OP
OP
Deleted member 427
Guest
Cokeman napisał:a co ty niby chcesz poza szpanowaniem i sianiem nienawisci?
A co cię to obchodzi? Cokeman, stajesz się GORSZY niż kato-konserwy.
Cokeman napisał:chcesz sie wywyzszac to siejesz wiatr. potem zbierasz burze w łagrze i dobrze ci tak
Kto sieje wiatr, to powiedział Nietzsche 120 lat temu. A sieją wiatr socjaliści, apostołowie-pięknoduchy, którzy podkopują instynkt, ochotę, uczucie zadowolenia robotnika ze swego małego istnienia – którzy zawistnym go czynią, którzy zemsty go uczą.
engels napisał:A dlaczego chcesz siłą ludzi zmuszać do robienia rzeczy, których nie chcą? Dlaczego mają pracować na dobro prywatne kapitalistów, jak mogę na swoje wspólne?
Ale czy ja ci bronię utworzyć komunę i pracować na dobro wspólne tej komuny? No kurwa, skrzyknij się z kolegami i wykup jakiś powiat i jechane! I nie pitol mi tu o stosowaniu siły, bo ja cię do niego nie zmuszam. Jak ci się robota u kapitalisty nie podoba, to załóż własną firmę, tylko mi nie marudź, że "to nie takie proste", bo że nie "takie proste" to już zasługa siepaczy, których chcesz nasyłać na uczciwych ludzi. Poza tym unia daje zapomogi, więc na co ty jeszcze czekasz do chuja?