KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

P

Przemysław Pintal

Guest
10247387_893041800736394_8982953975600531647_n.jpg

Po lewej od Korwina siedzi Luc Michel - http://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Michel. Jest to narodowy bolszewik z Belgii. Ponoć wybitny sukinsyn na pasku Putina. W Syrii podobno siedzi też Rand Paul "od amerykańskich libertarian".

Janusz Korwin-Mikke spędził miniony weekend w Syrii.

"Polska powinna zdecydowanie wesprzeć reżym JE Bashshara al-Assada w walce z muzułmańskimi ekstremistami" - mówił Janusz Korwin-Mikke na Konferencji Przeciwko Terroryzmowi i Ekstremizmowi Religijnemu w Damaszku.

"Konferencja ta pokazała absolutną determinację władz i duchowieństwa muzułmańskiego w obronie islamu jako religii tolerancji i pluralizmu - w odróżnieniu od islamu szerzonemu w Europie i przez Państwo Islamskie.
Obecny reżym w Syrii zagrożony jest przez "Wolną Armię Syrii", która wspierana przez Waszyngton i Brukselę chce przywrócenia pełnego szariatu i przez ISIL, który niewątpliwie wymordowałby wszystkich alawitów, bahaitów, chrześcijan, druzów, jezydów, szyitów i zoroastrian" - dodał prezes Janusz Korwin-Mikke.

Z fanpejdżu KNP.

Już raz konserwatyści w Niemczech tolerowali Hitlera.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
reakcją Sztabu utworzonego w KNP dla potrzeb wyborów samorządowych (zdominowanego przez tzw. spółdzielnię – czyli w większości osób, dla których najważniejsze jest dorwanie się do stołków, mniej ważne w jaki sposób – opiera się ona w dużej mierze na osobach z przeszłością w innych partiach czy ich młodzieżówkach, a nawet osobach ze postępowaniami sądowymi w toku).
No to już wszystko jasne. W KNP pojawiły się "spółdzielnie".

w moim rodzinnym Mokotowie sztab wstawił osobę całkowicie świeżuteńką w KNP.
Skutek działań spółdzielni. Kłóć wszystkich ze wszystkimi. Dziel i rządź.

Afera w Kongresie Nowej Prawicy. 27 października 2012 z partii wystąpiło około 40 osób - w tym wiceprezes Olaf Wojak i rzecznik partii Tomasz Dworzyński na znak protestu aby w strukturach władz partii zaszły zmiany aby z zarządu i wysokich stanowisk Nowej Prawicy odeszły osoby niekompetentne, tacy jak panowie Krzysztof Pawlak, Mieczysław Grzegorz Burchert, Tomasz Dalecki, Dariusz Wodnicki, Adam Woch czy Stanisław Żółtek.

W Zarządzie KNP rządzi beton. Są tam ludzie wokół prezesa Korwin-Mikke, którzy utrudniają działanie i rozwój partii.
Tych samych argumentów używali wszyscy rozłamowcy w UPR 20 lat temu!
Ja pamiętam hasła, że trzeba zmienić regulamin, trzeba zmienić statut, a po co? Po to by można było działać.

Ja nie obstawiam od razu jakiejś razwiedki, ja obstawiam nasłanych najemników wroga, którzy się zapisują, po czym pełnią rolę śpiocha i w odpowiednim momencie się ujawniają.

Wilk wpierw przez spory kawał czasu publicznie podkopuje, judzi, jadzi, zapodaję ropę w KNP, a teraz kleci elaborat nie do zniesienia w formie i treści, w którym nawołuje do jedności i krytykuje brak spójności. Chciałbym powiedzieć - hipokryta francowaty jakich na pęczki, ale nie, to nie tak. Jak trzeba coś zrobić, to trzeba - aż do upadku Wilka albo KNP, jak sam się mniej więcej wyraził.
Wyluzuj i weź to na spokojnie na rozum.
Bo może się okazać, że nieświadomie stałeś się pudłem rezonansowym różnych krętaczy.
Pudła rezonansowe

Pudła rezonansowe to zazwyczaj media nie związane z agentami wpływu, a jedynie bezmyślnie powtarzające tezy przez owych agentów wyprodukowane. Pudła (najczęściej bezwiednie) mają za zadanie wytworzyć wrażenie, że „o tym się mówi” i sprawić, by temat był jak najszerzej dyskutowany. Później jedne pudła kopiują dezinformację od drugich i tak powstaje cała orkiestra dyrygowana przez agentów wpływu.

Warto tu zauważyć, że często pudłami rezonansowymi mogą być po prostu zwykli obywatele, którzy jeden za drugim powtarzają spreparowane wcześniej dezinformacje.

Po lewej od Korwina siedzi Luc Michel - http://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Michel. Jest to narodowy bolszewik z Belgii. Ponoć wybitny sukinsyn na pasku Putina.
No i co z tego?
W polityce musisz załatwiać interesy z wrogami. Dziś wróg jutro sojusznik. Liczy się coś innego. Liczy się to czy dana sprawa, w której X jest sojusznikiem, jest słuszna czy niesłuszna.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Wilk pierdoli głupoty, wypiera się, itd.. Tydzień czasu zajęło mu sklecenie wyjaśnień, gdzie odwraca kota ogonem. Tymczasem po internecie krąży sobie screenshot jednego z maili, które jeszcze niedawno rozsyłał do coponiektórych członków KNP:

10368252_1576497999247867_7210377782548827300_n.jpg

cytuję też:
"14 listopada br. Dariusz Wodnicki złożył, a Jacek Wilk poświadczył za zgodność z oryginałem jako adwokat, zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Prezesa Janusza Korwin-Mikke. W wysyłanych emailach nawołuje też do zmiany obecnego Prezesa KNP."

Ostatnia edycja:

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
@kr2y510 ,
Ja bym tak nie bronił Wilka i jego szajki. Wyjątkowa kurwa i szuja, Stanisław Hyrnik (o którym już pisałem na tym forum), redaktor z polskiego piekiełka, który od samego początku ostro atakuje KNP, i jest kretem, który ma za zadanie podkopywać wszelkie inicjatywy wolnościowe w Polsce, chodzi po facebooku i umieszcza następujący link: http://polskiepiekielko.pl/2014/12/jak-uklad-warszawski-i-przemyslaw-wipler-niszczy-kongres-nowej-prawicy.html
(nagle się kurwa martwi o KNP, po tym jak ostatnie lata poświęcił na atakowanie KNP) - umieścił go na facebooku Wilka. Należy w tej sytuacji zadać sobie pytanie: kto najczęściej z KNP był zapraszany do telewizji? Odpowiedź brzmi: Jacek Wilka. Dlaczego? Bo wtedy jest ciężko ruszyć człowieka, który jest twarzą KNP w mediach - bo przeież wiadomo, że KNP zbyt często w mediach nie gości, więc taki facet to prawdziwy skarb (czytając wpisy kuco-lemingów na facebooku Wilka, można się przekonać, że ten cel został osiągnięty - bronimy Wilka, bo on przecież tak dobrze się prezentuje w TV). Wcześniej byłem ostrożny w ocenach Wilka, ale po tym jak z odsieczą przyszła mu ta kanalia Stanisław Hyrnik, mam już pewne podejrzenia, co do Jacka Wilka i jego roli w KNP. No i jeszcze dochodzi do tego to, co napisał wyżej @dataskin.

Ostatnia edycja:

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Wilk pierdoli głupoty, wypiera się, itd.. Tydzień czasu zajęło mu sklecenie wyjaśnień, gdzie odwraca kota ogonem. Tymczasem po internecie krąży sobie screenshot jednego z maili, który jeszcze niedawno rozsyłał do coponiektórych członków KNP:

10368252_1576497999247867_7210377782548827300_n.jpg

cytuję też:
"14 listopada br. Dariusz Wodnicki złożył, a Jacek Wilk poświadczył za zgodność z oryginałem jako adwokat, zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Prezesa Janusza Korwin-Mikke. W wysyłanych emailach nawołuje też do zmiany obecnego Prezesa KNP."
25.11.2014 ciekawa data. To wtedy JKM ogłosił komunikat, że nie będzie powtórzonego Konwentu 7 grudnia (http://www.nowaprawicajkm.pl/home/item/komunikat-jkm-2), bo ważny jest ten z października, wcześniej anulowany przez Beton. Czyżby Beton, aż tak się wściekł na działania Krula, że jest po stronie młodych, Wiplera i Berkowicza?

1) Co to jest spółdzielnia WOGO? To skrót od Wipler cośtam? :)
2) Jaką hucpę odstawia Korwa od czerwca?
3) Czy Wilk i te stare dziady myślą, że cokolwiek znaczą bez Korwina i mogą sobie go tak odwoływać? Odwołają to spakuje zabawki i będą mogli żreć się między sobą w nic nieznaczącej partyjce tak jak w UPR po odejściu JKM-a.
4) Czy wśród liberalnych konserwatystów donos o możliwości popełnienia przestępstwa przez prezesa partii, bo stracili stołki, to norma? Takie samo rozpierdalanie partii (zresztą skuteczne) było w UPR, więc to chyba jest norma.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja bym tak nie bronił Wilka i jego szajki.
Ja nie bronię, a zachowuję dystans. Mam za mało danych, by się wypowiedzieć jednoznacznie. Mail który umieścił dataskin bardzo źle świadczy o Wilku. Ja pamiętam inną mantrę wszelkich rozłamowców z czasów UPR, była to mantra o zmianie prezesa.

(nagle się kurwa martwi o KNP, po tym jak ostatnie lata poświęcił na atakowanie KNP) - umieścił go na facebooku Wilka.
Przeszukałem net, to jakiś szczekacz, co będzie szczekał na wszystkich.

3) Czy Wilk i te stare dziady myślą, że cokolwiek znaczą bez Korwina i mogą sobie go tak odwoływać? Odwołają to spakuje zabawki i będą mogli żreć się między sobą w nic nieznaczącej partyjce tak jak w UPR po odejściu JKM-a.
Jeśli wywalenie JKM było celem, to nie będą się żreć, a będą czerpać jakieś korzyści za dobrze wykonaną robotę, czyli udupienie JKM-a na jakiś czas.

tolep

five miles out
8 578
15 476
Mantra o zmianie prezesa była zawsze jakoś tam uzasadniona merytorycznie - można było mianowicie przypuszczać, że odpały JKM jakoś tam szkodzą partii, a młodzi, gladcy, koliberalni Wojterowie zaczną poważnie konkurować z mainstreamem.

Tymczasem w eurowyborach okazało się, że taki - pozornie sensowny - pogląd przegrał z rzeczywistością. Korwin Krul masakrował własciwie bez ograniczeń, włacznie z praniem po mordzie - i partia odniosła największy dotychczasowy sukces (albo co najmniej od 1991).

Trzeba się pogodzić, że jest to "Nowa Prawica JKM" i tyle.

Z drugiej strony, patrząc po ilosci domen internetowych typu "nowaprawicawroclaw.pl" widać, że organizacyjnie jest to jeden wielki chaos. Może przydałby się jakiś odpowiednik Chief Whipa?

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 871
12 259
Czy przypadkiem historia ze zmianą prezesa szkodzącego wizerunkowi partii, która bez niego rozwinęłaby skrzydła nie była już przerabiana przez UPR? Niezadowoleni KaNaPowcy mogą sobie przeskoczyć do UPRu rozwijającego skrzydła bez Korwina i wsio.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
...i wreszcie pękło!
Pani Diana Goldman Berman Feinstein Blum, senatoressa amerykańska, żadną miarą nie jest postacią z bajki dla prawicowców. Chyba, że w roli Baby Jagi. Oczywiście: Partia Demokratyczna. Pochowawszy dwóch mężów wyszła za bankiera – i parokrotnie głosowala za ustawami przysparzajacymi mu majątku.
DFFFFF(1).png

Przeciwniczka prawa do posiadania broni. Mocno agitowala za PIPA (takie neo-ACTA) wkładając w to zresztą spore pieniądze, głosowała za tym faszystowskim „Patriotic Act” - a teraz doprowadziła do ujawnienia rozmaitych skandali CIA.
I to Jej się pisze na plus.
Fakt, że zrobiła to z powodów partyjnych: Republikanom za dobrze szło w polityce. Ale twarda baba – ma 81 lat.
No, cóż: nie lubię obecnych Stanów Zjednoczonych – więc jeśli zrobiła kuku CIA, to bardzo dobrze.
A przy okazji oberwała i III Rzeczpospolita, której nie lubię jeszcze bardziej. Nie tylko dlatego, że to jest gorsze państwo – tylko dlatego, że USA personalnie mnie nie krzywdzą, a III Rzeczpospolita na każdym kroku podkreśla, że jestem (jak każdy zresztą tzw, „obywatel”) gnojkiem, idiotą i oszustem. Oczywiście: gdybym mieszkał w USA na pewno bardziej bym nienawidził Stanów...
I proszę nie zwalać wszystkiego na pp.Kwaśniewskiego, Buzka, Millera i WSI. III Rzeczpospolita od początku została przez p.gen.Czesława Kiszczaka skonstruowana jako państwo, w którym będzie się kradło i rabowało ludzi – i to jest tylko drobna (naprawdę: drobna!) konsekwencja.
Ludzie piszą: „Za $15 mln można podeptać Konstytucję” Wolne żarty. Konstytucję łamie się na każdym kroku. Z powodu znacznie mniejszych pieniędzy. By np. przypodobać się Brukseli i zasłużyć na wystawny obiadek.
Oczywiście: dla mnie to żadna rewelacja, informacje już docierały od wielu lat, wydedukowałem z nich całość sprawy, parę razy opisałem... To tak, jakby śp.Urbanowi Le Verrierowi, który wyliczył, że Neptun musi istnieć, pokazać fotografię na dowód, że jednak istnieje. Jednak prosty L*d nie wierzy w dedukcje, tylko w pisane przez cudzoziemcow (koniecznie cudzoziemców – najlepiej: Francuzów !) raporty.
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/i_wreszcie_peklo_/2539

tolep

five miles out
8 578
15 476
Uwzględnianie osoby i poglądów mec. Wilka w dyskusjach można uznać za zakończone. Szkoda czasu na tego Pana. Kolejny który chciałby "jednoczyć" (jak Stonoga, hehehehehe).

http://www.mpolska24.pl/post/7426
Naszym celem powinno być zatem wypracowanie takiej formuły współpracy która zabezpiecza nas przed wzajemnym "zjadaniem się" (co dotyczy zarówno rozwadniania struktur, jak i rozmywania programów) i to jest moim zdaniem warunkiem udanego współdziałania RN i KNP.
Mamy 6 miesięcy na wypracowanie takiej formuły. Jeśli do końca maja nie wypracujemy takiej formuły współpracy to nie będziemy startować na jesieni do parlamentu z jednego bloku.
Stawka jest wysoka tą stawką jest Wolny Naród - czyli wolność i suwerenność Polaków.​

i mój komentarz z fejsa

O jakim "bloku" Pan mówi? Jesli to ma być oficjalnie koalicja, próg wyborczy zostaje w tym momencie podniesiony do 8%. A jeśli nie, jak będa dzielone później dotacje? chce Pan rozpieprzyć i RN i KNP?

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Zaczyna się to samo co rozjebało UPR. Potwierdza się też, że Żółtek jest głównym rozjebywaczem.

Korwin-Mikke w rozmowie z "Rzeczpospolitą" przekonuje, że nie ma problemu. - Nikt nie traktuje tego pana poważnie - ucina.

Chodzi o Dariusza Wodnickiego. To ty Krulu w 2011 roku go forowałeś, mimo, że już wtedy szkodził, dopiero się ocknąłeś, gdy osobiście na ciebie doniósł? :

"Dariusz Wodnicki, który po Olafie Wojaku objął obowiązki szefa warszawskiego oddziału KNP to człowiek odpowiedzialny za zawalenie zbiórki podpisów w trakcie kampanii parlamentarnej 2011 roku. Przypomnijmy, że do tego, aby KNP mogła wystawić swoich kandydatów we wszystkich 41. okręgach wyborczych musiała zebrać podpisy poparcia w 21. okręgach. Jednym z dwóch ogólnopolskich koordynatorów zbiórki tych podpisów został Dariusz Wodnicki. Do sztabu wyborczego został polecony osobiście przez… Janusza Korwin-Mikkego. Dariusz Wodnicki zarówno w kampanii prezydenckiej, jak i samorządowej zobowiązywał się dostarczać listy z podpisami poparcia, ale za każdym razem zawalał proste, lokalne zadanie do którego sam się zobowiązywał. Taka osoba, która notorycznie zawalała zbiórkę podpisów w dwóch poprzednich kampaniach wyborczych miała jednak uznanie w oczach prezesa KNP i polecił ją do sztabu wyborczego w wyborach parlamentarnych. Było więc więcej niż pewne, że Wodnicki zawali. I zawalił. "

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 578
15 476
Tymczasem Wasiukiewicz, mający w zwyczaju jazdę po Korwinie jak po burej suce, z sympatią zalinkował tekst Wilka.

Niech to się skończy i to szybko. Obawiam się jednak, ze JKM ze swoimi znanymi i wybitnymi talentami w zarządzaniu ludźmi,..

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Zaczyna się to samo co rozjebało UPR. Potwierdza się też, że Żółtek jest głównym rozjebywaczem.
Głównym Rozjebcą jest Układ (de facto służby), a ich ramionami prawdopodobnie Żółtek i Wilk. Taka jest moja opinia. Pierwszy z nich, jak uważam, tkwi jako ten słup od lat i załatwia każdą inicjatywę od wewnątrz, a drugi zajmuje się sianiem syfu w internecie (podziały wśród młodych ludzi).
Jednak za zawiadamiającym stoi szersza grupa. Pierwsza strona pisma trafiła na zamknięte wewnętrzne forum internetowe partii. Szybko dopatrzono się na nim pieczątki mecenasa Jacka Wilka. To odwołany w październiku wiceprezes KNP, związany z jedną z grup, które walczą o władzę w partii. Kieruje nią europoseł Stanisław Żółtek. Konflikt opisywaliśmy już na naszych łamach. Wtedy europosłowie KNP nagrali film, w którym przekonywali, że nie ma między nimi żadnych niesnasek. Dziś partyjny spór znacznie się zaostrzył.
http://www.rp.pl/artykul/182403,1164229-Korwin-Mikke-oskarzany-o-poswiadczenie-nieprawdy.html

Do góry Bottom