Ron Paul

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Maciej Dudek napisał:
Paul pojechał po Gingrichu:

A Gingrich po Paulu: http://korwin-mikke.pl/ameryka_polnocna ... estu/52455
- Nie sądzę, aby Partia Republikańska - co zauważył Gary Johnson - nominowała kogoś, kto popiera legalizację narkotyków. Nie nominujemy kogoś, kto uważa, że Iran może posiadać broń nuklearną i nie nominujemy kogoś, kto nie troszczy się o los Izraela - powiedział p. Gingrich.

To o co naprawdę w tym chodzi wytłuściłem. RP jako jedyny rep nie pojechał do Izraela pocałować złotego cielca w boltka.

kawador napisał:
Ok, powiedzmy, że RP zostałby prezydentem. I co dalej?

Co 76-letni dziadek na to poradzi?

Wiek nie ma znaczenia. W jakim wieku był zleceniodawca i dowódca ataku na Konstantynopol? To był ślepy starzec dowodzący 17 łajbami najemników krzyżowców...
Do tego sobie dobierze młodszych ludzi z jajami. On to będzie tylko firmował i wytyczał strategie a monopol będzie miał jedynie na istotne decyzje.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Pierwszy raz o niej słyszę.
Chciałbym się mylić, ale wg mnie jeśli Ron Paul wygra wybory, to nie dożyje 2013.
Umrze w łóżku z przyczyn "naturalnych".

Oreł

Well-Known Member
574
465
Wszedłem dziś na stronę Echo Moskwy, a tam na pierwszym miejscu nius, że najbardziej prawdopodobnymi kandydatami na następcę Obamy są Mit Romni i Ron Poł :)

D

Deleted member 427

Guest
To jest genialne. Nie zrozumcie mnie źle - dla mnie tego typu spoty to typowe demokratyczne klituś-bajduś, jadące na emocjach plebsu, i bez znaczenia, czy robi to sztab Rona Paula czy sztab jakiegoś komucha - ale wiem, że to zadziała. Bo to jest właśnie genialnie wpasowane w "demokratyczne odczuwanie" i kapitalnie gra na "emocjach" ludu, który łaknie pięknych historyjek ku pokrzepieniu serc. Szacun dla sztabu Rona Paula.

A

Anonymous

Guest
Z tego co wiem to się pojawiło szybko po jakichś zarzutach o rasizm. Nie wiem, nie śledziłem sprawy.

72o

New Member
95
3
Wyniki dzisiejszego, ostatniego już przedwyborczego sondażu (Public Policy Polling):
  1. Paul - 20%,
  2. Romney - 19%,
  3. Santoroum - 18%.

Błąd statystyczny - 2,7%.
Próbka - 1340.

A

Antoni Wiech

Guest
No dobra, ale skąd nagle to wielkie zaufanie do polityka u Was? Ja wiem, że on nawija jak powinien nawijać ale to polityk i to członek państwa jakby nie było...

Reagan też pięknie nawijał....

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Premislaus napisał:
Ron Paul ma świetny PR Smile.

No, Korwin powinien do niego chodzić na korki :) , chociaż nie wiem czy to by mu pomogło ;) .

Antoni Wiech napisał:
No dobra, ale skąd nagle to wielkie zaufanie do polityka u Was?

Nie wiem, może dlatego, że jak tam wygra ktoś w miarę wolnościowy, to wszędzie indziej też może? Bo jest najmniejszym złem jakie może być? Bo już nic gorszego od Busha i Obamy być nie może? Bo się starzejemy ;) ?

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
21 % jest trzeci, któryś z podżegaczy wojennych wygra. Jakbym był Irańczykiem, to na kopanie ziemianki i zapasy już ostatni dzwonek.

72o

New Member
95
3
Wyniki:
  1. Romney - 24.6%.
  2. Santorum - 24.5%.
  3. Paul - 21.4%.
  4. Gingrich - 13.3%.
  5. Perry - 10.3%.
  6. Bachmann - 5%.

- Rick Perry, wycofał się rozważa wycofanie się z wyścigu.
- Santorum, mimo dobrego wyniku, nie wydaje się być dużym zagrożeniem, ze względu na brak struktur w całym kraju i niezdolność zebrania wystarczających funduszy.
- Paul zwyciężył w przedziale wiekowym 17-29.
- Paul wygrał w 17 hrabstwach.
- RP zebrał już 15,4 miliona USD, z czego 41% pochodzi z małych dotacji ($200 lub mniej), tj. 2 razy więcej niż w 2008 r., a to dopiero początek kampanii.

Kolejne prawybory odbędą się w New Hampshire, 10 stycznia.

Wyniki ostatniego sondażu z NH:
  1. Romney - 43%.
  2. Paul - 16%.
  3. Huntsman - 10%.
  4. Gingrich - 9%.
  5. Santorum - 5%.

A

Anonymous

Guest
Witam serdecznie
Przeczytałem książkę Rona Paula Wolność pod ostrzałem. Jest to pozycja, którą powinien przeczytać każdy libertarianin. Polecam.

crack

Active Member
784
110
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KUh-KUNzuQM&feature=g-all-a&list=PL545FBA2AF0EEC5DC&context=G2b45c13FAAAAAAAAAAA[/video]

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Tak. Cjurwy nie tylko w Polsce, ale i w USA. Tyle że tam jest sporo niezależnych lokalnych stacji radiowych, więc nie mogą robić ludziom macy z mózgu na żywca jak wsi24 czy gw. Ale było widać, że słowo "Izrael" natychmiast wywołuje zakłócenia na łączach. ;)

Apfelbaum

New Member
64
0
Gdybym, był obywatelem Stanów Zjednoczonych miałbym wielki problem. Prawdopodobnie próbowałbym w każdy możliwy sposób uzyskać wyjaśnienia kwestii węzłowych przez kandydatów. Patrząc partiami rzeczywiście bliżej jest mi do Partii Konstytucyjnej niż do Partii Libertariańskiej. Konserwatywny konstytucjonalizm oparty o wolę Ojców Założycieli jest konstrukcją dość mi bliską i trochę zasmuciło mnie, że z tego co mówił ktoś w tym temacie (zapomniałem kto :p ) podał, iż jest to pusty chwyt retoryczny. Po przeczytaniu tego tematu odczułem silną sympatię do pani Michele Bachmann. Szkoda, że zrezygnowała i, że nie wiem więcej o jej poglądach. Ogółem, to martwi mnie, iż p. kongresmen Ron Paul nie jest prezentowany w tym temacie wraz z tłem. To wiele zmienia. Laicki dość etatystyczny Front Narodowy mógłby być przeze mnie uznany za taktycznego sojusznika na tle francuskiego społeczeństwa itd. Werbalnie chrześcijańskie i werbalnie liberalne partie w Polsce na tle społeczeństwa wydaję się natomiast marne i nadzieja na inną "Prawicę" nie jest pozbawiona sensu.

Niestety słabo znam język angielski, a youtubowi tułacze wycinają z debat wypowiedzi innych republikanów. To obniża znacznie wartość ich pracy. Kongresmen Ron Paul bez tła nie ma w sobie nic ciekawego. Ot zwykły staruszek.

Ciekawi mnie również czy wygrana p. kongresmena jest dobra dla polskiej racji stanu. Izolacjonizm może i jest dobry dla USA, ale nie wiem, czy jest dobry dla naszego kraju. Prezydent Obama odszedł od spraw europejskich. W debacie o polityce zagranicznej Europa jest tematem marginalnym. Jeśli zerwanie z politycznym partnerstwem i przyjaźnią Amerykańsko-Europejską jest stałe, to nie jest, to zbyt dobre.

Do góry Bottom