KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

D

Deleted member 4476

Guest
Informacja pochodzi od Stefana Oleszczuka (nie wiem, czy to jego prawdziwe konto)

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
To prawda. Beton jakimś cudem przejął stery, obsadzając Marusika. Z reorganizacji partii w kierunku szerszej, pro-wolnościowej inicjatywy (jak chciał JKM) - nici.

z profilu JKM:
Tak, to prawda: Konwentykl zmienił prezesa KNP; od dziś jest ni kol.Michał Marusik. Szczere życzenia powodzenia na tym trudnym stanowisku. KNP popiera mój start na Prezydenta.
Oczywiście w tym momencie idea partii mającej rozszerzyć działalność KNP upada - bo Konwentykl ja odrzuca. We środę skomentuję to obszerniej. Proszę na razie nie podejmować żadnych pochopnych decyzyj. Posiedzenie Rady Głównej - w poniedziałek.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Cóż... Obstawiam na bardzo prosty scenariusz. Konserwy wygrały z postępowcami pokroju Korwina i Wiplera i doświadczymy izolacjonizmu partyjnego zamiast sojuszy z Partią Republikańską czy KoLibrem.
No i więcej pierdolenia o Wielkiej oraz Silnej Polszcze.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Z pierwszych informacji które otrzymałem przed chwilą od jednego z członków KNP wynika, że Korwin wystartuje w wyborach prezydenckich z poparciem KNP, a później (przed parlamentarnymi) najprawdopodobniej założy nową partię w oparciu o młodych działaczy (Wipler, etc), zostawiając beton samemu sobie.

Więcej info wkrótce ;)

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Czyli znowu powtórka z UPR-u.
I znowu cofnięcie w rozwoju i spierdolenie takiego wysiłku, bo w pierwszych wyborach nowej partii będzie słaby wynik (zapewne).
Przy tym wielu ludzi będzie srało na to wszystko (jak Korwin z Wiplerem nie dokonają cudu i mistrzowsko nie obudzą ponownego zapału u młodych wyborców). Tu jest szansa dla PL, ale czy wykorzystają?

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Teraz na poważnie: wg mnie korwinowska koncepcja brania spadów do siebie (migalski, później jagiełło, rozmowy z posłami twojego ruchania) jest błędna. Tu się zgadzam z Marusikiem. Problem w tym, że siła tej parti opierała się w 9/10 na Korwinie. Póki JKM był prezesem, a rada główna blokowała mu ten pomysł, było dobrze, teraz może być UPR-bis.

Ps. Palikot w 10 miesięcy zrobił 10%.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Fajnie... Ale KNP rozpierdoliły Marusiki i goście będący już za czasów UPR w większości, a nie żadne Jagiełły. Zresztą Jagiełło szybko spierdolił.
UPR też rozpierdoliły konserwy - czasami zasłużone, ale jednak konserwy i najczęściej największe imbecyle. Przecież takiego Witczaka to widziałem już w latach dziewięćdziesiątych.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Hahaha, nowa partia xD
Ale właśnie, przecież te Marusiki i Żółtki razem z Korwinem opuściły UPR. Teraz on ich zostawi i pojawi sie kolejny beton? Tragedia.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Czyli znowu powtórka z UPR-u.
I znowu cofnięcie w rozwoju i spierdolenie takiego wysiłku, bo w pierwszych wyborach nowej partii będzie słaby wynik (zapewne).
Przy tym wielu ludzi będzie srało na to wszystko (jak Korwin z Wiplerem nie dokonają cudu i mistrzowsko nie obudzą ponownego zapału u młodych wyborców). Tu jest szansa dla PL, ale czy wykorzystają?

Paradoksalnie - w tym wypadku profil samej partii (brak wielu rozpoznawalnych twarzy) działa na jej korzyść. KNP = Korwin i Wipler, to oni są główną siłą napędową. Nie sądze, by którykolwiek z działaczy (którzy rzeczywiście - przyczynili się do sukcesu KNP w ostatnich wyborach) chciał pozostać z Marusikiem, Żółtkiem, Wilkiem czy innymi betonowymi pierdzistołkami/poplecznikami tychże.

Korwin z Wiplerem mają olbrzymią szansę na odświeżenie wizerunku partii, stonowanie nieco "szokującego" wizerunku (hardkorowy konserwatyzm, etc) i otwarcie się na inne środowiska. Przy tym - nie oszukujmy się. Armia kuców i tak jest przyspawana do FB i zagłosuje jak trzeba, informując znajomych o ew. zmianach ;)

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Przecież Wipler to konserwa taka sama jak Marusik
Był za otwarciem partii na sojusze. Zresztą porównanie bardzo zjebane.
Ale właśnie, przecież te Marusiki i Żółtki razem z Korwinem opuściły UPR. Teraz on ich zostawi i pojawi sie kolejny beton? Tragedia.
Gówno prawda. Żółtek nie odszedł razem z Korwinem z UPR. Jeszcze podziałał w nim i dopiero z czasem opuścił okręt jak już wyraźnie tonął.

Do góry Bottom