Podatki są fajne

Status
Zamknięty.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Cokeman napisał:
generalnie sprawa jest prosta - walczymy z tym co nas krzywdzi. jesli ktos uwaza ze krzywdzi go rzad to niech fika do panstwa. ja uwazam ze to kapitalisci mnie krzywdza i panstwo mnie przed nimi chroni. takie sa moje osobiste doswiadczenia.

M10 lub AK47 i kilku uzbrojonych kolegów ochroni Cię taniej i lepiej. Kapitaliście nawet do głowy nie przyjdzie, by mógł z Tobą polecieć w hugona.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman, spójrz na to od dobrej strony - nawet Marks miał ideały, chciał monopolu państwa na wszystko celem zwalczenia monopolu kapitalistów, chciał kontroli własności etc. I co? I jego marzenia się spełniły - wszystko to już mamy :) Na obszarze 38-milionowego państwa obowiązują te same przepisy, że nawet gaśnice musisz wozić ze sobą. Czy Marks wspominał coś o gaśnicach? ;)

Cokeman

Active Member
768
120
Marks mial i to jego problem.
Ja nie mam ideału. wystarczy abym mial co zrec i kogo ruchac.
wierzylem w wolnosc i uczciwosc i sie zawiodlem

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Cokeman napisał:
Ja nie mam ideału. wystarczy abym mial co zrec i kogo ruchac.
wierzylem w wolnosc i uczciwosc i sie zawiodlem
No ba! Widzisz? Same plusy. Po takiej deklaracji możesz iść do PO, PiSu, SLD i zrobić niesamowitą karierę w polityce. Wszędzie przyjmą Cię z otwartymi ramionami.:D

Jeśli wierzyłeś, że wolność i uczciwość jest teraz, to jesteś głupi.
Ale jeśli wierzysz, że wolność i uczciwość nie mają żadnej wartości, bo obecnie ich nie ma, to jesteś jeszcze głupszy. I zawiedziesz się jeszcze nie raz.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman, jesteś inteligentny gość, walnij sobie dużą lufe w sobotę z kumplami i się powygłupiaj, zresetuj umysł, w niedziele odpokutuj, a może w poniedziałek narodzisz się inny. Gwarancji nie ma, ale warto spróbować.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
kawador napisał:
Ja powiem tak: nic nie doprowadza mnie do większej kurwicy niż tupet, z jakim współczesna lewica przedstawia konfiskatę własności pod groźbą kary więzienia w kategoriach braterskiej wspólnoty i poszanowania "przyrodzonej" godności ludzkiej.

Bo żyje i rządzi więc może.
Problem jest gdzie indziej. Gdy pod koniec lat 90-tych napisałem na liście wolnościowej, że Timothy McVeigh był bohaterem i patriotą, było zero odzewu. Ok. ja rozumiem tych, którym zależy na wizie do USA etc. Ale inni...
W innym wątku Ty piszesz, że nie cierpisz książek, których autorzy posługują się językiem bezlitosnej agresji, tym samym odcinając się od "Dzienników Turnera" A. Macdonalda.
W jeszcze innym wątku Antoni i inni krytykują ciecia, że ma mentalność ciecia.

Tyle, że wolność nie przychodzi sama z siebie. Jak ktoś chce wolności to musi zaakceptować bezlitosną agresję i nie może krytykować ludzi za to że lubią jakiś porządek (nawet w swoim chlewiczku - nieistotne).
Macie myśleć inaczej. Widząc takiego ciecia to zamiast narzekać macie mieć w głowie wariant jak tego ciecia wykorzystać, by moc skurwysyństwa była po naszej stronie.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
W innym wątku Ty piszesz, że nie cierpisz książek, których autorzy posługują się językiem bezlitosnej agresji

Hola, hola :) Nie rób ze mnie wypomadowanej cioty :) :) Ja tylko parodiowałem wypowiedź Magdaleny Środy aka Pani Etyk, która po przeczytania tekstu Łysiaka w którymś tam "Uważam Rze" stwierdziła na łamach GW, że tygodnik posługuje się - tutaj cytat "językiem bezlitosnej agresji". Wtórował jej salonowy artysta Zbigniew Hołdys. Znowu cytuję: "To jest pismo bezkompromisowo sekujące ludzi o innym widzeniu świata. Gardzące nimi. Jest "Trybuną Ludu".

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
kawador napisał:
Ja tylko parodiowałem wypowiedź Magdaleny Środy aka Pani Etyk, która po przeczytania tekstu Łysiaka...

No to dawaj cudzysłowy, bo ja nawet nie mam siły słuchać autorytarzyc moralnych. ;)

Cokeman

Active Member
768
120
Jeśli wierzyłeś, że wolność i uczciwość jest teraz, to jesteś głupi.
Ale jeśli wierzysz, że wolność i uczciwość nie mają żadnej wartości, bo obecnie ich nie ma, to jesteś jeszcze głupszy. I zawiedziesz się jeszcze nie raz.

wierzylem ze urzedasy sa zli a przedsiebiorcy niepanstwowi sa dobrzy. Jesli to bylo glupie to kazdy na tym forum jest debilem (bez urazy)

jesli przestane wierzyc w idealy to unikne rozczarowan

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Cokeman, zlituj się, wypowiadasz się jak nastolatek, który właśnie został rzucony przez dziewczynę.

Ludzie są różni, dobrzy i chuje, jak to w życiu. Problem w tym, że nawet najlepszy urzędnik pracuje w złodziejskim biznesie z definicji. Może i po głowie cię pogłaszcze, ale jednak w końcu wyrucha. Można go jakoś zrozumieć, bo jednak system jest zastany, ale nic nie zmieni faktu, że robi w złodziejskim fachu.

Klasyfikowanie ludzi według klasowych kryteriów daleko cię nie zaprowadzi. Chyba że planujesz karierę w jakimś nowym NKWD.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Cokeman napisał:
wierzylem ze urzedasy sa zli a przedsiebiorcy niepanstwowi sa dobrzy. Jesli to bylo glupie to kazdy na tym forum jest debilem (bez urazy)

Urzędas jest zły z definicji a prywatny przedsiębiorca nie musi być uczciwy. Państwo z pomocą urzędasów chroni oszusta przed zwykłym linczem.

To w co wierzyłeś było głupie i naiwne. Przecież nie mamy wolnego rynku na którym oszuści są eliminowani.

C

Cngelx

Guest
Wiem, że ludzie w urzędach są zwykle mili i pomocni... bo w końcu za coś im się płaci...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom