Mariusz Max Kolonko mówi jak jest...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Bezmózgim sławcom Kolonki, wydającym pod wrażeniem jego propagandy echy, ochy, achy, ichy, ku rozwadze:

R.Zaleski - Salon24 | Kolonko&Putin

W momencie kryzysu wiary w to co mówią dziennikarze TVN itp pojawił się Kolonko, były dziennikarz TVN. Mówi przez internet, przedstawia się jako przeciwnik elity polskich dziennikarzy, nadaje przez socjal media, one budzą zaufanie. Dlaczego? Ot tak działalność społeczna? Chce głosić prawdę?

Max ma cienką stronę sprzedająca dywany, z których 10% dochodu idzie na weteranów. Patrząc na nią mam wątpliwości czy w ogóle jakiś dywan sprzedała. Miał wykład w Fundacji Goethego w Berlinie o USA, coś tam w Fundacji Kościuszkowskiej. W informacji sobie, w języku angielskim, jako dorobek, jest w stanie podać jedynie współpracę z telewizją polską. Max - zrób może jakiś odcinek o tym z czego żyjesz?

„Putin czasem mówi jak jest” mówił w jednym z odcinków. Dziś Putin jest człowiekiem roku Max TV.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Tak, Kolonko coraz mocniej odlatuje..

W informacji sobie, w języku angielskim, jako dorobek, jest w stanie podać jedynie współpracę z telewizją polską
Bez przesady, pracował m.i.n w Huffington Post

de Maistre

Member
92
80
Co do Putina to ja się nie dziwię. ^^ Kto inny zasługuje niby na ten tytuł? :p Wygrał wszystko co było do wygrania. :p Jeszcze jak zajmie prawobrzeżną Ukrainę to zostanie najwybitniejszym Ruskim po Katarzynie Wielkiej.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Max promowany dużym artykułem na onecie. Gada m.in. tak:
W sprawie TVP Polonia, również po naszych publikacjach, pojawiło się wiele sprzecznych informacji. Dowiedziałem się m.in., że przez kilka ostatnich miesięcy mocno mediował Pan w MSZ, żeby resort zrobił coś w sprawie TVP Polonia. Czy to prawda?

Niczego nie mediowałem, a gdyby nawet - nie opowiedziałbym tu o tym. Faktem jest, że zgłaszałem w ubiegłym roku projekt TVP Polonia pod auspicjami ministerstwa, w wyniku którego, korzyści miałaby też Telewizja Publiczna. TVP dostałaby swoją dotację, ale nie w formie kasy do roztrwonienia, a jedynie produktu do zarządzania
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-o...adze-tvp-maja-w-d-wszystko-i-wszystkich/pshjf

Państwowiec to państwowiec, a jeszcze na dodatek znany Max: wybitny etatysta-republikanin. Raz wybudzony zaczyna działać jak pershing. Dobry jest skubaniec. Może jeszcze nie ryje w przestrzeni tak spektakularnie jak Wielki Pacyfikator i Nieoficjalny Minister Zdrowia Od Piątej Składki Na NFZ Juras Owsiak, ale rokowania są wybitne.

Max powie, że TVP mają w dupie wszystko i wszystkich i natychmiast ma poparcie ogromnej liczby ludzi twierdzących, że wyrzucili swoje tv, a korzystają tylko z neta, gdzie nie ma propagandy :) Przy okazji, do tych co rzekomo wyrzucają tv: na czym oglądacie swoje ulubione filmy? Macie monitory do kompa 42 cale?

NoahWatson

Well-Known Member
1 297
3 210
Heh, niedawno spotkałem się z opiniami w Internecie, że rząd niemiec specjalnie forsuje dyrektywy by każdy do kogo domu da się podłączyć Internet szerokopasmowy go miał, 20-30 megabity/s i tutaj teorie były dwie:
a) rząd niemiec chce uniezależnić przeciętnych ludzi od telewizji, by rządy innych krajów nie mogły manipulować wyborcami w tak dużym zakresie, bo widzą w tym zagrożenie dla ich europy co za tym idzie państwa niemcy
b) rząd niemiec chce przygotować się na czasy, gdy ludzie sami dobrowolnie przestaną oglądać telewizję w tradycyjnej formie i przygotować grunt pod telewizję przez Internet, by nie utracić mocy manipulacji ludzi przez autorytety wyświetlane na ekranie.
Ciekawy jestem jakie są Wasze przewidywania przyszłości dotyczące tego, jak będzie wyglądał świat za 10 lat, gdy już nie będzie tradycyjnej telewizji.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
a) rząd niemiec chce uniezależnić przeciętnych ludzi od telewizji, by...
b) rząd niemiec chce przygotować się na czasy, gdy ludzie sami dobrowolnie przestaną oglądać telewizję w tradycyjnej formie...
Ciekawy jestem jakie są Wasze przewidywania przyszłości dotyczące tego, jak będzie wyglądał świat za 10 lat, gdy już nie będzie tradycyjnej telewizji.
Raczej nic z powyższych. Na zachodzie spada oglądalność TV. Jak gadałem z Kanadyjczykiem 10 lat temu to mówił, że nie rozumie dlaczego w polskich domach są po dwa a czasem trzy telewizory i góra jeden komputer, podczas gdy u nich w Kanadzie jest jeden telewizor i kilka komputerów. Co innego duży telewizor jako monitor do konsoli. Wśród kolegów w Niemczech jest podobna tendencja.
W Niemczech jest dość ciekawa sytuacja oni chcą, by abonament za tv płacili wszyscy posiadacze łącza internetowego. Ja nie doszukuję się jakichś teorii spiskowych w szybkim internecie w każdym domu. Niemcy są w tej materii pragmatyczni. Oni myślą, że jak wszyscy będą mieć szybki internet, to "zdyscyplinowane niemieckie społeczeństwo" będzie "bardziej konkurencyjne" na rynku pracy, gdzie nowe technologie (czyli komputery) są w każdym ustrojstwie.
Jednak najlepiej jak wypowie się ktoś z Niemiec.

Last Boy Scout

New Member
19
4
Max to Max, chlopakowi sie w dupie poprzewracalo, bo ktos mu kliknal pare razy lubie to. Ostatnimi czasy gada coraz wieksze glupoty, ale ten odcinek o Putinie, trafil bullseye!
Na zachodzie lawina krytyki, ze Putin zly, bo ne pozwala gejom figlowac na ulicach i robia z niego buraka, a koles robi swoje i gra europejskiemu (a w zasadzie swiatomemu) lewactwu na nosie. Chujek i stary komuch, ale trudno nie docenic. Max poskladal do kupy Putinowe osiagnecia i dal mu tytul czlowieka roku:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
I jeszcze mówić ,że polska za tego wąsatego komucha kwitła.... co z tego ,że gospodarka w ruinie ale za to Lwów był ,,nasz".
Dostał polecenie walić w inny target. W powszechnej i mocno urabianej przez lata świadomości jest, że Piłsudski był wielki, podobnie jak Kościuszko, Traugutt czy król herbu Ciołek. Jakieś hujki postanowiły, że trzeba ich czcić i basta.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Ja z Kolonko mam tak, że praktycznie zawsze wiem co powie w danym filmiku bez oglądania, wystarczy znać temat na jaki się wypowiada. Trochę wolnosciowych idei przemycil w swoich filmikach, ale dla mnie większość jego kontentu to ostatnio włażenie w dupę gimbo-narodowcom, czyli zachwyty nad zamordystami, gadki szmatki o silnym państwie polskim itp. Wkurwilo mnie też jak kiedyś zachwycał się władzami Nowego Jorku, jak wspaniale rozwiązali problem przestępczości. Taaa....rozwiązali poprzez ekstrazamordyzm, aresztowania ludzi za byle gówno itp.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Kiedy Piłsudski był dobrym dyktatorem? Wtedy, kiedy przywłaszczył sobie splendor zwycięstwa za bitwę warszawską? Wtedy, kiedy podbijał Litwinów? Czy kiedy ustalał zamordystyczne podatki? Czy kiedy ograniczał dostęp do broni? Czy kiedy wprowadzał prohibicję? A nie... chyba wtedy, kiedy zdobył władzę zamachem stanu i swoich wrogów wykończył w obozie koncentracyjnym w Berezie

military

FNG
1 766
4 728
Maksa już nie oglądam nie tylko dlatego, że pierdoły pociska. Forma jego filmików jest totalnie żenująca - to intro rodem z osiedlowej kablówki z 1992 roku, ten nowoczesny format obrazu 4:3, te dowcipy skojarzeniowe na poziomie wczesnego przedszkola... Kiedyś koleś po prostu mówił (krótko i do rzeczy) i było OK, dało się to oglądać. Teraz najwyraźniej uwierzył w swoje "medialne imperium" i wyszła taka amatorska, żenująca kaszana, że disco polo się przy tym chowa.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Ktoś w ogóle jeszcze słucha tego gościa?
Od prawie roku - już nie, odkąd zmienił formułę (z krótkich, paruminutowych, publikowanych 2-3 razy w tygodniu konkretnych wypowiedzi na konkretne tematy jak np. przekręty z dopłatami do ekoenergii, itd) na długie, kilkudziesięciominutowe, felietony z pitoleniem o polskiej polityce czy historii, z wyraźnym urabianiem na określone poglądy.

No i ten jego humor i wymuszony śmiech.. Poza tym - nie przepadam za spoufalaniem się dziennikarzy z widzami.

Ostatnia edycja:

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Kolonko ma popularność, bo ma swój własny target. Sami widzicie ludzi, którzy pod jego filmikami wypisują regularnie komentarze w stylu : "Tacy ludzie jak Kolonko, Korwin i Cejrowski powinni rządzić Polską". W polskim internecie jest sporo ludzi o mieszance poglądów konserwatywno-liberalno-narodowych i on do nich trafia.

Do góry Bottom