów przecweli całe wyznanie religijne i hierarchię kościelną silniej, niż całe lata szukania haków na kapłanów przez służby w celu ich szantażowania (wystarczy spojrzeć na szwedzki Kościół protestancki). Jak taki kleryk będzie szantażowany, to na jego miejsce można znaleźć czystego, zaś zmuszenie całej grupy ludzi, by postępowała niezgodnie ze swoją wiarą czy ideałami sprawi, że sami jej członkowie automatycznie zaczną sobie folgować w innych sprawach. Na tej zasadzie specjalnie w stołówkach za komuny podawano mięso w piątki, właśnie żeby wierzący łamali post. Kapłan religii chrześcijańskiej, który udzielił ślubu parce gejów, nie będzie miał już wielkich oporów przed chwaleniem wszelkich pomysłów zielonego lewactwa, choćby były całkowicie sprzeczne z Biblią i o to tu chodzi.

Ostatnia edycja:

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Bo chcą złamać moralnie kapłanów, akceptacja homoślubów przecweli całe wyznanie religijne i hierarchię kościelną silniej, niż całe lata szukania haków na kapłanów w celu ich szantażowania (wystarczy spojrzeć na szwedzki Kościół protestancki).

Ale dlaczego zalezy na tym prywatnym firmom? Bo panstwu to rozumiem.

Tak to jest, jak konserwatyści przy jednej słusznej sprawie, próbują przepchać swoje konserwatywne odjeby.

Jakie odjeby?

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Ale dlaczego zalezy na tym prywatnym firmom? Bo panstwu to rozumiem.
Są różne możliwości, albo żyją w symbiozie z państwem, albo stwierdzili, że najlepszy konsument to homoś, bo nie musi wydawać na dzieci, tylko na bieżącą konsumpcję.Ewentualnie, po prostu mają takie poglądy i myślą, że związki wyznaniowe nie udzielające ślubów parom homoseksualnym, są niesprawiedliwe i rzeczywiście dyskryminują (jakby nie było ważniejszych problemów).

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ale dlaczego zalezy na tym prywatnym firmom?
Bo są pod presją (i przypuszczalnie groźbami bojkotów produktów) celebrytów z Hollywood.
Tego nie ma bezpośrednio w tym podlinkowanym newsie, ale to zjawisko ma miejsce w tle tej sytuacji.

Jak wyżej.
Nie należy się wbijać na chama pomiędzy zagryzkę, a zakąskę. Należy napisać dwie (więcej) słusznie dopasowane ustawy i każdą pchać osobno. Zwróć uwagę, że czym innym jest w tamtym systemie prawnym kościół, czym innym prywatna firma, a czym innym publiczna korpo.
Oni robią taki sam harmider prawny jak PiS w Polsce. Gdybym to ja był na miejscu gubernatora, to też bym to zawetował, jednak z innego powodu. To po prostu gniot prawny.

Do góry Bottom