GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
hehe przyślij mi pocztówke
a są tam jakieś fajne dupy? takie jak ja lubie
a są tam jakieś fajne dupy? takie jak ja lubie
Premislaus napisał:Mike Smith napisał:Ta, jasne. Zniknąłbyś ich magicznym okiem.
Jest całkiem pewne, że w omawianej przez nas sytuacji byłby terror rewolucyjny.
Premislaus napisał:Te sytuacje które wymieniłeś, to zostało stłumione brutalną siłą, a nie brakiem wolności słowa. Z resztą wtedy był kiepski przepływ informacji.
Mike Smith napisał:No popatrz, no właśnie. I oczywiście terror ten natychmiast by ustał po wygraniu konfliktu.
Tylko wytłumacz mi, dlaczego libertarianom wtedy nie opłacałoby się walczyć przez całe dekady o wolność na świecie? Człowiek bez praw jest bardziej użyteczny, niż taki z prawami. A przecież pisałeś o spójnej, centralistycznej, hierarchicznej organizacji. Terror więc bez trudu mogłaby stosować systematycznie.
Borze muj, jak dobrze, że jesteś tylko pomyleńcem z forum.
Trikster napisał:Ja pierdolę. Kolejna dyskusja w stylu "Czy sado-maso jest zgodne z libertarianizmem i czy można takich delikwentów potraktować chaingunem?". Fascynujące.
Premislaus napisał:Podczas bitwy pod Azincourt, gdy była krytyczna sytuacja, to król Anglii nakazał by zarżnięto francuskich jeńców( szlachtę i arystokratów za których byłby bogaty okup). Kiedy bitwa zaczęła się toczyć po myśli Anglików, to cofnął swój rozkaz. Jestem tego typu pragmatykiem.
Premislaus napisał:Dla mnie ty jesteś pomyleńcem, bo nie respektujesz prawa własności. Ze wszystkich wolnościowych filozofów to Max Stirner jest mi najbliższy.
Shemyazz napisał:Przejęcie władzy siłą i narzucenie ludziom wolności (wygląda to na oksymoron) jest pomysłem absurdalnym.
Premislaus napisał:Ze wszystkich wolnościowych filozofów to Max Stirner jest mi najbliższy.
a po ci ci? potrzebujesz kogoś kto ci bedzie gadać co masz robić?Shemyazz napisał:Ale nadal nie mamy Lenina/Capo di tutti capi.
Shemyazz napisał:Przejęcie władzy siłą i narzucenie ludziom wolności (wygląda to na oksymoron) jest pomysłem absurdalnym.
Shemyazz napisał:O wiele lepszym byłoby to, o czym wspomniałeś na początku tematu - założenie organizacji/stowarzyszenia