Partia Libertariańska (facebook)

D

Deleted member 427

Guest
Maciej Dudek napisał:
Moim zdaniem PL powinna być tyglem, który topi konserwatywny liberalizm.

A moim zdaniem PL powinna być PL. Dwie drogi: albo zgodnie z nazwą będą tam rządzić libertarianie i stracicie parę lajków na fejsie, albo zorganizujecie wybory i rozpocznie się spokojny dryf w stronę brzózki pod Józefowem z opcją katapultowania się do pisu/po. Simple as that.

Avx

Active Member
831
186
Jeżeli coś nie będzie stało na straży ideologicznej ortodoksji, to stanie się to, czego się od początku obawiam. Piękna nazwa "libertarianizm" zostanie splugawiona.

Przepraszam za "wielkie słowa", ale taka prawda.

Przybudówka do PO albo do "prawicy", nosząca nazwę "partia libertariańska", to byłby dla mnie -osoby nazywającej się "libertarianin"- osobisty powód do wstydu.

Na szczęście na razie Koordynatorem Programu jest Jacek Sierpiński -chwała bogom za to- ale co stanie się później ? Boję się tego "później" w kontekście PL.

Z jednej strony jestem bardzo mile zaskoczony tą całą aktywnością (wcześniej nie wierzyłem, że w Polsce uda się Partię Libertariańską założyć); ale z drugiej strony nie jestem zwolennikiem partyjności i boję się tego, w jakim kierunku to może dryfować. Niechże to będzie naprawdę libertariańska partia...

A

Aeger

Guest
Będziemy postulować progresywny - stawki od 80% do 120% w ramach likwidacji podatków dochodowych.

D

Deleted member 427

Guest
No właśnie w tym rzecz, że nie macie nic postulować - macie mówić, że dochodowy to wymysł bandytów lubiących kontrolować, na co obywatel wydaje pieniądze, i dodatkowe źródło dochodów dla państwa w razie wojny z innym państwem, a nie bajki opowiadać o krzywych Laffera.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 268
Powiedzmy sobie szczerze, trzeba będzie jednak powałać ortolibertariańską Platformę Odjebistyczną :)

Avx

Active Member
831
186
Zastosujcie się po prostu do rady Jacka Sierpińskiego, please, please, please...

Mechanizm jeszcze nie został zatwierdzony. Ja nie byłbym za pełną demokracją. Powinna być jakaś grupa pilnująca zasad, na wzór Rady Strażników w Iranie albo tego ciała, co zmienia przepisy gry w piłkę nożną przy FIFA :)

Avx

Active Member
831
186
Byłem na realnym spotkaniu w Krk, jestem autorem paru (zaakceptowanych) poprawek do Deklaracji... Czyli mimo swojego sceptycyzmu, coś się udzielam :)

Jaka jest procedura przyłączania się do zarządu na obecnym, niesformalizowanym etapie ?
Autorytarna, podejrzewam. Chcesz mnie przyłączyć, nie obrażę się :)

A

Aeger

Guest
A to zwracam honor Avx. Po prostu nie jestem w stanie odróżnić kto jęczy z forum a kto działa z forum.

Tak, autorytarna bo jak wiadomo demokracja to bóg który zawiódł.

D

Deleted member 427

Guest
Aeger napisał:
bo jak wiadomo demokracja to bóg który zawiódł.

Im prędzej ty wyjebiesz demokracje, tym mniejsza szansa, że ona wyjebie ciebie. A demokraci chętni do jebania nadchodzą - straight from Józefuf - z krzepiącymi pomysłami, które fruną za nimi jak muchy w upalny dzień ;)

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Pozbycie się JKM z UPR zajęło kilkanaście lat, a to był twardy zawodnik a statutu nie powstydziłoby się Imperium Perskie. Jeśli wprowadzicie pełną demokracje to Was koliberały załatwią w pół roku :) A jak jeszcze agenturę oddelegują z prawicowych partyjek do PL to pozamiatane.

A

Aeger

Guest
Po prostu oglądam ekranizację The Fountainhead i tak jakoś w przerywnikach zakąszam Hansem Hermanem Hoppe więc nie dziw że strzeliłem tytuł jego książki. Tak, wiem że mam sarkazm niezły, jestem z tego znany że na swój sposób umilam ludziom życie.

---Stan Tymiński na linii---

D

decha_131

Guest
Zbrodnie reżimu komunistycznego w Polsce nie powinny ulegać przedawnieniu i powinny być z całą stanowczością ścigane oraz karane.

Czyli chcecie łamać zasadę, że "prawo nie działa wstecz"? Termin "zbrodnia komunistyczna" powinnien zostać wycofany z prawa.

A

Aeger

Guest
Czyli chcecie łamać zasadę, że "prawo nie działa wstecz"? Termin "zbrodnia komunistyczna" powinnien zostać wycofany z prawa.

Czy chcemy to nie wiem, to chyba Sierpa pomysł był (ale głowy nie dam), ale i tak zanim dojdziemy do władzy to problem się rozwiąże sam - poumierają.

• Like
Reactions: Gie
Do góry Bottom