KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Trzeba by pytać kogoś z jego otoczenia. Ponoć rozważa to od samego początku. Może chodzi o skupienie sie na polityce lokalnej w tym zbliżającej sie fali kilku kampanii. Czy to poskutkuje, to już inna sprawa...

Ostatnia edycja:

bombardier

Well-Known Member
1 413
7 091
Dalej nie rozumiem po co chce startować. Ni cholery nie rozumiem
Jesli chodzi o ogólny nadzór nad wyborami samorządowymi to jeszcze jakoś obczajam
Ale prezydent Warszawy...
Z takich samych powodów dla których startuje w wyborach na prezydenta państwa - żeby przebić się do mediów z przekazem. Jeśli dogadają się z Kukizem, to najprawdopodobniej Wolność poprze ich kandydata, czyli Tyszkę.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
korwin-mikke-mem-3.jpg

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Według FB JKMa kukiz powiedział że jest na nie jeśli chodzi o koalicję wyborczą. Dla mnie to akurat jasne - wolnościowcy ciągną za sobą elektorat negatywny i podejrzewałem o to Kukiza jak zaczeli z tymi badaniami elektoratu.
Ale po co w ogóle strzępi język na te cyrki to dla mnie zagadka.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Według FB JKMa kukiz powiedział że jest na nie jeśli chodzi o koalicję wyborczą. Dla mnie to akurat jasne - wolnościowcy ciągną za sobą elektorat negatywny i podejrzewałem o to Kukiza jak zaczeli z tymi badaniami elektoratu.
Z punktu widzenia kukizowców dobry ruch.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Tutaj Kukiz wyraźnie wyjaśnia, że JKM jest jak tykająca bomba, która w czasie kampanii wybuchnie, a wolnościowców z jego (JKM-a) partii chętnie by wziął czy z nimi współpracował:

Korwin próbuje wmówić na fb, że Kukiz nie chce koalicji z całą Wolnością. Kukiz nie chce koalicji z Korwinem, który zawsze musi być w centrum uwagi, nie potrafi wyciszyć się w imię wyższych celów. Oczywiście ma do tego prawo, to jego partia, on ją założył.
W celu usprawiedliwienia porażki negocjacji nie mogło zabraknąć tekstów, że go to nie zdziwiło, że wiedział jak to się skończy i teorii spiskowych o związkowcach sabotujących koalicję...

X

xawas

Guest
Kukiz to ignorant, Korwinowi nie dorasta do pięt. Musi sie jeszcze długo uczyć. Korwin jest czlowiekiem z zasadami, doświadczonym politykiem i ograć go nie łatwo. Jest kontrowersyjny, ale twardy i takiego człowieka nam trzeba. W Polsce takich ludzi coraz mniej , niestety.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Kukiz to ignorant, Korwinowi nie dorasta do pięt. Musi sie jeszcze długo uczyć. Korwin jest czlowiekiem z zasadami, doświadczonym politykiem i ograć go nie łatwo. Jest kontrowersyjny, ale twardy i takiego człowieka nam trzeba. W Polsce takich ludzi coraz mniej , niestety.
Jak powiedział Łukasz Skywalker w Ostatnim Jedi, żadne z tych zdań nie jest prawdziwe, nie zawiera słowa prawdy.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja uważam inaczej.
Według mnie Kukiz jest zadaniowany, by rozbić wszelkie niezależne ruchy polityczne. Narodowców już rozwalił, do czego się zresztą przyznał. Natomiast JKM gdyby postępował bardziej skutecznie, to by skończył jak Wójcikowski czy Podrzycki. Jak tylko Wipler przeszedł do JKM, to dostał ostrzeżenie, a potem nagle się wycofał z idiotycznego powodu. Więc jest jakaś granica, której politycy boją się przekroczyć. Stąd tak czy siak na dziś dzień jesteśmy w dupie u murzyna.

Do góry Bottom