Podatki są fajne

Status
Zamknięty.
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
engels napisał:
Czy Wy, propertarianie, możecie sobie uświadomić, że Wasze pieniądze nie zawdzięczacie sobie, tylko systemowi?

Proponuje, abyś przestał nazywać Boga "systemem".

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
komuchy to złodzieje...
kto chce opiekuńczego państwa niech se na nie płaci, ale komuchy mają to do siebie że każą płacić za to innym, każą zapierdalać innym na wspólny kolektyw, sami przeważnie są nierobami...

ja zapierdalam od ponad 20 lat, i najgorzej mi sie zawsze żyło jak płaciłem podatki na jebanych komuchów państwowych oraz różnej maści kolaborantów...

róbcie se komune ale kurwa ode mnie sie odpierdolcie kurwa!!!
a cokeman nie bądź taka cipa, masz umowe to idź do firmy windykacyjnej lub sądu...
czy przez to że niektórzy są takimi cipami i nie potrafią o siebie zadbać to moja wina że mnie też karają?
nie odpowiedziałeś na moje pytanie wcześniej, czy ja cie kurwa oszukałem? czy tysiące innych normalnych ludzi cie oszukało?

kurwa, ja pierdole, ale sie wkurwiłem...
powiem wam jedno, kiedyś sie miarka przebierze i jakiś komuch wyciągnie swoje złodziejskie łapsko, abo powie jedno słowo za dużo...
wtedy to co pisze krzysio to bedzie disnejowska bajeczka z różowymi zajączkami w porównaniu z tym co sie bedzie działo....
kurwa...

A

Anonymous

Guest
Maciej Dudek napisał:
Engels pracuję i dostaję za tę pracę pieniądze, nie będę pracował - nie będę ich dostawał. Czysta sprawa.
Panie Dudek! Jeśli ktoś ma drobnomieszczański ogląd na świat, ograniczony do własnego osobistego doświadczenia to o czym my tu mamy rozmawiać?

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman napisał:
proponuje abys przestal czcic swoj system jak boga

Pojadę tobą: ja działam we własnym interesie. Różnica polega na tym, że jako libertarianin nie mam nic przeciwko, żebyś sobie założył z kolegami komunę jak swego czasu stronnicy Osho założyli Rajneeshpuram. To ty chcesz nakładać na mnie podatki, zakazywać mi secesji i straszyć więzieniem, karcerem i pobiciem, jeśli się nie przystosuję. A jak kupie sobie roleksa za 5 koła, to pewnie listem poleconym przyjdzie wezwanie do gułagu. Cokeman, tu masz skrajnie lewicowy program NSDAP, zatwierdzony podczas wiedeńskiego kongresu DAP. Poniżej główne postulaty:

1. NSDAP jest wolnościową, jednocześnie narodową partią ukierunkowaną przeciwko reakcyjnym dążeniom, przeciwko kościelnym, szlacheckim i kapitalistycznym przywilejom i przeciwko obcym narodowo (żydowskim) wpływom;
2. Partia żąda zjednoczenia wszystkich europejskich zamieszkiwanych przez Niemców obszarów w ramach demokratycznej socjalnej Rzeszy Niemieckiej;
3. O wszystkich ważnych ustawach powinny decydować plebiscyty;
4. Należy stworzyć narodowe banki ludowe, które podlegałyby demokratycznej kontroli;
5. Trzeba wydać szereg rozporządzeń natury socjalnej, które dotyczyłyby głównie klasy robotniczej – zwłaszcza ochrony pracujących kobiet;
6. Właściciele ziemscy powinni podlegać kontroli państwa.

Wybieraj.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
engels napisał:
Maciej Dudek napisał:
Engels pracuję i dostaję za tę pracę pieniądze, nie będę pracował - nie będę ich dostawał. Czysta sprawa.
Panie Dudek! Jeśli ktoś ma drobnomieszczański ogląd na świat, ograniczony do własnego osobistego doświadczenia to o czym my tu mamy rozmawiać?

Panie engels, co ja Panu poradzę, że z góry skazuje się Pan na porażkę i z góry przewiduje Pan, że po dobroci nikt Panu za nic nie zapłaci. Ja po prostu chciałbym uniknąć płacenia za Pański brak wiary w siebie.

Taka jest optyka libertariańska i nawet jeśli się Panu ona nie podoba to trudno - taka optyka z natury rzeczy dominuje na forum libertariańskim, bardzo mi przykro.

Cokeman

Active Member
768
120
Jeśli ktoś ma drobnomieszczański ogląd na świat, ograniczony do własnego osobistego doświadczenia to o czym my tu mamy rozmawiać?
a do czyjego doswiadczenia ma sie odwolywac?

ja swoj poglad ograniczam do swojego doswiadczenia nie doswiadczen jakis burzujow albo powstancow.

Tylko mojość!!!

A

Anonymous

Guest
Maciej Dudek napisał:
engels napisał:
Maciej Dudek napisał:

Panie engels, co ja Panu poradzę, że z góry skazuje się Pan na porażkę i z góry przewiduje Pan, że po dobroci nikt Panu za nic nie zapłaci. Ja po prostu chciałbym uniknąć płacenia za Pański brak wiary w siebie.

Taka jest optyka libertariańska i nawet jeśli się Panu ona nie podoba to trudno - taka optyka z natury rzeczy dominuje na forum libertariańskim, bardzo mi przykro.

Panie Dudek, ale co ma mi po dobroci zapłacić? Sam sobie biorę, bo to moje! Nie będę się oglądał na optykę libertariańską, która twierdzi, że coś się należy kapitalistom, a nie proletariuszom!

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Cokeman gwarantuje Ci, że twojość nigdy nie zostanie zrealizowana za cudzość, nigdy nie będzie satysfakcjonująca. Jeśli obrabujesz iluś-tam za pośrednictwem kogoś-tam - jedzenie nigdy nie będzie miało smaku, odpoczynek nigdy nie będzie błogi, zadowolenie nigdy nie będzie pełne.

Cokeman

Active Member
768
120
a skad z ty wiesz co i jak mnie zadowala? Mowisz ze gwarantujesz? Jesli mi twoje zarcie zasmakuje i okaze sie ze sie myliles to co mi po twojej gwarancji?

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
engels napisał:
Panie Dudek, ale co ma mi po dobroci zapłacić? Sam sobie biorę, bo to moje! Nie będę się oglądał na optykę libertariańską, która twierdzi, że coś się należy kapitalistom, a nie proleteriuszom!

Panie engels, próbuj Pan brać ile wlezie. Dzisiaj jest to w modzie i dzisiaj się możesz Pan realizować na wiele sposobów. Można mieć również nadzieje, że optyka libertariańska nigdy nie stanie się dominująca - i tą nadzieją możesz Pan żyć.

Ja jednak sądzę, że wypracowanie czegoś "po dobroci" jest cenniejsze niż zajumanie i bardziej efektywne i dlatego widzę Pana, Panie engels, jako przegranego w dłuższej perspektywie.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
GAZDA napisał:
wtedy to co pisze krzysio to bedzie disnejowska bajeczka z różowymi zajączkami w porównaniu z tym co sie bedzie działo....
kurwa...

Tak będzie. Ale najpierw libertarianie muszą potrenować - SIŁA, MASA, RZEŹBA, bo wychudzony pracownik agencji reklamowej na nikim nie zrobi wrażenia :)

A

Anonymous

Guest
Panie Dudek, pana służalczość wobec władzy kapitału jest zatrważająca! Ja Panu mogę powiedzieć jedno: jeśli będziesz Pan żył pod pręgierzem praw innych, będziesz pan żył pod buciskiem autorytetów, zamiast prawem ustanowić swoją wolę i siebie Najwyższym to Pan marnujesz sobie życie!

A w dłuższej perspektywie - wszyscy jesteśmy martwi.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Panie engels, czy używanie słowa "Najwyższy" to nie jakieś echo jakobińskiej Istoty Najwyższej? Czy ta czerwona nić zostanie kiedyś przerwana?

whirlinurd

Member
556
19
ale po co opodatkowywać dzieci i starców? to może chociaż ich zwolnić z tego kuriozalnego przymusu? może ten pomysł będzie wspólną bazą "programowa"? ;)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
kawador napisał:
Tak będzie. Ale najpierw libertarianie muszą potrenować - SIŁA, MASA, RZEŹBA, bo wychudzony pracownik agencji reklamowej na nikim nie zrobi wrażenia :)

ja nic nie musze trenować, kurwa odkąd w 82 komuch z zomo do mnie strzelił to trenuje...

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
@Cokeman

To jest jakaś prowokacja z Twojej strony? (i skąd nagle wziął wziął się tu jakiś Engels, któremu już dałeś dwa plusy?) :s

Bo jeśli nie, to chyba trochę za mocno wszedłeś w tego Marksa i w to lewactwo.

Cokeman

Active Member
768
120
zadna prowokacja. wyrwalem sie z niewoli idealow i spojrzalem na wlasny interes. kapitalisci mnie oszukuja a panstwo mi pomaga wiec oplaca mi sie byc za komuna

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Ale komuniści tacy jak Bakunin chcieli obalić państwo. To jesteś anarchokomuchem czy komuchem-etatystą? Wiesz, co Bakunin pisał o twoim nowym idolu?
Widzimy teraz, co naprawdę łączy Marksa i Bismarcka. Jest to nieograniczony kult państwa. Nie potrzebuję udowadniać tego stwierdzenia w przypadku Bismarcka, dowody mam w garści. Od stóp do głów jest on mężem stanu i nikim innym jak mężem stanu. Wierzę jednak, iż nie trzeba zbyt wielkich starań, aby wskazać to samo u Marksa. Kocha on rządy tak bardzo, że życzyłby sobie nawet ustanowienia jakiegoś w Międzynarodowym Zrzeszeniu Pracowników; uwielbia on władzę tak bardzo, że chciałby narzucić nam swą dyktaturę. To zdaje się wystarczać do scharakteryzowania jego osobistego stanowiska. Socjalistyczny i polityczny program Marksa jest tego wiernym odbiciem. Najważniejszą intencją wszystkich jego starań, jak to było proklamowane w statucie założycielskim jego partii w Niemczech, jest utworzenie wielkiego państwa ludowego.

http://www.ibw.rdl.pl/index.php?q=node/11

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom