Krótkie pytanie od nooba - dlaczego Korwin jest tak nieskuteczny?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Nie wiem czy było, ale znalazłem taką ciekawostkę, w katalogu IPN odnośnie Korwina

Teczka kandydata na tajnego współpracownika [kTW]
Zarejestrowany 22.02.1978 pod nr 51811 przez Wydz. IX Dep. III MSW w charakterze kandydata na tajnego współpracownika. „Zrezygnowano z pozyskania 26.02.1979 – wrogi stosunek do ustroju PRL”.

http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showD...alogId=4&pageNo=1&nameId=15026&osobaId=26617&

no i materiał, który wylądował na wykopie:

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
10291143_300408986801783_1548790654685635188_n.jpg

jORxNy2l1iP1M.jpg

comment_QcLAKHcloeqr2QaMkfxNVJWqUD9UrUEp.jpg

Ostatnia edycja:

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Obejrzałem sobie na tvp info program w którym był Dziambor. I jak lubię styl Dziambora tak właśnie ten program pokazał dlaczego styl Korwina jest niezbędny dla małej partii (ewentualnie inny styl ale równie niekonwencjonalny). Oprócz Dziambora był koleś z sld, koleś z pisu i zalewski z po, który cały czas pierdolił te typowe bzdury o Korwinie. Dziambor siedział i grzecznie czekał na swoją kolej. Gdy przyszła jego kolej próbował się wypowiedzieć ale zalewski mu przeszkadzał. Do tego nie potrafiłwprost powiedzieć że nie ma żadnego dokumentu dotyczącym zagłady żydów który podpisał hitler. Mało z jego wystąpienia mogło zapaść w pamięć i za bardzo sprawiał wrażenie słabo zdecydowanego. Nie odpowiedział nawet na większość dupnych zarzutów i złośliwości, w ogóle przez większość czasu tylko siedział.
I dlatego niezbędny jest Korwin, bo kiedy Dziambor siedział grzecznie, Korwin zdążyłby wszystkim , nie pytany o zdanie wytknąć złodziejstwo i kłamstwa. Do tego kilka razy wyśmiał by bzdury pokurwieńców i popukał w głowę oraz przeżegnał (ci od kamer lubią pokazywać takie rzeczy). Dzięki temu Korwin może być zapamiętany.
Swoją drogą zalewski jebnął że monarchista nie może być liberałem. Dziambor się do tego nie odniósł, Korwin pewnie przywołał by jednego ze swoich ulubionych filozofów politycznych.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Wideo z wykopu
"Ruch Narodowy pod przykrywką jakichś kserówek o gender rozdaje swoje ulotki na Wiecu Kongresu Nowej Prawicy w Krakowie."

comment_CJZMdL2Ot8rCyLhFzQ3pE9hUjjHa95m1,w400.jpg

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Grzegorz Kajdanowicz: "ludzie zebrani w Krakowie na wczorajszym spotkaniu przyszli oglądać jedynie dziwowisko, a 3/4 z nich nie odda swojego głosu"

Następnie bagatelizowanie w przypadku przekroczenia progu, bo ,,kilka mandatów nic nie znaczy'', że przyniesie to Polsce ,,co najwyżej trochę wstydu''.

wypowiedzi znalazły się w materiałach TV

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Kukiz to dobry człowiek... Może nie jest zbyt rozgarnięty, ale serce to on ma i zależy mu na wolności.

D

Deleted member 427

Guest
Amel, trochę tutaj tracisz perspektywę imo. W porównaniu z mafią, która okupuje te ziemie, to Kukiz jest wolnościowy, ale jak go zestawić z, dajmy na to, Maciejem Miąsikiem czy Jackiem Sierpińskim, to jest zamordystą. Moja propozycja: nie szafujmy określaniami wolnościowiec, kocha wolność etc, bo zaraz dojdziemy do punktu, w którym okaże się, że Pinoś to był libertarianin :)

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ja nie napisałem, że Kukiz to wolnościowiec w naszym znaczeniu. Podkreśliłem też jego mniejszą inteligencję i większe kierowanie się sercem niż rozumem, dlatego też nie pojmuję on podstawowych mechanizmów i pojęć. Jest on jednak człowiekiem o dobrym sercu, któremu zależy na poszerzaniu wolności i jak ktoś mu nakłada podatki to nie siedzi jak chłopek roztropek i nie mówi: "Tak musi być". Gdyby wszyscy prości ludzie byli jak Kukiz to już dawno władza miałaby rewolucję i jesień średniowiecza z dupy.

Kukiz jest według mnie wolnościowcem kierującym się sercem, a nie rozumem... Ale wolnościowcem pojmującym wolność w prosty sposób - niech władza się ode mnie odpieprzy i nie nakłada dodatkowych podatków oraz niech łaskawie da mi żyć.

D

Deleted member 427

Guest
Dodatkowych już nie nałoży, bo by jej poddani pomarli.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
W porównaniu z mafią, która okupuje te ziemie, to Kukiz jest wolnościowy, ale jak go zestawić z, dajmy na to, Maciejem Miąsikiem czy Jackiem Sierpińskim, to jest zamordystą.
Spokojna głowa! Jeszcze trochę czasu upłynie, a Kukiz zejdzie w akap. Jemu będzie łatwiej, bo to góral.
Wolnościowca bardziej poznać IMO po jego czynach, a nie gadaniu, tak myślę. Deklaracji wolnościowych jest tyle, że da się zafugować nimi Chiński Mur ;)

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
A Kukiz przypadkiem nie powiedział w jakimś programie że patriotyzm to mrówcza praca i płacenie podatków? :p

Do góry Bottom