Michalkiewicz

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 450
Przyszło mi do głowy, że lubię słuchać Michalkiewicza bo ma dużą wiedzę (te cytowania z pamięci), ale nie brzmi, jakby miał zaraz umrzeć z przedawkowania mundrości (jak profesorskie dziadki z YouTube). Po prostu przyjemnie się go słucha. Chyba ostatni żyjący polski konserwatysta, którego szanuję.

tolep

five miles out
8 594
15 495
Przyszło mi do głowy, że lubię słuchać Michalkiewicza bo ma dużą wiedzę (te cytowania z pamięci), ale nie brzmi, jakby miał zaraz umrzeć z przedawkowania mundrości (jak profesorskie dziadki z YouTube). Po prostu przyjemnie się go słucha. Chyba ostatni żyjący polski konserwatysta, którego szanuję.
A co z Braunem? Jego wyklad o powstaniu listopadowym wysadzil mnie z butow. Na YouTube jest w 3 czesciach (druga i trzecia ma inny tytul nieco) a ja go oglądałem pierwszy raz w streamie na zywo i musiałem idac do sklepu zabrac za soba MiFi bo nie mogłem przerwać.

Zresztą podobnie rozjebal mi mozg ws. Powstania Styczniowego.

T.M.

1 412
4 450
Ok, tego też szanuję. Ale Michalkiewicza mi się przyjemniej słucha.

kowaI

Well-Known Member
422
562
"W ramach intensywnego reformowania naszego nieszczęśliwego kraju warto zastanowić się również nad jeszcze jedna reformą, w postaci przywrócenia kary śmierci i to nie tylko za zabójstwa z winy umyślnej, ale również – za zdradę stanu. W ogóle jest rzeczą zdumiewającą, że chociaż około 70 procent obywateli nie tylko w Polsce, ale i w innych krajach Unii Europejskiej aprobuje karę śmierci za morderstwa, to Umiłowani Przywódcy, mający pełne gęby frazesów o demokracji, skutecznie blokują przywrócenie tej kary do arsenału kar kodeksowych. Trudno o lepszą i bardziej przekonującą ilustrację, że nie są żadnymi demokratami, tylko wykonują zadania postawione im przez jakąś mafię, czy jakieś mafie, które wystrugały ich z banana i w ten sposób zrobiły z nich człowieków. Co to za mafie – na to pytanie można odpowiedzieć jedynie odwołując się do teorii spiskowej, która wszelako przez ekspozytury mafii w mediach i środowisku autorytetów moralnych jest stanowczo potępiana. W następstwie tego potępienia do wierzenia podawane są idiotyczne opowieści, że z tą demokracją, to wszystko naprawdę i wielu mikrocefali skutecznie ogłupionych przez żydowską gazetę dla Polaków święcie w to wierzy.."
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3564

T.M.

1 412
4 450
S.Michalkiewicz srogo zaorał wielbiciela darmowych wczasów:)
"..nie po to Mojżesz chodził z żydami 40 lat po pustyni, bo nie mógł trafić.."

01:19: (...) to młodzież na to patrzy i efekt widzimy jaki jest, anarchia praktycznie już jest, 80% w Polsce to jest anarchia!

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 471

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 740
Świetny spicz Pana Stanisława pod tytułem:
«Wniebowstąpienie młodzieżowego idola podczas Światowych Dni Młodzieży»

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Ha, Stasiu minął się z prawdą, mówiąc że nie zapraszali go przez ostatnie kilkanaście lat do TVP. Był w "Młodzież Kontra" w 2011 r.:

Bardzo dobre wystąpienie, tak nawiasem. W pełni zgadzam się z wnioskiem co do przyczyn słabych wyników UPR.

Ostatnia edycja:

Madmar318

Well-Known Member
307
1 089
Daję to w temacie o Michalkiewiczu, bo to tylko potwierdza teorie które od lat głosi. Jakby ktoś się zainteresował RazwieDuprem polecam przeczytać Akwarium Wiktora Suworowa.
"Raport stwierdzał także że kadry WSI były zdominowane przez osoby szkolone przez KGB i GRU"

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 594
15 495
Daję to w temacie o Michalkiewiczu, bo to tylko potwierdza teorie które od lat głosi.
Nie. Ten filmik nie może potwierdzić ani zaprzeczyć niczemu (więc nie pytam, o jakich teoriach mówisz). Sama informacja nie jest sensacyjna ani bulwersująca, a całość filmiku to pomieszanie bełkotu, półprawd i zwyczajnych kłamstw.

Raport stwierdzał także że kadry WSI były zdominowane przez osoby zdominowane przez KGB i GRU
Nawet nie potrafisz zdania ze słuchu przepisać. A propos, gdzie jest odtajniony "aneks"? :D

Madmar318

Well-Known Member
307
1 089
Michalkiewicz od lat mówi o tym że mamy rząd fasadowy, ale że nie ma dowodów tylko poszlaki. Papiery świadczą tylko o kontaktach WSI z obcymi służbami, ale to jest dość istotna "poszlaka". Już w 2007 roku pewna persona ujawniła papiery na szkolenia Dukaczewskiego. W komentarzach jest do tego odnośnik:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kwit-spod-wycieraczki-na-dukaczewskiego,35431.html

Trochę mnie interesuje temat służb specjalnych i widzę tu jeden problem. Ponieważ służby są tajne, mamy mocno ograniczone źródło informacji, często szczątkowych i trzeba posiłkować się albo książkami napisanymi przez byłych pracowników służb albo rozumowaniem indukcyjnym. Np. z jakiej racji Polska płaci wysokie stawki za gaz, pomimo tego że moglibyśmy się nawet domagać opłaty za tranzyt gazu? Po co przy autostradach tyle bezsensownie pobudowanych ekranów akustycznych?
A propos, gdzie jest odtajniony "aneks"? :D

Aneks pewnie u Antka w sejfie.

tolep

five miles out
8 594
15 495
uż w 2007 roku pewna persona ujawniła papiery na szkolenia Dukaczewskiego.

Do 1991 byliśmy w Układzie Warszawskim, więc niczego dziwnego ani bulwersującego nie ma w tym, że latem 1989 Dukaczewski był na jakimś szkoleniu w Moskwie. A poza tym kiedy był ten "oficjalny koniec komunizmu"? Gdy Joanna Szczepkowska ogłosiła to w VViadomościach?

Madmar318

Well-Known Member
307
1 089
Ale faktem jest że nie zrobiono czystki a to już jest pewna aberracja. Ciekawy jestem jak sobie poradził Łukaszenka ze służbami.

tolep

five miles out
8 594
15 495
Sowiety w tamtym czasie miały bardzo sztywny gorset ideologiczny.

Tajne służby wojskowe i ideologia? W 1989? Prędzej już przesiąknął od młodości, a raczej z mlekiem matki. Wystarczy spojrzeć do jego życiorysu w Wikipedii :)

Wracając do Michalkiewicza - on nie ma żadnej "teorii" dotyczącej "RAZWIEDUPR" (pomijając nudną i w gruncie rzeczy dziurawą opowieścią o transformacji ustrojowej, którą Michalkiewicz opowiada od dekad niczym Pietrzak swój życiorys), bo to jest jeden z jego keywordów używanych namiętnie w publicystyce (pewnie znudziła mu się "razwiedka") i pozbawiony jakiegokolwiek konkretnego znaczenia. Bombka na choince, jak kmina u Łysiaka w "Dobrym".

Do góry Bottom