Podatki są fajne

Status
Zamknięty.
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman napisał:
a co ty niby chcesz poza szpanowaniem i sianiem nienawisci?

A co cię to obchodzi? Cokeman, stajesz się GORSZY niż kato-konserwy.

Cokeman napisał:
chcesz sie wywyzszac to siejesz wiatr. potem zbierasz burze w łagrze i dobrze ci tak

Kto sieje wiatr, to powiedział Nietzsche 120 lat temu. A sieją wiatr socjaliści, apostołowie-pięknoduchy, którzy podkopują instynkt, ochotę, uczucie zadowolenia robotnika ze swego małego istnienia – którzy zawistnym go czynią, którzy zemsty go uczą.

engels napisał:
A dlaczego chcesz siłą ludzi zmuszać do robienia rzeczy, których nie chcą? Dlaczego mają pracować na dobro prywatne kapitalistów, jak mogę na swoje wspólne?

Ale czy ja ci bronię utworzyć komunę i pracować na dobro wspólne tej komuny? No kurwa, skrzyknij się z kolegami i wykup jakiś powiat i jechane! I nie pitol mi tu o stosowaniu siły, bo ja cię do niego nie zmuszam. Jak ci się robota u kapitalisty nie podoba, to załóż własną firmę, tylko mi nie marudź, że "to nie takie proste", bo że nie "takie proste" to już zasługa siepaczy, których chcesz nasyłać na uczciwych ludzi. Poza tym unia daje zapomogi, więc na co ty jeszcze czekasz do chuja?

Cokeman

Active Member
768
120
A co cię to obchodzi? Cokeman, stajesz się GORSZY niż kato-konserwy.
tylko ze tamci to robia w imie swoich idealow a ja mam w socjalizmie swoj wlasny interes - pelna miche i swiety spokoj

uczucie zadowolenia robotnika ze swego małego istnienia
mam byc zadowolony ze mi nie płacą

a jak twoja matke wywala z pracy to tez bedziesz taki prokapitalistyczny niczym wolnorynkowy pawlik morozow?

masz koles bzika kapitalistycznego

A

Anonymous

Guest
kawadorze, a kto Ci karze skrzyknąć się z kolegami i wykup jakiś powiat i jechane! Czy ktoś Cię do czegoś zmusza? Do Somali! Niech żyje Europa tysiąca Lichtensteinów, ogłoście swoją suwerenność! Co Was powstrzymuje!

Przykro mi, ale sam widzisz, że dyskusja zamieniła się tutaj w jakąś pyskówkę!

Apeluję do powrotu do głównego tematu, czyli podatków.

whirlinurd

Member
556
19
Cokeman ale nie chodziłeś do pracy w koszulce rejdżów? :D

dziś jest dzień zwierzeń ok! :sleepy: spotkałem kilku pseudo-biznesmenów megalomanów budzili we mnie raczej uczucie komediowe niż nienawiści ale i spotkałem też osoby które są uczciwe ale nie do takiego poziomu że mógłbym o sobie powiedzieć że wyzbędę się dla nich własnych pomysłów ( a jestem osobą raczej leniwą i praca jako taka dla mnie jest przekleństwem ;) ) jedno jest pewne wolę umrzeć z głodu niż pójść do urzędu po zasiłek - trudno zniknę sobie :) a teraz dzięki kapitalizmowi biorę laptopa i poklepię sobie bity i steamowe gierki ;)

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman napisał:
tylko ze tamci to robia w imie swoich idealow a ja mam w socjalizmie swoj wlasny interes - pelna miche i swiety spokoj

Tak - ty masz swój ideał - żarcie, oddychanie i ruchanie dla proletariatu.

Cokeman napisał:
a jak twoja matke wywala z pracy to tez bedziesz taki prokapitalistyczny niczym wolnorynkowy pawlik morozow?

Moja matka nie może znaleźć roboty od 10 lat.

Cokeman

Active Member
768
120
podatki sa fajne o ile sa nakladane od luksusu (nie od dochodu) czym przyczyniaja sie do niszczenia ludzkiej zawisci, pychy i bucostwa. Poza tym podatki to taka forma ubezpieczenia od oszustwa kapitalistow

A

Anonymous

Guest
kawador napisał:
Moja matka nie może znaleźć roboty od 10 lat.

Powiem po libertariańsku, najwyraźniej nie ma nic ciekawego do zaoferowania na rynku pracy. Nie jest potrzebna. Niech się przekwalifikuje i stanie się bardziej konkurencyjna.

Ale pewnie nie może znaleźć pracy przez tych komuchów :(

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
engels napisał:
kawadorze, a kto Ci karze skrzyknąć się z kolegami i wykup jakiś powiat i jechane! Czy ktoś Cię do czegoś zmusza? Do Somali! Niech żyje Europa tysiąca Lichtensteinów, ogłoście swoją suwerenność! Co Was powstrzymuje!

Tacy jak ty, którzy natychmiast wywołają wojnę, gdy spróbujemy się odłączyć. A do Somalii nie jadę - nie mój klimat i nie moja kultura.

engels napisał:
Powiem po libertariańsku, najwyraźniej nie ma nic ciekawego do zaoferowania na rynku pracy. Nie jest potrzebna. Niech się przekwalifikuje i stanie się bardziej konkurencyjna.

Ale pewnie nie może znaleźć pracy przez tych komuchów Sad

Nie może znaleźć, bo nie chce szukać. A komuchy wielu ludziom zrujnowały życie, więc tu się tak kurwa nie podśmiechuj, koleżko.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
engels napisał:
A dlaczego chcesz siłą ludzi zmuszać do robienia rzeczy, których nie chcą? Dlaczego mają pracować na dobro prywatne kapitalistów, jak mogę na swoje wspólne?

a dlaczego ty popierasz by mnie siłą zmuszano do płacenia za rzeczy które nie są mi potrzebne?

Cokeman

Active Member
768
120
jedno jest pewne wolę umrzeć z głodu niż pójść do urzędu po zasiłek
dzieciak z ciebie

Max Stirner napisał:
Mężczyzna różni się od młodzieńca tym, że bierze świat takim, jaki jest, zamiast wszędzie dopatrywać się w nim zła i chcieć go ulepszać, tj. kształtować wedle swego ideału. Utwierdza się w nim przekonanie, że w życiu należy się kierować własnym interesem, nie zaś ideałami.

wiekszosc tutejszych ma idee fixe w postaci wolnego rynku za nic majac swoj interes albo swojej matki.
przykre

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Cokeman napisał:
nie płacisz w terminie, jako zabezpieczenie oddajesz nerkę, albo odpracowujesz daną sumę, w sposób jaki Ci zadam.
fajny pomysl.
ja to robie tak - place podatki i jak mnie jakis burzuj oszuka to niech urzednik go zabije a nerke sprzeda. od razu bedzie porzadek.
No i to fajnym pomysłem już nie jest. Bo podatki nie są dobrowolne, i na to, żeby urzędnik go zabił, ja tez muszę się składać, a nie chcę. A poza tym, macie teraz w chuj tych urzędników, a ludzie i tak w terminie nie płacą, firmy bankrutują i obecność państwa jest kontrskuteczna w rozwiązaniu tego problemu.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman napisał:
wiekszosc tutejszych ma idee fixe w postaci wolnego rynku za nic majac swoj interes albo swojej matki.
przykre

Przykry to jest twój ohydny lewacki konserwatyzm, szufladkowanie ludzi, ocenianie ich i zmuszanie do robienia tego, czego nie cchą robić.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
ja to robie tak - place podatki i jak mnie jakis burzuj oszuka to niech urzednik go zabije a nerke sprzeda. od razu bedzie porzadek.

To se płać, ale ja nie chce państwowego przymusowgo "ubezpiecznia" - poradzę sobię pomocy urzędników...

Cokeman

Active Member
768
120
Przykry to jest twój ohydny lewacki konserwatyzm, szufladkowanie ludzi, ocenianie ich i zmuszanie do robienia tego, czego nie cchą robić.

przykra jest naiwnosc takich idealistow jak ty. sam dzis ruszyles temat ze kapitalisci sa winni zbrodni w Rosji a mimo to bronisz tych burzujow. Oni uwielbiaja takich pozytecznych idiotow.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Cokeman chcesz zabierać kasę stanowiącą własność innych, żeby mieć ją dla siebie - proste. To powszechny pogląd. Na tym forum są natomiast ludzie, którym lepiej smakuje kromka chleba za własne pieniądze niż carpaccio za cudze ;)

A

Anonymous

Guest
Czy Wy, propertarianie, możecie sobie uświadomić, że Wasze pieniądze nie zawdzięczacie sobie, tylko systemowi? Poradzicie sobie, póki będzie trwał system wyzysku oparty na przemocy. Ty, aluzci, sobie poradzisz. W logice systemu, oczywiście, który popierasz, bo służy Twoim interesom. Ale my musimy patrzeć szerzej. Bo to nas pogłębia.

Maciej Dudek napisał:
Cokeman chcesz zabierać kasę stanowiącą własność innych, żeby mieć ją dla siebie - proste. To powszechny pogląd. Na tym forum są natomiast ludzie, którym lepiej smakuje kromka chleba za własne pieniądze niż carpaccio za cudze ;)

A co to jest moje? Twoje? Przecież wszyscy pracują, a co się komu należy zależy od tego, co ustalimy. Dlaczego ustaliliście, że złoto, w które stopiono krwawy pot klasy robotniczej ma należeć do kapitalistów? Czy kapitalista je za swoje czy za cudze? I dlaczego on je kawior za cudze, a proletariuszom pozostawia się tylko, aby przeżyć i mogli pracować na swoich Panów?

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Cokeman napisał:
sam dzis ruszyles temat ze kapitalisci sa winni zbrodni w Rosji a mimo to bronisz tych burzujow.

A Żydzi są winni zbrodni Hitlera:

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1bXanyDxKSk[/video]

Kapitał żydowski w sposób zauważalny finansował także III Rzeszę.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Engels pracuję i dostaję za tę pracę pieniądze, nie będę pracował - nie będę ich dostawał. Czysta sprawa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom