Krótkie pytanie od nooba - dlaczego Korwin jest tak nieskuteczny?

military

FNG
1 766
4 727
najnowszy sondaż

z15973356AA.jpg

I pewnie się okaże, że 4,6% góra, niezależnie od tego, ile głosów dostanie.:)

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
comment_0pmutjvw9H15sDZeXVKROV5dyXt2mbwm.jpg

Hehe..

No i ukryta opcja Korwinowska:

"The Guardian": USA dążą do wojny z Rosją
"Rola Waszyngtonu w kryzysie ukraińskim może mieć ogromne konsekwencje dla całego świata. Według Johna Pilgera, publicysty "The Guardian", Stany Zjednoczone dążą do wojny z Rosją. "Po raz pierwszy od czasów Reagana USA prą do światowego konfliktu. Ukraina, ostatni bufor przed Rosją, jest rozdzierana przez faszystowskie siły wspierane przez USA i UE" - czytamy w serwisie internetowym gazety."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/the-guardian-usa-daza-do-wojny-z-rosja/qfhp7d

z wykop.pl
"Olejnik i Pitera lecą sobie po JKMie w Radiu Zet. Pitera oczywiście jako była UPRówa, zniesmaczona podejściem do kobiet. Stawiam, że mamy już 10%+, bo tylko o nas już teraz wszędzie gadają, w dodatku tylko o pierdołach."~Artur Dziambor

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Gowin wyczuł krew i przyłączył się do napierdalanki, cisnąć przy okazji farmazony

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gowi...st-wyraznie-proputinowski-i-prorosyjski/x0w4j

Według byłego ministra sprawiedliwości, jego ugrupowanie choć ma swoją konserwatywną wizję Unii, różni się od Nowej Prawicy, bo Janusz Korwin-Mikke snuje "rojenia, że Unię należy rozwalić". Według Gowina, jego konkurent postuluje też neutralność Polski i jej wyjście z NATO.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Z relacji jego najbliższych i reportaży z dawnych lat wynika, że to w sumie dosyć spokojny człowiek był. Widać, że z upływem lat w babraniu się gównem zwanym polityką jest bardziej ostry i nerwowy niż kiedyś. To dobrze, bo ma to czego nie ma jeszcze Sierpiński... Prawdziwej wewnętrznej złości, która siedzi w nas wszystkich i czeka tylko na przebudzenie przez takiego właśnie Korwina, który już ma dość ukrywania tej złości wewnątrz i pokazuję ją na zewnątrz. Tylko tacy ludzie są w stanie zrobić prawdziwą rewolucję w umysłach mas.

Zdania się już nie liczą, a tylko kluczowe słowa jak - rozwalić, Unia Europejska, komuchy, złodzieje, zniszczyć, zmienić, sprawiedliwość, normalność i przede wszystkim wolność.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Z relacji jego najbliższych i reportaży z dawnych lat wynika, że to w sumie dosyć spokojny człowiek był. Widać, że z upływem lat w babraniu się gównem zwanym polityką jest bardziej ostry i nerwowy niż kiedyś. To dobrze, bo ma to czego nie ma jeszcze Sierpiński... Prawdziwej wewnętrznej złości, która siedzi w nas wszystkich i czeka tylko na przebudzenie przez takiego właśnie Korwina, który już ma dość ukrywania tej złości wewnątrz i pokazuję ją na zewnątrz. Tylko tacy ludzie są w stanie zrobić prawdziwą rewolucję w umysłach mas.

Zdania się już nie liczą, a tylko kluczowe słowa jak - rozwalić, Unia Europejska, komuchy, złodzieje, zniszczyć, zmienić, sprawiedliwość, normalność i przede wszystkim wolność.

Odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, gdy przeglądałem stare nagrania archiwalne z początku lat 90tych. Kiedyś spokojny, opanowany - nawet się nie jąkał. Dziś pełny wkurw, rozjeżdżanie lewaków czołgami i strzelanie po piwnicach w bolszewików z Maxima.

40 lat użerania się z lewactwem w jakiś sposób musi wpłynąć na psychikę..

Ostatnio cały stół zadrapał podczas debaty. Róża Thun kręciła z niego bekę na twitterze.

comment_qUHKUE0GFOlhLy9ej1Bdh8kfHBkQyXna.jpg

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145

Gowin: idziemy do europarlamentu pracować dla Twoich interesów i Twoich praw, a nie dla hucpy i zgrywy.

Naprawdę?
"Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie - pisze Migalski. "

Grupa polityczna czy klub parlamentarny deleguje do prac nad danym projektem jakąś osobę i jej zawierza, czy ów projekt jest wart zaakceptowania czy też raczej należy go odrzucić. Nad tym dokumentem pracuje też jakiś asystent, staffer czy pracownik klubu (...) Polityk więc zajmuje się polityką, pozostawiając dużą część merytorycznej pracy "fachowcom". Nad danym projektem pracuje, co najwyżej, jeden poseł danej grupy czy klubu (a i to raczej w czasie wolnym od politycznego knucia). Dlatego, kiedy ostatecznie projekt danej ustawy czy uchwały trafia na salę obrad i jest głosowany, 90% posłów danej partii czy frakcji politycznej patrzy na owego posła i glosuje tak, jak on wskaże (lub patrzy na listę do głosowania). Nie mając - co raz jeszcze podkreślam - bladego pojęcia za czym, bądź przeciwko czemu, się opowiada - opisuje Marek Migalski. "

http://wiadomosci.dziennik.pl/polit...-o-glosowaniu-nad-acta-w-europarlamencie.html

Czyli - wpierw głosowali ZA ACTA w europarlamencie, a potem darli szaty coby zablokować ten projekt w Polsce.
Beka.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Grupa polityczna czy klub parlamentarny deleguje do prac nad danym projektem jakąś osobę i jej zawierza, czy ów projekt jest wart zaakceptowania czy też raczej należy go odrzucić. Nad tym dokumentem pracuje też jakiś asystent, staffer czy pracownik klubu (...) Polityk więc zajmuje się polityką, pozostawiając dużą część merytorycznej pracy "fachowcom".
Patrzajta, nawet w Europarlamencie mają te mechanizmy FluidDemocracy... To już nie jest nawet demokracja przedstawicielska. To jest demokracja podwójnie przedstawicielska. Przedstawiciele mają swoich przedstawicieli. Czekam, aż będzie to demokracja przedstawicieli przedstawicieli przedstawicieli albo przedstawicieli przedstawicieli przedstawicieli przedstawicieli przedstawicieli, którzy oddelegują swoich przedstawicieli, aby zajęli się tym całym rządzeniem, w czasie gdy wszyscy idą na dziwki.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
z wykop.pl

"Dziś na portalu onet.pl około 15:40 wisiała taka strona główna:

01vMnTG_TNPE5XUXB7ySUfqqVafYC3qF6cJxuqAj,wat600.jpg

Widocznie tytuł był za mało szkodzący wizerunkowi KNP, więc spindoktorzy z Onetu postanowili powiązać słowa JKM z wizerunkiem Skinheada i słowami kwestionującymi Holokaust.
Po około 5 minutach, po odświeżeniu przeglądarki, strona główna Onetu pokazała się taka:

11vMnWg_TNPE5XUXB7ySUfqqVafYC3qF6cJxuqAj,wat600.jpg

Oczywiście o żadnych manipulacjach nie może być mowy. ;)"

military

FNG
1 766
4 727
"Dlaczego bierze pan udział w wyborach?" - czekałem na to, obowiązkowe pytanie. I muszę przyznać, że Korwę coraz lepiej na nie odpowiada.

Ależ to jest śmieszne - Stokrota i ten GRUBY SOCJALISTA nachylają się nad Korwinem i zasypują go gradem debilnych pytań - razem, jakby według scenariusza. W ogóle ta część z wyjęciem kartki z cytatami jak wyreżyserowana.:) Śmiszne rzeczi.

W ogóle włączam 20-minutowy program o polityce, myślę że będą mówić o jakichś, bo ja wiem, projektach czy ustawach czy o czym tam można mówić, o planach itp., a tu:

- pan mówi, że kobiety nie mają prawa głosu?
- a dzieci trzeba bić?
- a był holocaust czy nie?
- a kto pana nożem zaatakował?

No ja jebię, klasa program, TVN to jest Fakt telewizji.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Fragment od 0:40 - najlepszy

Olejnik (do Kowala): może chce Pan pana prezesa zacytować?
Kowal: A mogę?
Olejnik: Bardzo proszę..
Kowal [sięga dłonią do kieszeni i grzebie w niej chwilę, po czym ceremonialnie wyciąga karteczkę i zaczyna czytać]

Ktoś ma wątpliwość, że to była ustawka?
Nawet na wykopie się śmieją: http://www.wykop.pl/wpis/8096570/obejrzalem-do-trzeciej-minuty-krul-ma-widocznie-go/

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Moim zdaniem tragiczny występ Korwina. Podobał mi się tylko prztyczek dla Olejnik i "większa połowa" Kowala w 10:15. ;)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
@dataskin, z mojej strony żadnych wątpliwości, że ustawka, ale ja nie o tym.

na marginesie: Czy nie jest tak, że Kowal zajmuje się sprawami Ukrainy z ramienia UE? Resztę każdy sobie dopowie.

O Stokrotce wszyscy wiemy, ale czy nikt nie zwrócił uwagi na bardzo ważną wymianę zdań?
Oto Korwin, przyparty do muru - bez wątpienia przez machinę agenturalną - sugeruje Stokrotce rozległą wiedzę na temat zakulisowego znaczenia Okrągłego Stołu i w tym właśnie momencie kobieta dostaje wścieklizny sromu, gęba jej się wykrzywia z nienawiści, nie wytrzymuje i odpala coś o kosie w brzuchu Korwina. Przypomnę więc, że Król swego czasu zastrzegł, że informacja o tym wydarzeniu pojawi się w bardzo odległej przyszłości. Wtedy uznałem, że prawie na pewno było to ostrzeżenie od ubecji.

ps: Korwę atakują już WSZYSCY (łącznie ze środowiskiem komuchów narodowych), więc wniosek nasuwa się sam: cały układ śpiewa tak samo w temacie Korwina, więc trudno żywić wątpliwości, o co w tym bajzlu chodzi.

ps2: Partia Libertariańska dogadując się z jakimiś szemranymi ugrupowaniami popełniła ogromny błąd.

T

Tralalala

Guest
Coś z tym nożem może być na rzeczy, też mi się tak rzuciło w oczy no ale może kiedyś coś Korwin wyjawi więcej o tym.
Generalnie trochę lepiej mógł rozegrać z tą prokuraturą wytknąć temu grubasowi, że sam nie ogranicza biurokracji a gdy jego znajomi mają dostać po łapkach za wałki nadle mu wadzi;p

Do góry Bottom