KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Też nie wiem, bo taktyka Króla to jakiś ewenement. Znów pojawia się to niewygodne uczucie, o którym ostatnio pisałem. Trudno wyrokować. Może Korwin przypomniał sobie, po co mu sprzedane kosę, albo jest kulawy z psychologii. A może jest również masochistą-autosabotażystą.

Wilk natomiast ... takiego łajdaka dawno nie widziałem.

tolep

five miles out
8 578
15 476
A propos kosy (albo i nie apropos, kto tam wie jak to było)

kolejny NAGŁY świeży news.

Córka Korwin-Mikkego złapana na kradzieży. NEWS DZIENNIK.PL
Mariusz Gierszewski | 2014-12-11 19:42 | Aktualizacja: 19:53

Janusz Korwin-Mikke z córką Korynną podczas 24. Forum Ekonomicznego w Krynicy (Fot. Fot. Marek Podmokły Agencja Gazeta / Agencja Gazeta)

Janusz Korwin-Mikke będzie tłumaczył się z tych wyczynów? Jak nieoficjalnie dowiedział się dziennik.pl, córka prezesa Kongresu Nowej Prawicy, Korynna Korwin-Mikke została ujęta na próbie kradzieży w jednym z warszawskich hipermarketów.

http://wiadomosci.dziennik.pl/polit...ikkego-korynna-zlapana-na-kradziezy-news.html

tomislav

4 777
13 003
Oho, widzę, że po okresie wytężonej pracy przed wyborami do EP, machina medialna zaś ruszyła.

Ostatnia edycja:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Jest i atak z innej strony...

Każdy polityk w partii hołubiącej systemowi przedstawicielskiemu myśli tylko o jednym - jak dorwać się do żłoba i zapewnić sobie ciepła posadkę. Himalajami obłudy wykazują się przedstawiciele PO i PIS, którzy urządzili sobie właśnie rywalizację w oskarżaniu się o to kto więcej nakradł. Świat stanął na głowie.
Ale nie tylko posłowie PO i PIS kradną. Nawet rzekoma OPOZYCJA do systemu nie jest święta.
My już nie mamy złudzeń. Czy wyborcy upatrujący w KNP nadziei na zmiany jeszcze mają ?
My stawiamy na władzę bezpośrednią obywateli, na skuteczny nadzór właścicielski nad posłami, na taki sam nadzór jaki mają szefowie nad swoimi pracownikami. Bo przecież oni są naszymi pracownikami - czyż nie ?

Poseł Przemysław Wipler podczas swojej kampanii wyborczej zapewniał, że nie wziął ani złotówki na swoje podróże. Tymczasem w tej kadencji podatnicy zapłacili za jego przejazdy w sumie 100 795,35 zł.
Wipler tak jak i pozostali parlamentarzyści wykorzystuje do maksimum kwotę przydzielaną mu co roku na utrzymanie biuro poselskiego.W sumie od listopada 2011 do końca 2013 roku wydał na ten cel 301 474,06 zł, z czego aż 100 795,35 zł stanowi zwrot kosztów podróży prywatnym samochodem oraz taksówkami.

Źródło : » http://polskiepiekielko.pl/2014/11/100-79535-zl-na-przejazdy-posla-wiplera.html

Oj Pani Pośle .............nosek rośnie,jak się Pan zarzeka,że jest Pan najbardziej przyjaznym podatnikowi posłem

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Jest i atak z innej strony...

Przemysław WiplerW poniedziałek dopiero będzie filmik na ten temat (pracownik co go miał skręcił poszedł na urlop...). W skrócie: jak poseł miałem w 3 lata ponad 200 spotkań otwartych w całej Polsce )w 75. miejscowościach...) i przejechałem jakieś 150 tysięcy kilometrów. Jeden samochód zajechałem całkiem, drugi dobijam. Do tego dodajcie spotkania zamknięte, dojazdy np. do telewizji etc. Jeśli chodzi o taksówki - to korzystali z nich przede wszystkich moi pracownicy i współpracownicy. Te kwoty na Warszawę i na liczbę pracowników są naprawdę niewielkie. PS. Za parkowanie samochodu pod biurem poselskim (miejski system płatnego parkowania...) po tym jak mocno ograniczyłem taksówki płacę ok. 700 złotych miesięcznie. 34 złote za dzień roboczy...

A

Antoni Wiech

Guest
A propos kosy (albo i nie apropos, kto tam wie jak to było)

kolejny NAGŁY świeży news.

Córka Korwin-Mikkego złapana na kradzieży. NEWS DZIENNIK.PL
Z facebooka Korwina:

"Ja tu wracam do Polski - a tu w Sieci huczy: Korwin-Mikke oskarżony o poświadczenie nieprawdy; córka Korwina kradła w sklepie.
I rzeczywiście. Kora robiła w tym OBI sporo zakupów, okradziono Ją na 2000 zł, potem kupiła frezarkę z kompletem frezów - i ten "komplet" okazał się zdekompletowany. To jak głupia uznała, że prościej jest dokraść. Policzyli Jej za cały komplet + 500 grzywny za wykroczenie.
I wcale tego nie bagatelizuję."

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Głównym Rozjebcą jest Układ (de facto służby), a ich ramionami prawdopodobnie Żółtek i Wilk. Taka jest moja opinia. Pierwszy z nich, jak uważam, tkwi jako ten słup od lat i załatwia każdą inicjatywę od wewnątrz, a drugi zajmuje się sianiem syfu w internecie (podziały wśród młodych ludzi).
http://www.rp.pl/artykul/182403,1164229-Korwin-Mikke-oskarzany-o-poswiadczenie-nieprawdy.html

Widzę że potwierdziło się wreszcie to, co od miesięcy krąży w kulisach jako pogłoska bądź plotka, wśród szeregów "zwykłych" działaczy KNP.

Główny stopper/rozpierdalacz kolejnych inicjatyw Korwina: Żółtek oraz Wilk (+Najzer) kombinują, jak by tu przejąć stery. W sumie nie jestem zaskoczony, ale dobrze że wreszcie coś więcej wyszło na jaw. Teraz już wiadomo kto jest kim.

"kol.Wodnicki powinien puknąć się w główkę. Otóż kol.Wodnicki należy do frakcji uważającej, że Konwent był nieważny (w tej sprawie czekamy na orzeczenie Sądu).
W takim razie zdanie:
"Korwin-Mikke miał też wskazać, że skarbnikiem i sekretarzem generalnym są osoby, które na zjeździe nie uzyskały absolutorium"
- jest bez sensu, bo skoro Konwentu nie było, to nie było i głosowania nad absolutorium."

Ostatnia edycja:

tomislav

4 777
13 003
Szczególnego bólu dupy dostali, zorientowawszy się w zaangażowaniu Wiplera (@Łukash , tu do Ciebie: filmik wkurwia, to fakt, ale weź pod uwagę, że Wipler nigdy nie zmienił swoich poglądów, nawet próbując coś wskórać z PiS, to ważne mi się wydaje).

Obawiali się, że KNP ruszy z miejsca i po osiągnięciu dobrego wyniku w wyborach do EP i po konwencie, machina działania sił odśrodkowych powoli acz nieubłaganie ruszyła.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Świetny trailer.
A przy tym kilka fajnych manipulacji pokazanych.
Kamerzysta chodził za nim krok w krok i dzięki temu mamy kilka ciekawych fragmentów. Czekam z niecierpliwością!
Ziemkiewicz to największy cwel.

tomislav

4 777
13 003
Ziemkiewicz to największy cwel.
Z całą pewnością najwyższy, ale największym jest ktoś inny IMO. Krecik, co od dłuższego czasu podsrywa pod Korwą motzno. Jest też JMF - TenKtóryOKorwinieJużWszystkoPowiedział.

BTW: też oglądnę, ale wypieków na twarz mi nie wysypało jakoś szczególnie, zwłaszcza, że KS partycypuje.

Łukash

Well-Known Member
261
531
Szczególnego bólu dupy dostali, zorientowawszy się w zaangażowaniu Wiplera (@Łukash , tu do Ciebie: filmik wkurwia, to fakt, ale weź pod uwagę, że Wipler nigdy nie zmienił swoich poglądów, nawet próbując coś wskórać z PiS, to ważne mi się wydaje).

Obawiali się, że KNP ruszy z miejsca i po osiągnięciu dobrego wyniku w wyborach do EP i po konwencie, machina działania sił odśrodkowych powoli acz nieubłaganie ruszyła.

No właśnie to : wkurwia...
Nie googlowałem szerzej PW, wiem tylko o UPRze później wiadomo co , cholera ich wie do tego jeszcze Stonoga komik.
Ja większy wkurw mam na Zbycha komika. Ma przebicie u dzieciaków :D, ale odwalił i do tej akcji z Wilkiem podłożył jeszcze większą świnie KNP... nic to czas pokaże ...
Mam ostatnio odczucie rozmemłanej rozgotowanej kaszy jak pomyślę o KNP .. wiadomo krul się trzyma ( jeszcze ? )

tomislav

4 777
13 003
Świetny dzisiejszy "występ" Korwina w "Młodzież Kontra"!
Pewnie niebawem pojawi się materiał, ale już przynajmniej jedna sprawa się wyklarowała. Korwin przyznał, że ma w KNP agenturę. W domyśle: niewiele może z tym zrobić.

Do góry Bottom