Ron Paul

Buford T. Justice

New Member
15
0
Ron Paul to chodząca antyteza. Teksańczyk, który zamiast być stereotypowym żołądkującym się burakiem jest czarującym starszym dżentelmenem posługującym się łagodną retoryką. Żadnych dziwactw ani w stylu Korwina ani Buchanana. Idealny materiał na męża stanu.

D

Deleted member 427

Guest
Mainstream ma polewkę z Rona Paula. Mainstream twierdzi, że jak Paul dojdzie do władzy, to doprowadzi USA do katastrofy (co, swoją drogą, brzmi kuriozalnie, zważywszy na obecny stan amerykańskiej gospodarki, który już i tak jest katastrofalny). Generalnie rozchodzi się o to, że RP chce zwolnić 1.5 mln urzędasów oraz robić inne cuda na kiju:

http://www.businessinsider.com/ron-paul ... an-2011-10

crack

Active Member
784
110
Niestety chyba nie dojdzie do władzy bo republikanie go nie zgłoszą jako swojego kandydata. Zastanawiam się, czy nie zrobiłby lepiej jakby wrócił do Partii Libertariańskiej, przynajmniej do czasu wyborów, co prawda nie byłby tak pokazywany w mediach, nie uczestniczyłby w debatach ale pewnie zostałby zgłoszony jako kandydat partii libertariańskiej na prezydenta, a jest teraz o wiele bardziej znany niż w 1988r. kiedy zdobył kandydując z jej ramienia 0.5 %, tym bardziej, że wtedy nie mielismy powszechnego internetu.

Tak wogole to czemu Ron odszedł z partii libertarianskiej do partii republikanskiej ?
Połasił się na większą kasę ?

Peterus

New Member
75
4
Gdyby kandydował z ramienia partii libertariańskiej jedyne co by zrobił to zapewnił reelekcję Obamie.
USA jest mocno spolaryzowane rep vs dem. Demoratom urwie może tych gości z krawędzi, którzy poparli kilka lat temu mocno Obamę i liczyli na cuda. Republikanom znacznie więcej... ale czy więcej niż połowę? Szczerze wątpie.

Jego jedyna szansa na prezydenturę to jest republikańska nominacja. Beton rep wtedy go poprze (lepszy dziwny Teksaniec niż Obama) pomimo tego że będzie miał wiele "ale" a goście urwani Obamie wystarczą żeby wygrać wybory.

Ja bym go jeszcze nie przekreślał. Jeszcze zostało kilka miesięcy. Jak jego idea (huh... kiedy to ostatnio zawodowy polityk opierał swoje aspiracje na idei?) się przebije, albo większość ludzi uzna prawdziwą przyczynę kryzysu to może błyskawicznie zyskać.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Ale jaka to polewka? Ten artukuł to bzdura, więc polewka jest raczej z buców, którzy piszą takie rzeczy.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Jeśli się posługują jakimiś Blodgetami (zweryfikowałeś kim jest ten osobnik? co przeskrobał? o co był podejrzewany?), by podważyć program gospodarczy Paula oznacza to, że nie mają żadnych argumentów i robią zwykłą nagonkę.

A

Anonymous

Guest
312895_227203997341813_180384198690460_613584_1955175102_n.jpg

Z Facebooka, z profilu Punk Rock Libertarians. Ale źródło nie jest podane.

Peterus

New Member
75
4
Ja widziałem jakąś reklamówkę RP gdzie chwalił się właśnie najwyższym poparciem wśród wojskowych.
To by bardzo dobrze świadczyło o amerykańskich żołnierzach. Przecież mogliby chwalić sobie imperium, w którego służbie jeżdżą po całym świecie i strzelają do ludzi z wszystkimi dostępnymi kolorami skóry.

BTW na tym wykresie, drugi jest Obama - laureat pokojowej nagrody Nobla ;) . Może trepy, którzy głosują na Obamę też mają nadzieję na przykręcenie ofensywy. W takiej sytuacji prawie wszyscy składaliby dotacje "popierające pokój".

edit:
http://caucuses.desmoinesregister.com/2 ... iowa-poll/
23 Cain, 22 Romney, 12 Paul. Pewnie co tydzień tam mają teraz sondaż, ja akurat taki zobaczyłem. Nie o to w tym konkursie chodzi, żeby wejść na podium, tylko żeby wygrać więc sporo pkt proc musiałby zdobyć, ale i tak niezła wiadomość. Za uśmiech, albo wygadanie ludzie na RP nie zagłosują. Może jakaś część za świetne spoty wyborcze :) .
Jeżeli jest 3ci u republikanów to przynajmniej jakaś część społeczeństwa w USA trochę z jego przesłania rozumie i akceptuje.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Liczyłem na większe poparcie wojaków. Bo dla nich to powinien być "swój chłop". Był chirurgiem wojskowym, musiał coś tam widzieć, czyli ma pojęcie o tym rzemiośle. Tym bardziej, że w armii jest dużo małomiasteczkowych i wiejskich a tym Ron Paul powinien być bliski.

A

Anonymous

Guest
Patrzcie co znalazłem :). Na tym zdjęciu obok dziewczynki to Ron Paul?

383638_286200281410303_208899849140347_966045_1498817863_n.jpg

On chyba jest jedynie przeciwny aborcji finansowanej z podatków?

D

Deleted member 427

Guest
On chyba jest jedynie przeciwny aborcji finansowanej z podatków?

Nie. Z tego, co mi wiadomo, chciałby, żeby jej regulacja nie odbywała się na poziomie rządu federalnego, ale zależała od legislacji poszczególnych stanów. Jest to krok w dobrą stronę, ale do libertarianizmu hen daleko. Gdyby kwestia aborcji miała być regulowana na poziomie np. hrabstw - to już znacznie lepiej - duże rozdrobnienie ośrodków władzy, spore możliwości emigracji, różne prawa - no ale trzeba by jeszcze przy okazji rozjebać partyjny kartel rządzący USA od 150 lat:

ramseycountyminnesota.jpg

D

Deleted member 427

Guest
Czyli mam rozumieć, że RP przez 70 minut stał i nic nie mówił? To nie mógł poprosić o fotel albo kanapę? ;)

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Tak se wrzucę... :)

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ixikHJNUNQk&feature=player_embedded[/video]

Do góry Bottom